Cestoviny Carbonara

Carbonara predstavuje tradičný taliansky pokrm, ktorý spája smotanovú a syrovú chuť s cestovinami. Toto rýchle, nenáročné a veľmi chutné jedlo si zachováva pravú taliansku chuťovú autenticitu. Nižšie uvedený návod vám vysvetlí, ako si pripraviť originálne cestoviny Carbonara vo vašej vlastnej kuchyni.

Cestoviny Carbonara (na 4 porcie)

**Suroviny:**
– 400 g špaldových cestovín (napríklad linguine, špagety alebo iné hrubšie varianty)
– 200 g nakrájanej slaniny alebo pancetty na kocky
– 4 vajcia
– 120 ml smotany na varenie (1 pohár)
– 100 g nastrúhaného parmezánu
– 1 lyžička čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
– 1 lyžička soli
– 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
– 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

**Postup:**
1. Uvarte cestoviny v hrnci so slanou vodou podľa pokynov, kým nebudú al dente (trochu pevné na skus). Odložte si pohár vody z varenia a zvyšok sceďte.
2. Na panvici opečte slaninu na strednom ohni, kým nebude chrumkavá. Odstráňte zo sporáku a nechajte tuk na panvici.
3. V miske zmiešajte vajcia, smotanu, 3/4 množstva parmezánu, muškátový oriešok, soľ a korenie.
4. Pridajte uvarené cestoviny spolu so slaninou do vajčno-smotanovej zmesi a dobre premiešajte. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu z odloženej vody z cestovín.
5. Dobre premiešajte, aby sa vajcia a smotana zohreli teplom cestovín; treba sa však vyhnúť zrazeniu.
6. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a zvyšný parmezán. Podávajte ihneď, kým sú teplé.

Vychutnajte si tieto úžasné talianske cestoviny s veľmi jednoduchou a autentickou prípravou. Buon appetito!

Pasta Carbonara-2

2) Cestoviny Carbonara

Suroviny:

  • 350 g cestovín (napr. špagety, tagliatelle)
  • 150 g slaniny narezané na tenké prúžky
  • 3 vajcia
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • Soľ podľa potreby
  • Na ozdobu čerstvá petržlenová vňať
  1. Cestoviny varte podľa pokynov na obale v osolenej vriacej vode, kým nie sú al dente. Potom vode sceďte, ale zachovajte štipku vody z varenia.
  2. Na panvici orestujte slaninu na strednom ohni, kým nie je chrumkavá a zlatistá. Slaninu následne odložte na papierový uterák, aby sa zbavila prebytočného tuku.
  3. V miske zmiešajte vajcia, strúhaný parmezán a smotanu. Dobre premiešajte, aby sa zmes spojila.
  4. Do omáčky postupne pridávajte cestoviny a miešajte, aby sa cesta dobre obalila. Ak je omáčka hustá, pridajte trochu vody z varenia na zriedenie.
  5. Späť pridajte orestovanú slaninu na panvicu a zmiešajte ju s cestovinami a omáčkou.
  6. Ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastného vkusu.
  7. Servírujte cestoviny Carbonara na tanieroch, ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a posypte ďalším parmezánom.

Tieto cestoviny Carbonara sú vynikajúcim pokrmom, ktorý sa dá rýchlo pripraviť, pričom jeho bohatá krémová omáčka v kombinácii so slaninou a parmezánom poteší vaše chuťové poháriky.

Paradajková polievka s mrkvou

Paradajková polievka s mrkvou

Čítať viac »

 

3)

Cestoviny Carbonara sú jedným z najznámejších a najobľúbenejších jedál v talianskej gastronómii. Ich pôvod je spojený s Rímom a sú známe svojou jednoduchou, avšak výnimočnou kombináciou ingrediencií. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť autentické cestoviny Carbonara priamo vo vlastnej kuchyni.

Ingrediencie na cestoviny Carbonara

Predtým, ako začnete variť, pripravte si nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g cestovín (spaghetti alebo fettuccine)
  • 150 g guanciale (môžete nahradiť pancettou)
  • 4 veľké žĺtka
  • 100 g strúhaného syra Pecorino Romano
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Trochu olivového oleja (nepovinné)

Postup prípravy cestovín Carbonara

Postupujte podľa týchto krokov, aby ste si pripravili perfektné cestoviny Carbonara:

  1. V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Potom pridajte cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
  2. Na panvici na strednom ohni opečte guanciale nakrájané na kocky, kým nebude zlatohnedé a chrumkavé.
  3. Medzitým v miske šľahajte žĺtka so syrom Pecorino a čerstvým čiernym korením, aby ste vytvorili hladkú zmes.
  4. Po uvarení cestoviny sceďte a ponechajte si trochu vody na jemnosť omáčky.
  5. Mixujte horúce cestoviny s guanciale a potom rýchlo pridajte žĺtkovú zmes, aby sa vytvorila krémová omáčka. Ak je potrebné, pridajte trochu vody na zriedenie.
  6. Servírujte s ďalším strúhaným syrom a čerstvým korením na vrchu.

Tento recept na cestoviny Carbonara je jednoduchý a rýchly, ideálny na večeru alebo špeciálnu príležitosť. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

45 Komentárov

  1. Tothova Lukas píše:

    Tento recept na cestoviny Carbonara je úžasný! Veľmi sa teším, že si ho vyskúšam doma.

  2. Alica Soltisova píše:

    Vďaka za skvelý recept! Určite ho vyskúšam a teším sa na fantastickú taliansku večeru.

  3. Hanzel Kristof píše:

    Cestoviny Carbonara sú moje obľúbené jedlo a tento recept znie super. Ďakujem za tip!

  4. Nzuzulova píše:

    Už dlho som hľadala dobrý recept na cestoviny Carbonara. Tento znie perfektne, určite ho vyskúšam!

  5. Eugen Murarikova píše:

    Výborný recept, určite vyskúšam doma!

  6. Fkralova píše:

    Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne, určite ho vyskúšam!

  7. Nsimonova píše:

    Milujem taliansku kuchyňu a tento recept ma veľmi zaujal, ďakujem!

  8. Alica Adamcova píše:

    Recept je skvelý, rada si ho vyskúšam!

  9. Stastny Hedviga píše:

    Vyskúšala som tento recept a cestoviny Carbonara boli skvelé! Veľmi jednoduchý recept s chutným výsledkom.

  10. Kocurova Silvester píše:

    Tento recept na cestoviny Carbonara je veľmi jednoduchý a výsledok je skutočne autentický. Určite ho ešte uvarím!

  11. Kristian07 píše:

    Nemôžem sa dočkať, kým si vyskúšam tento recept. Cestoviny Carbonara sú moje obľúbené jedlo a tento znie veľmi lákavo.

  12. Lbabka píše:

    Vďaka za tento skvelý recept! Určite ho vyskúšam a teším sa na fantastické talianske cestoviny!

  13. Maria Sykora píše:

    Cestoviny Carbonara sú moje obľúbené jedlo a tento recept vyzerá super! Teším sa, že si ho vyskúšam.

  14. Holeczyova Viola píše:

    Tento recept je úžasný! Rada varím talianske jedlá a teším sa, že si tento vyskúšam doma.

  15. Anonym píše:

    Carbonara je moje obľúbené jedlo, som veľmi rád, že som našiel tento recept a môžem si ju spraviť doma kedykoľvek.

  16. Wnoskova píše:

    Veľmi rada si varím a tento recept na Carbonaru vyzerá fantasticky. Teším sa na to, ako si ju pripravím doma!

  17. Fdudek píše:

    Tento recept vyzerá veľmi chutne a zaujímavo. Určite ho vyskúsim čoskoro!

  18. Hmala píše:

    Takmer každý má rád cestoviny Carbonara a ja nie som výnimka. Tento recept je skvelý nápad na večeru!

  19. Blazena Pavlikovsky píše:

    Skvelý recept, veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Určite vyskúšam!

  20. Kristina72 píše:

    Talianske cestoviny sú moja obľúbená jedlo. Tento recept vyzerá super, určite ho vyskúšam!

  21. Masaryk Zdenko píše:

    Mňam, cestoviny Carbonara sú úžasné! Teším sa, že som našiel tento recept.

  22. Zoltan Sobotkova píše:

    Tento recept mi pripomenul Taliansko, skvelé spomienky. Určite si ho vyskúšam doma!

  23. Maximilian Jancova píše:

    Vždy som si myslel, že Carbonara je ťažké pripraviť, ale tento recept znie úplne jednoducho! Určite vyskúšam.

  24. Filc Ursula píše:

    Tento recept je úžasný! Milujem cestoviny Carbonara a teraz mám recept priamo od vás. Ďakujem!

  25. Kristof Molnarova píše:

    Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem. Teším sa na to, ako si vyskúšam tento skvelý recept!

  26. Jonata Irena píše:

    Recept na cestoviny Carbonara je úžasný! Čítala som ho s radosťou a už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam doma.

  27. Martina Puskas píše:

    Tento recept mi pripomenul moju návštevu v Taliansku. Teším sa, že si ho teraz môžem pripraviť aj doma.

  28. Laura61 píše:

    Cestoviny Carbonara sú moje obľúbené jedlo a tento recept znie veľmi lákavo. Určite ho vyskúšam.

  29. Paulina13 píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite si ho vyskúšam. Takéto jednoduché talianske jedlá mám rada.

  30. Vanda23 píše:

    Vždy som chcela vedieť, ako sa pripravujú cestoviny Carbonara. Tento recept mi konečne pomôže!

  31. Ludmila Molnarova píše:

    Vždy som si myslela, že Carbonara je ťažké pripraviť, ale tento recept vyzerá veľmi jednoducho! Určite vyskúšam a teším sa na výsledok.

  32. Dhantuchova píše:

    Tento recept vyzerá skvelo, veľmi sa mi páči, že je detailne opísaný krok za krokom. Určite ho vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo!

  33. Rtothova píše:

    Super recept! Čítala som o tom, že Carbonara sa často pripravuje nesprávne, ale tento postup vyzerá byť autentický. Teším sa na vyskúšanie doma!

  34. Jaromir97 píše:

    Výborný recept! Skúsil som ho a boli to najlepšie cestoviny Carbonara, aké som kedy jedol.

  35. Bernolak Alfred píše:

    Taliani majú naozaj skvelú kuchyňu. Tento recept je super a výsledok bol vynikajúci!

  36. Simonovic Bruno píše:

    Chutné jedlo, ľahké na prípravu a super na večeru. Určite si ho ešte uvarím!

  37. Mikus Emilia píše:

    Vždy som sa bála to skúsiť doma uvariť, ale tento recept ma presvedčil! Určite vyskúšam.

  38. Kralova Blanka píše:

    Cestoviny Carbonara sú jednoducho najlepšie! Teším sa, že môžem vyskúšať tento recept doma.

  39. Estera29 píše:

    Milujem taliansku kuchyňu a tento recept vyzerá skvelo. Ďakujem za zdieľanie!

  40. Dagmara36 píše:

    Výborný recept, veľmi jednoduchý a chutný!

  41. Benadik Sindlerova píše:

    Tento recept je skvelý, určite ho vyskúšam doma.

  42. Zdenko16 píše:

    Carbonara je moje obľúbené jedlo, teším sa, že som našiel tento recept.

  43. Vasicek Vanda píše:

    Recept na cestoviny Carbonara je úžasný, skvelá alternatíva na večeru pre celú rodinu!

  44. Alexej75 píše:

    Cestoviny Carbonara sú jednoduché na prípravu a vďaka tomuto receptu určite skvelé!

  45. Murarikova Slava píše:

    Tento recept je super, konečne sa mi podarilo pripraviť skutočne autentické talianske cestoviny Carbonara doma.