Zdravá šošovicová polievka - Recept

lyžička medu

  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá mäta na ozdobenie
  • Postup:

    1. Na strednom ohni v hrnci zahrejte trošku olivového oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a chvíľu ju opražte, až kým nezíska zlatistú farbu. Následne pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho zavoňať asi minútu.
    2. Pridajte na kocky nakrájané jablko a pražte spolu s cibuľou a cesnakom po dobu 3 minút.
    3. Do hrnca vložte hnedú šošovicu, škoricu a med, všetko dôkladne premiešajte.
    4. Do nádoby nalejte zeleninovú šťavu a na vysokom ohni ju privarte k varu, aby sa všetky chute spojili. Potom znížte teplotu a nechajte variť približne 25 minút, kým bude šošovica mäkká.
    5. Ako posledné pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Polievku môžete rozmixovať do hladka alebo ju nechať v hrubej konzistencii podľa vašich preferencií.
    6. Podávajte teplú, ozdobenú čerstvou mätou.

    Tento recept je zaujímavý spojením slaného a sladkého, ktorý udeľuje polievke unikátny charakter.

    4. Šošovicová polievka s nátierkou a zázvorom

    Tento recept všíma si pikantnosť zázvoru, čo dodáva polievke exotický nádych.

    Ingrediencie:

    • 1 šálka čiernej šošovice
    • 1 stredná cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 kúsok čerstvého zázvoru (asi 2 cm)
    • 1 liter zeleninového vývaru
    • 2 čajové lyžičky kari korenia
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • Čerstvá mäta na ozdobenie

    Postup:

    1. Na strednom ohni rozohrejte trošku olivového oleja v hrnci. Pridajte nakrájanú cibuľu a opekajte ju, až kým nebude zlatá. Potom pridajte nasekaný cesnak a nastrúhaný zázvor a krátko opražte.
    2. Pridajte čiernu šošovicu a kari, dôkladne premiešajte.
    3. Zalejte zeleninovým vývarom a prineste k varu. Znížte teplotu a varte asi 30 minút, kým šošovica nezmäkne.
    4. Do hrnca trocha soli a mletého. Polievku môžete rozmixovať na krém alebo ju nechať v hrubej štruktúre.
    5. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou mintou.

    Tento recept osviežuje tradičnú polievku zázvorom, čím vytvára skvelú kombináciu chutí.

    5. Šošovicová polievka s paradajkami a bazalkou

    Tento recept ponúka lahodnú kombináciu zrelých paradajok a voňavej bazalky.

    Ingrediencie:

    • 1 šálka oranžovej šošovice
    • 2 stredné paradajky
    • 1 stredná cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 liter zeleninového vývaru
    • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • Čerstvá bazalka na ozdobenie

    Postup:

    1. Na panvici zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, opekajte ich do zlatista.
    2. Pridajte nakrájané paradajky a varte asi 5 minút, kým nezmäknú.
    3. Vložte oranžovú šošovicu a sušenú bazalku, zamiešajte.
    4. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a varte asi 25 minút, kým bude šošovica mäkká.
    5. Dosolíme a dokoreníme, tak by to už na začiatku chutilo o trošku lepšie. Polievku môžete rozmixovať na hladký krém alebo nechať hrubšiu.
    6. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou bazalkou.

    Tento recept láka na svojimi čerstvými prísadami a lahodnou chuťou, ktorá je ideálna pre letné dni.

    Šošovicová polievka je nielen skvostná, ale aj plná živín a skvele sa hodí na akúkoľvek príležitosť. Nezabudnite experimentovať s ingredienciami a prispôsobiť si recepty podľa vlastných chuťových preferencií!

  • lyžička rasce
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvý tymián na dekoráciu
  • Postup:

    1. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Opražte, kým nezhnedne a potom pridajte posekaný cesnak.
    2. Pridajte umytú šošovicu, škoricu, rascu a zalejte zeleninovým vývarom. Nechajte zovrieť a varte približne 25 minút, kým nie je šošovica mäkká.
    3. Medzitým olúpte a nakrájajte jablko na malé kusy. Pridajte ho do polievky v posledných 5 minútach varenia.
    4. Polievku ochuťte soľou a čiernym korením. Pred podávaním ju ozdobte čerstvým tymiánom.

    Tento recept ponúka pôsobivý a zaujímavý pohľad na šošovicovú polievku, ktorá určite prekvapí každého hosťa.

    Hubová omáčka k panenke

    Hubová omáčka k panenke

    Čítať viac »

    4. Krémová šošovicová polievka so sušenými paradajkami a bazalkou

    Táto polievka predstavuje skvelú kombináciu stredomorských chutí a krémovej textúry.

    Omáčka na špagety s kuracím mäsom

    Omáčka na špagety s kuracím mäsom

    Čítať viac »

    Ingrediencie:

    • 1 šálka oranžovej šošovice
    • 100 g sušených paradajok
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 liter zeleninového vývaru
    • 200 ml smotany na varenie
    • Čerstvá bazalka na dekoráciu
    • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
    • 2 polievkové lyžice olivového oleja

    Postup:

    1. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Opražte ju, až zlatista, pridajte nasekaný cesnak a chvíľu povarte, aby sa aróma uvoľnila.
    2. Pridajte umytú šošovicu a sušené paradajky nakrájané na malé kusy. Varte ich s cibuľou a cesnakom.
    3. Zalejte horúcim vývarom a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte približne 20 minút.
    4. Po uplynutí doby varenia pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Zmes môžete rozmixovať dohladka alebo nechať v hrubšej konzistencii, podľa svojich preferencií.
    5. Dochutite soľou a čiernym korením. Ozdobte čerstvou bazalkou.

    Tento recept je ideálny na nedeľný obed, podávaný s chrumkavým chlebom a čerstvým šalátom.

    5. Hokkaido šošovicová polievka s mrkvou a zázvorom

    Tento recept prepája sladkú chuť hokkaido tekvice so zázvorom, vytvárajúc teplo a hĺbku chutí.

    Ingrediencie:

    Kuracie prsia na prírodno s tarhoňou

    Kuracie prsia na prírodno s tarhoňou

    Čítať viac »

    • 1 šálka červenej šošovice
    • 1 malá hokkaido tekvica
    • 2 stredné mrkvy
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 liter zeleninového vývaru
    • 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
    • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
    • 2 polievkové lyžice olivového oleja
    • Čerstvý koriander na dekoráciu

    Postup:

    1. Hokkaido tekvicu umyte, rozkrojte a vydlabte semienka. Potom ju nakrájajte na malé približne rovnaké kocky. Mrkvu a cibuľu nakrájajte na drobné kocky.
    2. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte cibuľu s cesnakom do zlatista. Pridajte mrkvu, hokkaido a zázvor, a krátko opražte.
    3. Do zmesi pridajte červenú šošovicu a všetko zalejte zeleninovým vývarom. Privarte do varu a následne varte menej ako 30 minút, kým sú všetky suroviny mäkké.
    4. Polievku môžete rozmixovať dohladka a dochutiť soľou a čiernym korením.
    5. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvým koriandrom.

    Tento recept je výbornou možnosťou na zahriatie organizmu počas chladných dní. Jeho žiarivá farba a hrejivá aróma vás doslova pohladia na duši.

     

    Ingrediencie:
    – 1 pohár zelených šošovíc
    – 1 veľká cibuľa, nasekaná
    – 2 mrkvy, nakrájané
    – 2 zemiaky, nakrájané
    – 2 paradajky, nakrájané
    – 4 šálky zeleninového vývaru
    – 2 strúčiky cesnaku, nasekané
    – soľ a korenie podľa vkusu
    – petržlen na ozdobenie

     

    Zdravá šošovicová polievka – Recept

    Postup:
    1. V hrnci na strednom ohni zohrejte trochu oleja a opražte cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú.
    2. Pridajte mrkvu, zemiaky, paradajky a šošovicu a dobre premiešajte.
    3. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť približne 30 minút, kým sa všetko nezjemní.
    4. Dochutite soľou a korením podľa vkusu.
    5. Podávajte posypané nasekaným petržlenom.

    Dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    5 Komentárov

    1. Avatar of JasnéSlunce JasnéSlunce píše:

      Tento recept na šošovicovú polievku je skvelý! Je jednoduchý a zdravý. Rád varím a tento recept určite vyskúšam. Určite sa bude páčiť aj mojej rodine. Ďakujem za zdieľanie!

    2. Avatar of KreatívnyKocúr KreatívnyKocúr píše:

      Wow, táto polievka vyzerá úžasne! Zelená šošovica je moja obľúbená a keď vidím, aké čerstvé ingrediencie sú použité, hneď mám chuť variť. Určite to skúsim! Dík za recept!

    3. Avatar of ZlatýHrášok ZlatýHrášok píše:

      Polievka znie ako dokonalé jedlo pre chladné dni! Zelenina a šošovica sú výborné na zdravú stravu. Teším sa, že ju vyskúšam, určite prinesie teplo do našich domovov. Super nápad!

    4. Avatar of SvetlýBubák SvetlýBubák píše:

      Tento recept je presne to, čo som potreboval! Rýchly a chutný spôsob, ako pridať viac zeleniny do mojej stravy. Už sa teším, kedy si túto polievku pripravím na večeru. Ďakujem veľmi pekne!

    5. Avatar of SmiešnePanda SmiešnePanda píše:

      Šošovicová polievka vyzerá fantasticky! Milujem jedlá s veľa zeleninou a tento recept je presne to pravé pre mňa. Určite ho vyskúšam tento víkend. Nezabudnem sa pochváliť výsledkom rodine!