Varecha nepečené koláče

 

Suroviny:

  • 200 g plátkových keksíkov (napr. marie)
  • 250 ml šľahačky
  • 200 g mascarpone
  • 2 lyžice rumu
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • Kandizované ovocie na dekoráciu
  • Cukrárska poleva na ozdobenie (nepovinné)

 

Varecha nepečené dezerty

Postup:

  1. Keksíky rozdrvíme v mixéri na jemné omrvinky.
  2. V širšej nádobe zmiešame šľahačku, mascarpone, rum a kakaový prášok.
  3. Pridáme rozdrvené keksíky a dôkladne premiešame, kým nevznikne husté cesto.
  4. Na pečiacom papieri vytvoríme obdĺžnik o veľkosti približne 30×40 cm.
  5. Na tepelne odolnú dosku alebo tanier položíme pečiaci papier a prenesieme naň zmes na cesto.
  6. Vyrovnáme na tenkú vrstvu a dvoma drevenými naberačkami z jednej strany zdvihneme pečiaci papier a začneme rolovať zmes do tvaru rolády.
  7. Roládu zakryjeme pečiacim papierom a necháme v chladničke oddýchnuť 2-3 hodiny, alebo kým dostatočne nestuhne.
  8. Pred podávaním ozdobíme kandizovaným ovocím a podľa preferencií pridáme cukrársku polevu.
  9. Necháme si pochutnať a vychutnať si nepečený dezert!

Dobrú chuť!

Varecha nepečené koláče-2

2) Varecha nepečené koláče

Ingrediencie:

Na základ:

  • 300 g keksíkov (napr. BeBe alebo digestive)
  • 150 g masla

Na náplň:

„Sauerbraten“ – marinované a dusené hovädzie mäso so sladkokyslou omáčkou

„Sauerbraten“ – marinované a dusené hovädzie mäso so sladkokyslou omáčkou

Čítať viac »

  • 400 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g kakaa
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g čokolády (na dekoráciu, horká alebo mliečna podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava základu:

    • Keksíky rozdrvíme na jemné omrvinky, dajú sa použiť mixér, alebo ich vložíme do igelitového vrecka a rozdrvíme pomocou valčeka.
    • Roztopíme maslo a kombinujeme ho s rozdrvenými keksíkmi, čím vytvoríme homogénnu zmes.
    • Zmes rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy (priemer cca 22-24 cm) vyloženej papierom na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky na 15-20 minút.
  2. Príprava náplne:

    • V miske zmiešame smotanový syr, práškový cukor a kakao. Mixujeme, až kým sa nevytvorí hladká zmes.
    • V inej miske vyšľaháme šľahačkovú smotanu, kým sa nevytvoria peaky.
    • Opatrne vmiešame šľahačku do zmesi so syrom a kakom a jemne premiešame, aby sa zloženie spojilo.
  3. Vytvorenie koláča:

    • Zmes s náplňou vylejeme na stuhnutý základ a uhladíme povrch.
    • Nepečený koláč znovu dáme do chladničky, aby stuhol minimálne na 4 hodiny (najlepšie cez noc).
  4. Podávanie:

    • Po stuhnutí vyberieme koláč z formy a ozdobíme nastrúhanou čokoládou alebo podľa vlastnej chuti (môžete pridať ovocie, orechy či šľahačku).
    • Krájame a servírujeme studené.

Tento jednoduchý a rýchly nepečený koláč je skvelou pochutinou na oslavy či rodinné stretnutia. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *