Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Rozhodne s týmto receptom zabodujete. Je to jednoduchý recept, ktorý je fakt skvelý.
Bravčové mäso nie je na zahodenie. S týmto postupom si ho pripravíte, tak ako nikdy predtým. Žiadne omáčky ani predlžovanie. V pár krátkych bodoch si nižšie vysvetlíme ako ho pripraviť, tak ako v reštaurácií. Už len stolovanie a máte to na 100%.
No tak teda poďme na t bez zdlhavých slov.

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Môžeš vyskúšať aj tento skvelý video recept, ktorý vám pomôže lepšie pochopiť prípravu a jednotlivé body prípravy.

Gašparík – Bravčové na záhradnícky spôsob – recept

 

Nutričné hodnoty sú veľmi priaznivé:

energia je: 386,5 kcal,
bielkoviny 17,3 gramov,
P (fosfor) 189 mg,
K (draslík) 355,5 mg,
Na (sodík) 71,5 mg.

 

Ak hľadáte skvelý recept na bravčové mäso na záhradnícky spôsob, nižšie je jednoduchý postup, ktorý vám pomôže pripraviť ho tak, ako v reštaurácií. Bez zdlhavých slov, poďme na to!

 

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (použite výrezky alebo nepríliš tučné bravčové plece)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 2 rajčiny, nakrájané na kocky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

  1. Bravčové mäso opláchnite a dôkladne osušte papierovým utierkou.
  2. V hrnci zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte mäso a opražte ho z každej strany, kým nezhnedne.
  4. Do hrnca pridajte nakrájanú papriku a rajčiny. Premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút, kým sa zelenina zjemní.
  5. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  6. Duste pokryté na miernom ohni ešte 15-20 minút, kým mäso nebude mäkké a zelenina dobrupe.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako s ryžou alebo zemiakmi.

Tento recept na bravčové mäso na záhradnícky spôsob je skvelý spôsob, ako si vychutnať chutné a zdravé jedlo. Pripravte si ho kedykoľvek máte chuť na niečo dobré!

 

Ďalší recept

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob je skvelá voľba pre letné grilovanie alebo piknik. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:
– 1 kg bravčového mäsa (plece, krk alebo stehno)
– 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica cesnakového prášku
– 1 lyžica sladkej papriky
– 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
– 1/4 šálky sójovej omáčky
– 1/4 šálky medu

Postup:
1. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, cesnakový prášok, sladkú papriku, petržlenovú vňať, sójovú omáčku a med. Dobré premiešajte.
2. Naříz narezané bravčové mäso položte cibuľu a cesnak. Zalejte zmesou marinády a nechajte odstáť v chladničke aspoň 2 hodiny, ale ideálne cez noc.
3. Grilujte mäso na predhriatom grile, pravidelne ho obracajte a zaraďte ho do vývaru marinády. Grilujte až do zlatisto-hnedého vyprážania až do zrejmosti súčasných.
4. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s grilovanou zeleninou a syrovou omáčkou.

Takto pripravené bravčové mäso na záhradnícky spôsob bude mať výraznú chuť a vôňu, ktorá vás určite poteší. Dobrú chuť!

 

4)

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob je obľúbené jedlo, ktoré spája tradíciu s chuťou čerstvej zeleniny. Tento pokrm je ideálny na rodinné stretnutia a oslavy, pretože je chutný a jednoduchý na prípravu. V nasledujúcich bodoch vám predstavíme recept, ktorý vás nadchne a ohromí vašich blízkych.

Ingrediencie pre bravčové mäso

Na prípravu bravčového mäsa na záhradnícký spôsob budeme potrebovať nasledovné suroviny:

  • 700 g bravčového pliecka
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 g čerstvej papriky
  • 200 g mrkvy
  • 500 g zemiakov
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy

Začnite tým, že si bravčové mäso dobre umyjete a nakrájate na menšie kocky. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opekajte ich, kým nezesklovatejú, a následne pridajte bravčové mäso. Opečte do zlata zo všetkých strán.

Potom pridajte nakrájanú papriku, mrkvu a zemiaky. Zeleninu môžete posypať majoránkou a dochutiť soľou a korením. Všetko premiešajte a pod pokrievkou dusíme asi 45 minút, až kým mäso a zelenina nie sú mäkké. Po uvarení jedlo ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte ho s čerstvým chlebom alebo ryžou.

Vyskúšajte tento recept a vychutnajte si skutočnú chuť domova s bravčovým mäsom na záhradnícký spôsob!

Podobné príspevky

12 Komentárov

  1. Kika píše:

    Tento spôsob prípravy je skvelý.
    Krásny receptík.

  2. Jana69 píše:

    Vyskúšala som tento recept a musím povedať, že je naozaj skvelý! Určite si ho ešte niekoľkokrát uvarím.

  3. Dezider30 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj jednoducho, určite sa naňho pozriem a vyskúšam ho! Ďakujem za tip.

  4. Eva Kovac píše:

    Takýto postup pri príprave bravčového mäsa som ešte nevidela. Určite si ho vyskúšam, veľmi ma zaujal!

  5. Dionyz10 píše:

    Recept je skvelý, mäso je vždy dokonale mäkké a chutné!

  6. Splskova píše:

    Už som to vyskúšala, bolo to super. Rada sa k tomuto receptu ešte vrátim.

  7. Sona Skriniar píše:

    Tento recept je naozaj skvelý a chutný. Určite si ho ešte uvarím!

  8. Stefania18 píše:

    Super recept! Vyskúšala som ho a bolo to výborné. Určite si ho ešte uvarím.

  9. Adela Ferjencikova píše:

    Recept je jednoduchý a chutný, presne ako má byť. Určite odporúčam vyskúšať.

  10. Filomena12 píše:

    Vďaka za skvelý recept! Mäso na záhradnícky spôsob je obľúbené u nás doma a tento recept sme si obzvlášť obľúbili!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *