Vajcová polievka je tradičná a chutná slovenská jedlá.
Tu je recept, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 polievková lyžica masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Vajcová polievka

Postup:

  1. V hrnci si pripravíme zeleninový vývar podľa obalových pokynov alebo použijeme domáci vývar.
  2. Cibuľu nakrájame na jemné kocky, mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
  3. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu, mrkvu a zemiaky do mäkka.
  4. Zeleninu pridáme do vývaru a necháme variť asi 10 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
  5. Vajcia rozšľaháme do misky a pomocou vidličky ich jemne zamiešame tak, aby nevznikla silná pena.
  6. Do vriacej polievky pomaly nalejeme vajcia, pričom stále miešame, aby sa vytvorili vajcové vlákna.
  7. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti.
  8. Necháme ju variť asi 1-2 minúty a potom ju môžeme servírovať.
  9. Na ozdobenie môžeme použiť čerstvú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *