Ak hľadáte recept na zapekané kuracie rezne so šampiňónmi, tu je jednoduchý návod:
Suroviny:
- 4 kuracie rezne
- 200 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g strúhanej syra (napr. eidam, gouda alebo parmazán)
- soľ, čierne korenie a olej na pečenie
Zapekané kuracie rezne so šampiňonmi
Postup:
- Kuracie rezne okoreníme soľou a čiernym korením z oboch strán.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie rezne z oboch strán dozlatista. Potom ich odkladáme na tanier.
- V tej istej panvici pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme ich, kým nezmäknú.
- Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a orestujeme ich, až kým voda z húb neodparí.
- Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Necháme zmes krátko povariť a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Zapneme rúru a predhrejeme ju na 180 °C.
- Vymastíme pekáčik a doňho dáme opečené kuracie rezne. Prelejeme ich pripravenou zmesou s šampiňónmi.
- Zľahka posypeme strúhaným syrom.
- Pekáčik s kuracími rezňami vložíme do rúry a pečieme približne 20 až 25 minút, kým sa syr na vrchu nezozlato.
- Po upečení necháme chvíľu odpočívať a potom môžeme podávať. Rezne sú vynikajúce s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Ďakujem za recept, určite vyskúšam!
Tento recept znie skvelo, jedlo už čakám!
Vyzdvihnutie nálady po náročnom dni – super recept!
Super recept, určite vyskúšam!
Tento recept je skvelý, milujem kuracie mäso!
Neviem či sa mi podarí takto dobre variť, ale skúsim to.
Tento recept vyzerá veľmi chutne, určite ho vyskúšam pre svoju rodinu.
Kuracie mäso je vždy dobrá voľba, vďaka za tento skvelý recept!
Vždy hľadám nové a zaujímavé recepty s kuracím mäsom, ďakujem za tento tip!
Recept na zapekané kuracie rezne so šampiňónmi vyzerá super, určite vyskúšam!
Ďakujem za recept, veľmi sa teším, že ho vyskúšam.
Tento recept som si už vyskúšala a bolo to skvelé. Určite odporúčam!
Recept vyzerá jednoducho, pečiem ho tento víkend.
Mňam! Toto musí byť chutné. Určite to čoskoro vyskúšam.
Vyzeralo to naozaj chutne, a tak som sa rozhodla tento recept vyskúšať. Dala som viac cesnaku a bolo to super!