Bezlepkové cestoviny s vajíčkom a slaninkou

Ak sa snažíte nájsť bezlepkovú alternatívu k populárnemu jedlu s vajcami a slaninou, mám pre vás vynikajúci recept. Tu je jednoduchý postup na prípravu bezlepkových cestovín s vajíčkom a slaninou:

Ingrediencie:

  • Bezlepkové cestoviny (napríklad z ryžovej, kukuričnej alebo pohánkovej múky)
  • Vajíčka
  • Slanina
  • Hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Bezlepkové cestoviny s vajíčkom a slaninou

Postup:

  1. Uvarte bezlepkové cestoviny podľa pokynov uvedených na obale. Dbajte na to, aby boli al dente.
  2. Medzitým si slaninu opražte do chrumkava. Najprv ju nakrájajte na malé kocky a opečte na panvici bez oleja. Po opečení ju odložte na servítku, aby sa odstránil prebytočný tuk.
  3. Na väčšej panvici rozohrejte trochu oleja a rozbite do nej vajíčka. Opečte ich podľa svojej chuti (natvrdo, na omeletu alebo ako miešané vajcia).
  4. Uvarené bezlepkové cestoviny pridajte do panvice s vajíčkami a dobre premiešajte. Opečte ich ešte chvíľu, aby sa všetky ingrediencie spojili a cestoviny sa prehriali.
  5. Primiešajte opečenú slaninu a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa svojich preferencií.
  6. Hotové bezlepkové cestoviny s vajíčkom a slaninou môžete ihneď podávať.

Dobrú chuť!

 

Bezlepkové cestoviny s vajíčkom a slaninkou - 2

2) Bezlepkové cestoviny s vajíčkom a slaninkou

Ingrediencie:

  • 250 g bezlepkových cestovín (napríklad z ryžovej alebo kukuričnej múky)
  • 150 g slaninky
  • 2 veľké vajcia
  • 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
  • Soľ a čierne korenie (podľa preferencií)
  • Olivový olej
  • Parmezán (na posypanie, voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na dekoráciu, voliteľné)

Postup:

Diétna mrkvová polievka

Diétna mrkvová polievka

Čítať viac »

  1. Príprava cestovín: V veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Osoľte ju a pridajte bezlepkové cestoviny. Varte podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Po uvarení cestoviny sceďte a nechajte ich chvíľu odkvapkať.

  2. Príprava slaninky: Na panvici rozohrejte malú dávku olivového oleja a počas strednej teploty opražte nakrájanú slaninku, až kým nezíska chrumkavosť. Ak máte radi cesnak, môžete ho pridať nasekaný k slaninke a nechať ho opražiť spolu s ňou.

  3. Príprava vajíčok: V miske rozšľahajte vajíčka so soľou a čiernym korením. Možno pridať aj trochu nastrúhaného parmezánu podľa chuti.

  4. Spojenie ingrediencií: Do panvice so slaninkou vhoďte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady spojili. Následne pridajte rozšľahané vajíčka a rýchlo miešajte, aby sa vajcia rovnomerne rozložili a začali sa zrážať, avšak nemali by sa úplne opražiť – je dôležité, aby mali krémovú konzistenciu.

  5. Servírovanie: Cestoviny podávajte teplé, posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom a ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou, ak chcete.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *