Ako dlho varíme kuraciu polievku? Alebo ako dlho sa varí kuracie polievka?
Mnohé začínajúce gazdinky, ešte nevedia ako správne upraviť ten pravý poctivý vývar z kuracieho mäsa, alebo z hvädzieho. Preto otázky, ktoré som dostávala v komentároch sa často opkaovali s tou isto otázkou.
Ako dlho varíme kuraciu polievku?
Môj krátky postup ako ja pripravujem kuraciu polievku.
- Hodinu alebo aj viac varím len mäso. Stačí aj 40 minút. To dám do chaldnej vody a privediem k varu. Potom už len so sytkom zbieram penu z kostí.
- Potom ju osolím a varím ďalej. Pridám ešte bobkový lisť, čierne celé korenie, čierne nové korenie. Tak do 8 guličiek z oboch. A ďalej varím tak 1 hodinu alebo len 40 minút. Varím preto tak dlho, lebo potom je vývar fakt silný, chutný a poctivý. Môžete pridať 2 strúčiky cesnaku.
- Potom po 2 hodinách pridám ´dalšie 2 až 3 strúčiku cesnaku, petržlen, mrkvu, niekto dáva aj cibuľu ja ju vynechávam. Potom pridám aj soľ ak je treba a varím už len do kým mi mrkv a petržlen zmäkknú. Počas tejto tretej etpay môžete pridať bujón alebo vegetu. Taktiež môžete už vybrať mäso a dať ho na bok. Vývar bude čírejší.
- Po dvarení, osolím a okorením, ake je to potrebné scedím polievku cez jemné syto, aby bola ešte čírejšia.
Na konci už len prdám nasekanú petržlenovú vňať a vývar je hotový.
Takže áno vývar varím minimálne tri hodiny. Ale bez problémov aj päť hodín.
Prečítajte si tiež: Ako dlho vydrží polievka v chladničke?
Najlepší vývar je z kohúta ako ho máte, dek kúpiť. Ak nie tak skombinujte 50 na 50 kuracie múso a kačacie. Polievka je chutnejšia, silnejšia a viac mastná. Čo je veľmi dobré. Kačacie mäso je dosť šťavnaté na to, aby ste ho potom mohli ešte zapiecť v rúre.
Ak varíte kuraciu polievku, môžete ju variť minimálne tri hodiny alebo aj päť hodín pre lepšiu chuť a silnejší vývar. Tu je krátky postup, ako ju môžete pripraviť:
- Mäso: Varím mäso hodinu alebo aj viac. Stačí aj 40 minút. Dám ho do chladnej vody a privediem k varu. Potom so sytkom zbieram penu z kostí.
- Korenie: Pridám bobkový list, čierne celé korenie a čierne nové korenie (8 guličiek z oboch). Varím ešte jednu hodinu alebo len 40 minút. Varím tak dlho, aby bol vývar silný a chutný. Môžete pridať aj 2 strúčiky cesnaku.
- Zelenina: Po 2 hodinách pridám 2 až 3 strúčiky cesnaku, petržlen, mrkvu (niektorí pridávajú aj cibuľu). Ak je potrebné, pridám soľ. Variť až kým sa mrkva a petržlen zmäknú. Môžete pridať aj bujón alebo vegetu podľa chuti. Vyberte mäso a dajte ho na bok, vývar bude čírejší.
- Scedenie: Po uvarení osolím a okorením scedím polievku cez jemné syto, aby bola ešte čírejšia. Na záver pridám nasekanú petržlenovú vňať a vývar je hotový.
Minimálna doba varenia je tri hodiny, ale bez problémov ju môžete variť aj päť hodín pre intenzívnejší vývar.
3)
Kuracia polievka je tradičný pokrm, ktorý sa teší veľkej obľube v slovenských kuchyniach. Jej príprava nie je len jednoduchá, ale aj veľmi uspokojujúca, najmä v chladnejších mesiacoch. Dôležitým aspektom pri varení kuracej polievky je čas, aký tomuto procesu venujeme.
Typicky sa kuracia polievka varí približne 1,5 až 2 hodiny. Tento čas sa môže líšiť v závislosti od konkrétneho receptu a spôsobu varenia. Ak používame celé kurča, bude potrebné dlhšie varenie na to, aby sa všetky chute a výživné látky dostali do vývaru. Kuracie kúsky sa zvyčajne varia približne 60 až 90 minút, kým nie sú dostatočne mäkké a šťavnaté.
Pri varení kuracej polievky je tiež dôležité pravidelne odstraňovať penu, ktorá sa vytvára na povrchu. Táto penu je potrebné odstrániť, aby bola polievka čistá a priehľadná. Po uplynutí stanoveného času môžeme do polievky pridať zeleninu, ako sú mrkva, zeler a petržlen. Tieto ingrediencie sa obvykle varia ešte asi 20 až 30 minút, aby sa ingrediencie dobre prepojili a polievka získala bohatú chuť.
Na záver, dĺžka varenia kuracej polievky závisí od výberu ingrediencií a osobných preferencií. V každom prípade však platí, že čas, ktorý venujeme jej príprave, sa nám mnohonásobne vráti vo forme chutného a zahřívajúceho pokrmu. Dobrú chuť!
Milá Lucka ja mám rád aj mäso z vývaru a po varení dlhšie ako hodinu ho môžeš vyhodiť , lebo z mäsa zostanú cverny , ktore sa nedajú zjesť. Myslím na kurací vývar. Hovädziu môžeš aj 5 hodín.
Jojoj, ja aj 5 hodín. Ako ráno vstanem o 5 a žačne sa variť okolo 6 ráno, tak bezproblémov ju varím aj do 12:00. Takže vážne aj 6 rokov.
Článok je skvelý a veľmi užitočný. Ako začiatočník varenia ma to naozaj naučilo, ako si pripraviť dobrú kuraciu polievku.
Neskutočný článok! Veľmi som sa z neho poučil a teraz viem, ako dlho varím kuraciu polievku. Určite si to teraz vyskúšam.
To je presne to, čo som potreboval vedieť. Ďakujem za skvelé informácie!
Kuracia polievka je jedna z mojich obľúbených jedál, rada si ju pripravujem. Váš recept mi veľmi pomohol, vďaka za tipy.
Vývar z kohúta je naozaj dobrý nápad. Určite to skúsim, vďaka za dobrý článok.
Kuracia polievka je tradičným pokrmom, ktorý mám veľmi rád. Vďaka za dobré rady!
Už dlho som hľadala dobrý recept na kuraciu polievku. Tento vyzerá super, určite skúsim!
Výborné tipy pre varenie kuracej polievky, vďaka za zdieľanie.
Super tipy na varenie kuracej polievky! Nikdy som nevedel, že je dobré variť ju tak dlho. Určite vyskúšam tvoj recept. Teším sa na tú chutnú polievku, už sa mi zbiehajú slinky!
Veľmi pekne napísané! Vždy som varila polievku len hodinu, ale asi to skúsim dlhšie. Chcem mať ten silný vývar, o ktorom píšeš. Ďakujem za skvelé rady!
Tento recept vyzerá naozaj lákavo! Milujem kuraciu polievku a teším sa, že sa dozviem niečo nové. Kto by nemiloval voňavý a silný vývar? Odporúčam všetkým vyskúšať!
Ďakujem za tento článok! Nevedela som, že varenie polievky môže byť také jednoduché a pritom také chutné. Už sa teším, ako prekvapím rodinu svojou novou polievkou!
Výborný článok! Pripravím si kuraciu polievku presne podľa tvojich rád. Dúfam, že aj mne vyjde tak dobre ako tebe. Určite to bude hit v našej domácnosti!
Tento recept je presne to, čo som potreboval! Rád varím a milujem dobrú polievku. Tvoje tipy sú úžasné a určite ich využijem pri ďalšej príprave.
‘Kuracia polievka je mojím obľúbeným jedlom!’ Po prečítaní tvojich rád viem, že ju pripravím ešte lepšie. Vďaka za inšpiráciu a užitočné informácie!
‘Tak toto musím vyskúšať!’ Milujem varenie a tvoja metóda ma zaujala. Urobím ju so svojou mamou a určite si pochutnáme na skvelej polievke.
‘Wau, toto vyzerá úžasne!’ Nikdy som nevedel, že dĺžka varenia môže tak ovplyvniť chuť vývaru. Ďakujem za tvoje skúsenosti s varením kuracej polievky!
‘Skvelé rady!’ Mám rád kuchyňu a tento recept ma veľmi zaujal. Teším sa na výsledok po dodržaní tvojich tipov na prípravu kuracej polievky.