Bezlaktózové banánové lievance

 

Ak máte záujem o lievance bez laktózy s banánmi, tento jednoduchý recept môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 1 šálka mlieka bez laktózy (napríklad rastlinné mlieko ako mandľové)
  • 2 šálky bezlaktózovej múky
  • 2 lyžice kokosového oleja alebo masla bez laktózy
  • 2 lyžice cukru bez laktózy
  • 1 lyžička prášku do pečiva bez laktózy
  • štipka soli
  • extrakt z vanilky (nepovinné)
  • cukor na posypanie (nepovinné)

 

Bezlaktózové banánové lievance

Postup:

  1. V mise rozpučte dva zrelé banány na kašu.
  2. Pridajte mlieko bez laktózy, cukor bez laktózy, vanilkový extrakt a kokosový olej (alebo maslo bez laktózy) a dobre premiešajte.
  3. Pridajte múku bez laktózy, prášok do pečiva a soľ. Premiešajte, ale snažte sa, aby cesto nebolo príliš hladké.
  4. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a naolejte ju (napríklad kokosovým olejom alebo maslom bez laktózy).
  5. Na panvicu nalejte cesto, aby sa vytvorili menšie lievance. Môžete použiť lyžicu alebo odmerač na cesto.
  6. Pečte z oboch strán, kým lievance nezískajú zlatistú farbu.
  7. Servírujte teplé s tvarohom, sirupom alebo ovocím. Môžete ich posypať cukrom.

Poznámka: Nezabudnite overiť, či všetky použité suroviny sú bez laktózy. Prajeme dobrú chuť všetkým gurmánom.

Bezlaktózové banánové lievance-2

2) Bezlaktózové banánové lievance

Ak sa zaujímate o chutnú a zdravo zostavenú diétu bez laktózy, skúste tento recept na banánové lievance. Tieto lievance sú skvelou voľbou na raňajky alebo ako dezert a potešia nielen tých, ktorí majú problémy s laktózou, ale aj všetkých priaznivcov sladkostí. V duchu priateľskej atmosféry sa poďme pozrieť na potrebné ingrediencie a jednoduchý postup.

Polievka z cíceru

Polievka z cíceru

Čítať viac »

Ingrediencie na bezlaktózové banánové lievance

Na prípravu lievancov s banánmi potrebujete tieto ingrediencie:

  • 2 zrelé banány
  • 1 šálku bezlaktózovej múky
  • 1/2 šálky mlieka bez laktózy
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • Olej na opraženie

Tento zoznam je plný chutí, ktoré vás očaria a bez problémov nahradia tradičné prísady.

 

Postup na prípravu lievancov

1. V miske rozpučte banány na hladkú konzistenciu. 2. Pridajte vajce, mlieko bez laktózy a vanilkový extrakt, a všetko dôkladne premiešajte. 3. V inej mise spojte bezlaktózovú múku, prášok do pečiva a soľ. Potom obe zmesi skombinujte a pripravte cesto. 4. Na panvici rozohrejte trochu oleja a pomocou lyžice naberajte cesto na malé lievance. Opražte ich z oboch strán dozlatista. 5. Hotové lievance podávajte s ovocím, medom alebo javorovým sirupom.

Vychutnajte si tieto lahodné bezlaktózové banánové lievance na raňajky alebo kedykoľvek, keď máte chuť na niečo sladké a zároveň výživné!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Ivan píše:

    Tieto bezlepkové lievance su skvelý recept ktorý zasíti nielen ženu ale aj mna.Prvykrat som ich skušal podľa tohto receptu.

  2. Karolcikova Lea píše:

    Vyzera to velmi chutne a zdravo, skusim urcite

  3. Zslobodnik píše:

    Tieto lievance urcite vyskusam, vyzeraju super

  4. Ppirosova píše:

    Mnam, toto je recept, ktory urcite vyskusam. Dakujem!

  5. Nora Stastna píše:

    Lievance s bananom znie dobre, len dufam, ze bezlaktozove ingrediencie su lahko dostupne.

  6. Pirosova Julia píše:

    Recept na lievance je jednoduchy a zdoravy. Dakujem za tip.

  7. Dobroslav Zemanova píše:

    Dobra rada na raňajky.