Ak si želáte recept na zaprávané bravčové mäso s cibuľou po slovensky, nasledujte tento postup:

Potrebujete:

  • 4 kúsky bravčového mäsa na rezne
  • 2 veľké cibule
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej alebo maslo
  • 1 šálku vody alebo vývaru

 

Zapekané bravčové rezne s cibuľou

Postup:

  1. Na panvici si zahrejte olej alebo rozpustite maslo na strednom ohni.
  2. Cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
  3. Na panvici orestujte cibuľu až kým nebude jemne zlatistá. Potom ju odložte na tanier.
  4. Na panvici opečte bravčové rezne zo všetkých strán, kým nebudú krásne zlatisté.
  5. Pridajte opečenú cibuľu naspäť na panvicu, premiešajte s rezňami a ochuťte soľou a korením podľa chuti.
  6. Znížte teplotu, pridajte vodu alebo vývar do panvice a zakryte ju pokrievkou.
  7. Nechajte jedlo variť na miernom ohni asi 20 – 25 minút, alebo kým nebudú rezne mäkké a cibuľa jemná.

Zapekané bravčové rezne s cibuľou podávajte s prílohou ako sú zemiaky alebo ryža a doplňte ich zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *