Dnes si ukážeme, ako si správne pripravíte naše obľúbené rezance. Na ich výrobu vám nebude potrebné prakticky nič okrem trošky vody a soli. A zabudnúť nesmieme ani na trochu trpezlivosti.
Tieto rezance sú skvelé do polievok, ale aj ako príloha k jedlám čínskej kuchyne alebo si ich môžete vychutnať len tak s tvarohom.
Okrem toho si môžete pripraviť aj palacinkové rezance do polievky.
Ak preferujete vlastné, hodnotnejšie alternativy pred tými zakúpenými, kliknite na odkazy uvedené vyššie a objavíte môj recept. Stačí pripraviť cesto, upiecť palacinky a získate tak vybavení rezancov. A verte, je to naozaj skvelá pochúťka.
2) Ako sa varia rezance do polievky?
Varenie domácich rezancov do polievok je fantastický spôsob, ako obohatiť pokrm a pridať mu nevšedný nádych. Tento jednoduchý recept vás naučí, ako si pripravíte vlastné rezance, ktoré premenia každý tanier na výnimočne chutnú lahôdku. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup výroby.
Na výrobu rezancov budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 šálky vody (alebo aj viac)
Tieto základné zložky sú kľúčom k výrobe rezancov, ktoré sa výborne doplnia s vašou preferovanou polievkou.
Návod na prípravu rezancov
1. V miske dôkladne zmiešajte múku a soľ. Urobte v múke jamku a do nej vyklepte vajcia. Postupne začnite pridávať vodu a miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
2. Preneste cesto na pomúčenú pracovnú dosku a hnette, až kým nebude jemné a pružné. Tento proces vám zaberie približne 5-10 minút.
3. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte oddychovať približne 30 minút. Potom ho rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na požadované tvary rezancov.
4. Rezance môžete variť priamo v polievke alebo v osolenej vode, kým nie sú hotové, zvyčajne to trvá 3-5 minút.
Pripravte si vašu obľúbenú polievku, pridajte uvarené rezance a užívajte si ich lahodnosť!
3) Ako sa varia rezance do polievky inak
Príprava rezancov do polievky je veľmi jednoduchý proces, ktorý dokáže z vášho jedla spraviť skutočne skvostný zážitok. S týmto receptom sa naučíte krok za krokom, ako na to a zaistíte si, že vaše rezance budú vždy dokonale pripravené.
Prvý krok spočíva v zabezpečení potrebných surovín. Na výrobu rezancov do polievky budete potrebovať:
– 200 g múky (či už pšeničnej alebo bezlepkovej)
– 2 veľké vajcia
– Štipku soli
– 1-2 polievkové lyžice vody (podľa potreby)
Návod na prípravu rezancov
1. Začnite zmiešaním múky a soli v miske. V strede vytvorte jamku, do ktorej pridáte vajcia.
2. Pomocou vidlice začnite miešať, pričom postupne zapracovávate múku z okrajov.
3. Ak je cesto príliš suché, pridajte zopár kvapiek vody, až kým nebude mať hladkú a elastickú konzistenciu.
4. Zabaľte cesto do potravinárskej fólie a nechajte ho odpočívať zhruba 30 minút.
5. Po uplynutí času cesto rozvaľkajte na tenký plát a narežte na tenké prúžky, ktoré budú tvoriť rezance.
6. Rezance varte v osolenej vode približne 3-5 minút, alebo pokiaľ sa nevyplávajú na povrch.
Ako môžete vidieť, s týmito jednoduchými pokynmi dokážete pripraviť vlastné rezance do polievky, ktoré prinesú do vašich obľúbených polievok jedinečnú chuť a textúru. Nebojte sa experimentovať s rôznymi ingredienciami a upravte si recept podľa vlastných predstáv!