Bleskové cestoviny so špenátom

 

Tu je recept na rýchle cestoviny so špenátom, slaninkou a hubami:

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napr. farfalle alebo penne)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 g slaniny, nakrájanej na kocky
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Rýchle cestoviny so špenátom, slaninkou a hubami

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, aby boli al dente. Potom ich scedíme a rezervujeme.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte slaninu. Opečte ju do zlatista a následne pridajte cesnak spolu so šampiňónmi. Pokračujte v smažení, kým huby nezhnednú a neuvoľnia svoju vodu.
  3. Vložte špenát do panvice a nechajte ho so zmesou zmäknúť. V prípade potreby môžete pridať trochu vody z cestovín.
  4. Keď špenát zmäkne, pridajte uvarené cestoviny do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Ochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
  5. Podávajte horúce. Môžete posypať parmezánom alebo iným syrom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi-2

2) Bleskové cestoviny so špenátom, slaninkou a šampiňónmi

Rýchle cestoviny so špenátom, slaninkou a hubami

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
  • 100 g slaniny (nasekanej na menšie kúsky)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 150 g čerstvých šampiňónov (nasekaných na plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 100 ml smotany na varenie
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • parmezán alebo iný syr na posypanie (voliteľné)

Postup:

Ako pripraviť bravčové stehno?

Ako pripraviť bravčové stehno?

Čítať viac »

  1. Príprava cestovín: Varte vodu vo veľkom hrnci, osoľte ju a pridajte cestoviny. Varíte ich podľa pokynov na obale, kým sa nezmäknú. Po uvarení, sceďte ich a nechajte bokom.

  2. Príprava omáčky: Na panvici na strednej teplote rozohrejte trochu olivového oleja. Pridajte nasekanú slaninu a opražte ju do chrumkava.

  3. Pridanie zeleniny: K slanine pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, smažte ich, kým nie sú jemné a voňavé. Potom pridajte nakrájané šampiňóny a pražte, kým nezmäknú a nezískajú zlatú farbu.

  4. Pridanie špenátu a smotany: Do tejto zmesi pridajte čerstvý špenát a miešajte, kým sa nesmrští. Následne prilievajte smotanu na varenie a za neustáleho miešania privedte do varu. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa potreby.

  5. Zmiešanie s cestovinami: Pridajte uvarené cestoviny do panvice a dôkladne ich premiešajte s omáčkou, aby sa dobre obalili.

  6. Servírovanie: Na tanieroch môžete posypať parmezánom alebo iným syrom podľa chuti.

  7. Podávanie: Podávajte ihneď a vychutnajte si toto rýchle a chutné jedlo!

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *