Vietnamská kuracia polievka

Prísady:

  • 500 g kuracieho mäsa (môžete použiť kuracie prsia, stehná alebo kľúčiky)
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1 pór
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cm koreňa zázvoru
  • 2 polievkové lyžice rybacieho prípravku
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica limetkovej šťavy
  • 1 chili paprička (voliteľné)
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice čerstvej nasekanej koriandru

 

Vietnamská kuracia polievka

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky alebo kúsky.
  2. Pór očistite a nakrájajte na tenké kúsky. Mrkvu olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Papriku nakrájajte na tenké prúžky. Cesnak a zázvor jemne nasekajte.
  3. Rozohrejte olej vo veľkom hrnci a pridajte pór, cesnak a zázvor. Opražte ich, kým nebudú mierne zlatisté a vypúšťajú príjemnú vôňu.
  4. Pridajte kuracie mäso a opečte ho dozlatista.
  5. Pridajte kurací vývar, rybí prípravok a sójovú omáčku. Dajte variť a nechajte polievku zovrieť.
  6. Po zovretí pridajte mrkvu a papriku. Variť ešte približne 5-10 minút, kým nebudú ingrediencie mäkké.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Ak chcete, môžete pridať aj nakrájanú chili papričku pre pikantnejšiu chuť.
  8. Pred podávaním potrite polievku limetkovou šťavou a posypte nasekaným koriandrom.

Táto lahodná vietnamská kuracia polievka je plná chutí a vôní. Môžete si ju vychutnať samostatne alebo ju podávať s ryžou alebo rezancami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *