Zapekané cestoviny s tvarohom na slano

Zapekané makaróny s tvarohom na slano predstavujú skvelé jedlo, ktorého príprava vo vašej kuchyni nie je zložitá. Nasleduje prehľadný recept, ktorým môžete začať:

Suroviny:

  • 250 g makarónov (napríklad penne alebo špirály)
  • 250 g tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo gauda)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vymastenie formy

 

Zapekané makaróny s tvarohom na slano

Postup:

Krémová žihľavová polievka

Krémová žihľavová polievka

Čítať viac »

  1. Makaróny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale, potom ich necháme odkvapkať.
  2. Tvaroh kombinujeme so smotanou, vajcami a polovicou strúhaného syra. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Do formy jemne natretou olejom vložíme uvarené makaróny a zalejeme ich zmesou s tvarohom.
  4. Na povrch posypeme zvyšným strúhaným syrom.
  5. Formu s makarónmi umiestnime do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 20 – 25 minút, kým povrch nezíska zlatistý odtieň a makaróny nie sú dôkladne upečené.
  6. Hotové zapekané makaróny s tvarohom necháme chvíľu odpočívať pred podávaním, a servírujeme ešte teplé. Môžete ich skrášliť čerstvými bylinkami, ako napríklad petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *