Kyslú smotanu sme začali intenzívne využívať asi pred šiestimi mesiacmi. Od tej doby ju využívame snáď najviac. Pridávam ju do koláčov, do plniek, na mäso, do omáčok, alebo z nej pripravujem aj zákusky. Spomenuli by ste ten čokoládový s kyslou smotanou? Nie som si istý, ako sa presne volá. Určite mi v komentároch poradíte jeho názov.
Existuje mnoho receptov, kde je možné použiť kyslu smotanu a tvaroh. Dnešný recept sa presne zaoberá touto témou. Spojením chutného a užitočného dosiahneme skutočnú radosť našich chuťových pohárikov.
Tvarohový koláč s kyslou smotanou – recept
Tu je recept na Tvarohový koláč s kyslou smotanou:
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- štipka soli
- 500 g tvarohu
- 200 ml kyslej smotany
- 3 vajcia
- vanilkový extrakt (podľa chuti)
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup:
- V mise spojte múku, práškový cukor a soľ. Pridajte nakrájané maslo a rukami vytvorte drobivé cesto, ktoré nechajte chvíľu odpočívať v chladničke.
- Cesto následne rozvaľkajte a vložte do formy na koláč, pričom vytvorte okraj.
- V inej miske spojte tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, vanilkový extrakt, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Dobre premiešajte, aby ste získali hladkú zmes.
- Nalejte tvarohovú náplň do koláčovej formy s cestom a rovnomerne ju rozotrite.
- Koláč pečte v predhriatej rúre na 180°C po dobu 40 – 45 minút, kým povrch nezhnedne a stred nie je tekutý.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť vo forme, až kým sa úplne nevychladne.
- Na záver ho môžete ozdobiť šľahačkou, ovocím alebo posypať práškovým cukrom podľa vlastného vkusu.
Verím, že si tento tvarohový koláč s kyslou smotanou skvele vychutnáte! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Tvarohový koláč s kyslou smotanou recept
Tento koláč je obľúbený vďaka svojej jemnej a nadýchanej konzistencii, ktorá sa skvele dopĺňa s kyslou smotanou. V tomto článku vám predstavíme podrobný recept, aby ste si mohli tento delikátny dezert pripraviť aj vo vlastnej kuchyni.
Na prípravu tvarohového koláča potrebujete nasledujúce suroviny:
- 250 g tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 100 g cukru
- 3 vajcia
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 150 g múky
- maslo na vymastenie formy
Pozrime sa teraz na to, ako pripraviť tvarohový zákusok s kyslou smotanou:
- Na začiatok si predohrejte rúru na 180 °C.
- V miske spojte tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vajcia a vanilkový cukor. Miešajte, kým sa všetky zložky dokonale nespoja.
- Pridajte múku spolu s práškom do pečiva. Dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- Vymastite formu maslom a potom nalejte cesto do formy.
- Pečte v predhriatej rúre po dobu 30-40 minút, až kým koláč nie je zlatohnedý a pevný na dotyk.
- Nechajte ho vychladnúť a môžete podávať!
Veríme, že si tento výborný tvarohový koláč s kyslou smotanou užijete. Je to ideálny dezert na špeciálne príležitosti alebo len tak na víkendové popoludnie s rodinou a priateľmi.