Pečené kuracie plátky so syrom a smotanou s mojimi dvoma receptami. Dilema, ktorú zažívame tak často (takmer každý deň), je rovnako vyriešená. Dnes pripravíme kuracie plátky mierne odlišne. Mnohí z vás už poznajú tieto recepty, ale verím, že pre niektorých z vás to bude nádherná kulinárska novinka. Prajem vám príjemné varenie s mojimi receptami.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 4 kuracie prsia
- kyslú smotanu (malý obal)
- olivový olej
- 5 ČL mletej sladkej papriky
- petržlenovú vňať
- strúhaný syr
- čierne mleté korenie a soľ
Nezabudnite vyskúšať aj: zapekané kuracie plátky s tatarskou omáčkou – recept, ktorý mám osobne veľmi rada.
Pečené kuracie plátky so syrom a smotanou
Na začiatok chcem povedať, že si každý milovník mäsa príde na svoje.
- Očistila som kuracie prsia a rozdelila ich na dve časti. Týmto spôsobom máme 8 plátkov, ktoré som mierne osolila.
- Na panvicu som vliala olej, ktorý som rozpálila a plátky som jemne opiekla z oboch strán.
- Potom som ich odložila a do výpeku som pridala soľ, korenie a mletú červenú papriku. Vyskladať ich do vymastenej zapekacej misy (maslom) je ďalší krok. Na plátky som natrela kyslú smotanu a navrch posypala strúhaným syrom.
- Piekla som ich v rúre zakryté približne 10 minút na 180 stupňov Celzia.
Jedlo podávam so strúčikmi petržlenovej vňate a ako prílohu odporúčam zeleninový šalát, zemiakovú kašu alebo hranolky. K suchému mäsu ryžu nedávam.
A na záver vám prajem dobrú chuť.
Pečené kuracie plátky so syrom a smotanou – druhý recept
Pre obohatenie ponúkam aj druhý recept ako vynikajúce riešenie.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 7 kusov kuracích pŕs
- 1 malý obal varenej smotany (ideálne 33%)
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g syra
- 1 PL jemnej horčice
- tymián
- rastlinný olej
- čierne mleté korenie
- soľ (podľa chuti)
Na začiatok, aby som ušetrila čas, som si nastavila rúru na 200 stupňov Celzia. Následne som vymastila zapekaciu misu olejom.
Kuracie prsia som očistila a umyla. Potom som ich položila na rozpálenú panvicu a opiekla na silno z oboch strán. Úplne postačí jedna minúta z každej strany. Pri menších prsiach stačí aj 30 sekúnd. Potom som ich dala do zapekacej misy aj s olejom, v ktorom som ich pripravovala.
Na strúhadle som si nastrúhala syr a umiestnila ho do misky. Pridala som obal 33% smotany, 1 polievkovú lyžicu jemnej horčice, tymián a na koniec prelisovaný cesnak.
Cesnak mám z domácej produkcie a my máme doma cesnak radi. Ak chcete, pokojne pridajte aj dva, pretože kupovaný je často nevýrazný.
Túto omáčku som prelia čila na mäso a všetko zakryté alobalom som vložila do rúry na 180 stupňov na 25 minút. Na konci som zvýšila teplotu na 220 a nechala dopiecť 10 až 15 minút podľa potreby.
Tip na záver: Ak chcete na konci dopiecť 10 až 15 minút, tak môžete pridať aj trošku syra navrch. Ten sa krásne pritiahne a jedlo bude chutnejšie.
Podávam ideálne s ryžou. Prajem dobrú chuť.
Videorecept a pečené kuracie plátky so syrom a smotanou
Čo si o tomto recepte myslíte, milí čitatelia?
Budem rada za vaše názory nižšie v komentároch. Ďakujem.
Pečené kuracie plátky so syrom a smotanou
Prekvapte svojich blízkych fantastickým jedlom – pečenými kuracím…rezňami so syrom a smotanou. Tieto recepty sú fantastické a určite si získajú srdcia všetkých. Prinášame dva úžasné recepty na toto chutné jedlo:
Recept č. 1
Jedlá potreba:
- 4 kuracie prsia
- Teglík kyslej smotany
- Olivový olej
- 5 lyžičiek mletej sladkej papriky
- Petržlenová vňať
- Syr na strúhanie
- Čierne mleté korenie a soľ
Príprava:
- Očistite kuracie prsia a nakrájajte ich na polovice. Jemne ich osolte.
- Na panvici zahrejte olej a orestujte prsia z oboch strán.
- Umestnite prsia do vymastenej zapekacej misy, posypte ich mletou sladkou paprikou, pokvapkajte kyslou smotanou a posypte syrom.
- Pečte ich v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 10 minút.
Servírujte zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou, doplnené kuskusom, petržlenovou vňaťou a zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!
Recept č. 2
Jedlá potreba:
- 7 kusov kuracích pŕs
- 1 teglík smotany na varenie (ideálne 33%)
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g syra
- 1 polievkovú lyžicu jemnej horčice
- Tymián
- Rastlinný olej
- Čierne mleté korenie a soľ
Príprava:
- Predhrievajte rúru na 200 stupňov Celzia a vymastite zapekaciu misu olejom.
- Očistite a umyte kuracie prsia, a na rozpálenej panvici ich orestujte zo všetkých strán.
- Nastrúhajte syr a zmiešajte ho so smotanou, horčicou, nasekaným cesnakom, tymiánom, čiernym korením a soľou.
- Zalejte mäso touto omáčkou a zakryte alobalom. Pečte v rúre na 180 stupňov Celzia približne 25 minút. Následne zvýšte teplotu na 220 stupňov a dopečte ešte 10 až 15 minút, kým nie je mäso dokonale upečené.
Servírujte s ryžou a tešte sa na skvelý obed!
Prajeme vám vynikajúcu chuť!
3)
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou predstavujú chutné a nenáročné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Tento recept sa hodí na víkendový obed alebo večeru, keď chcete svojich blízkych prekvapiť niečím špeciálnym.Na prípravu tejto delikatesy budeme potrebovať niekoľko základných ingrediencií: kuracie prsia, strúhaný syr, smotanu na varenie, cesnak, soľ, korenie a obľúbené koreniny podľa preferencií. Možno pridať aj čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo tymián, pre ešte intenzívnejšiu chuť.
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa: Najprv si dôkladne umyjeme kuracie prsia a osušíme ich papierovou utierkou. Potom ich nakrájame na plátky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
Smaženie rezňov: Na panvici si rozohrejeme trošku oleja a rezne opečieme z oboch strán dozlatista. Týmto spôsobom zabezpečíme šťavnatosť a plnosť chuti mäsa.
-
Príprava smotanového základu: V miske zmiešame smotanu na varenie s prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Môžeme pridať aj nastrúhaný syr, ktorý sa pod vplyvom teploty skvele roztopí a spojí s krémovou konzistenciou smotany.
-
Zapekanie: V pekáči alebo ohňovzdornej nádobe uložíme osmažené rezne a zalejeme ich smotanovo-syrovou zmesou. Na vrch môžeme posypať zvyšným syrom, aby sme dosiahli krásne zlatistú kôrku.
-
Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C a pečte približne 20-25 minút, alebo dokým syr nie je zlatistý a bublinkový.
Podávajte s čerstvým chlebom, ryžou alebo zemiakmi a nezabudnite na zeleninový šalát ako prílohu. Tento pokrm je skvelou voľbou aj pre hostí, pretože je veľmi variabilný a môžete ho prispôsobiť podľa svojich preferencií. Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou sú dokonalou kombináciou chuti a jednoduchosti. Bon appétit!