Zapekané cestoviny s mozzarellou

Zapekané cestoviny s mozzarellou predstavujú vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť vo vlastnej kuchyni. Tu je jednoduchý recept:

Zloženie:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo rigatoni)
  • 200 g nastrúhanej mozzarelly, strúhanej na hrubom strúhadle
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku, mletého alebo nakrájaného
  • 1 cibuľa, drobno nasekaná
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Čerstvý bazalkový list na dekoráciu

 

Zapekané cestoviny s mozzarellou

Príprava:

Mleté mäso zapečené s paradajkami a syrom

Mleté mäso zapečené s paradajkami a syrom

Čítať viac »

  1. Rozohrejte rúru na 200 °C a pripravte si zapekaciu nádobu.
  2. Uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale, ale nepite ich úplne do mäkka. Keď sú „al dente“, sceďte a odložte bokom.
  3. Na panvici zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, až pokým nezmäknú. Pridajte paradajkový pretlak, sušené oregano, soľ a čierne korenie. Nechajte omáčku variť približne 10 minút na nízkej teplote.
  4. Do zapekacej nádoby nalejte polovicu paradajkovej omáčky a rovnomerne ju rozotrite s prvou polovicou cestovín. Následne pridajte polovicu nastrúhanej mozzarelly. Tento proces zopakujte s druhou vrstvou paradajkovej omáčky, cestovín a mozzarelly.
  5. Zakryte zapekaciu nádobu a vložte ju do predhriatej rúry. Pečte 20-25 minút, až kým sa mozzarella neroztopí a nezíska zlatú farbu.
  6. Po upečení nechajte zapekané cestoviny s mozzarellou chvíľu odpočívať, aby sa mierne zhustli. Pred podávaním ozdobte čerstvými listami bazalky.

Dobrú chuť! Ak by ste mali akékoľvek otázky, pokojne sa opýtajte.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *