Vláčny jablkový koláč s čoko polevou

Recept na nadýchaný jablkový koláč s čokoládovým glazúrom.

Složky:

  • 250 g pšeničnej múky
  • 125 g masla
  • 125 g cukru
  • 2 vajíčka
  • 2 jablká
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička korenia (napr. škorica)
  • 150 ml mlieka

 

Nadýchaný jablkový koláč s čokoládovým glazúrom

Pokyny:

  1. Na úvod si nachystajte jablká. Ošúpte ich, odstráňte jadierka a nakrájajte na malé kusy.
  2. V širokej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a korenie.
  3. Maslo rozpustite na slabom ohni a následne ho jemne vmiešajte do suchých ingrediencií. Pridajte vajcia a mlieko a všetko dôkladne zamiešajte.
  4. Na záver pridajte kúsky jabĺk a všetko znova dobre premiešajte.
  5. Pekáč pripravte tak, že ho vymažte a vysypte múkou, a doň nalejte pripravené cesto.
  6. Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 minút, alebo pokiaľ nezíska krásnu zlatistú farbu a nie je dôkladne upečený.
  7. Po upečení nechajte koláč ochladiť.

 

Čokoládový glazúr:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 g masla
  1. Čokoládu najprv nastrúhajte a potom ju spolu s maslom rozpustite nad vodným kúpeľom.
  2. Až sa čokoláda a maslo dôkladne rozpustia, premixujte do hladkej konzistencie.
  3. Pripravenou polevou môžete obliat koláč, ktorý sa už ochladil.

Tento nadýchaný jablkový koláč s čokoládovým glazúrom predstavuje vynikajúci dezert nielen pre milovníkov jabĺk, ale aj pre všetkých čokoládových fanatikov. Najlepšie chutí teplý, ale aj studený je chutný. Prajem dobrú chuť!

 

Vláčny jablkový koláč s čoko polevou - 2

2) Vláčny jablkový koláč s čoko polevou

Ako vášniví milovníci sladkého pečenia vieme, že jablkový koláč patrí medzi najobľúbenejšie dezerty. Dnes vám prinášam recept na nadýchaný jablkový koláč s čokoládovým glazúrom, ktorý nie je len lahodný, ale aj mimoriadne ľahký na prípravu. Tento koláč je ideálny pre rôzne príležitosti, či už na rodinnej oslave alebo ako dezert k nedeľnému obedu.

Na prípravu našich jablkových pochúťok budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

Brokolicová krémová polievka varecha

Brokolicová krémová polievka varecha

Čítať viac »

  • 4–5 veľkých jabĺk (najlepšie kyslého druhu)

200

  • 200 g cukru
  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
  • Na polevu: 100 g tmavej čokolády a 50 ml smotany na šľahanie

 

Postup prípravy jablkového koláča

Najprv predhrejeme rúru na 180 °C. Potom jablká očistíme, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. V mise zmiešame maslo s cukrom, až kým nevznikne svetlá pena.

Po jednom pridáme vajcia a dôkladne premiešame. Následne pridáme múku, prášok do pečiva a škoricu. Nakoniec jemne vmiešame jablká do cesta.

Cesto vylejeme do vymastenej forme a pečieme približne 40-45 minút v predhriatej rúre. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

 

Medzitým pripravíme čokoládovú polevu. V menšom hrnci na miernom ohni rozpustíme čokoládu spolu so smotanou. Kým je poleva ešte teplá, polejeme ňou náš vychladnutý jablkový koláč.

Nezabudnite, že tento šťavnatý jablkový koláč s čokoládovou polevou je výborný podávať s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky. Prajem vám veľa zábavy pri pečení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *