Cestoviny quattro formaggi

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na cestoviny so štyrmi druhmi syra v slovenčine:

Suroviny:

  • 400 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
  • 100 g gorgonzoly
  • 100 g parmezánu
  • 100 g pecorina
  • 100 g mozzarelly
  • 200 ml kuchynskej smotany
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na dekoráciu (voliteľne)

 

Cestoviny so štyrmi druhmi syra

Príprava:

  1. V hrnci s vriacou slanou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte, ale niekoľko lyžíc vody z varenia si ponechajte.
  2. Na strednom plameni v hrnci rozohrejte kuchynskú smotanu. Následne pridajte gorgonzolu, parmezán, pecorino a mozzarellu. Dobre miešajte, kým sa všetky syry neroztopia a nevytvorí sa hladká omáčka. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín.
  3. Do hrnca s omáčkou pridajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa každé sústo pokrylo omáčkou. Pridajte soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti.
  4. Cestoviny so štyrmi druhmi syra preložte do misiek a ozdobte čerstvo nasekaným petržlenom.
  5. Okamžite podávajte, kým sú cestoviny horúce a syry sa roztopili.

Prajem dobrú chuť!

 

Cestoviny quattro formaggi - 2

2) Cestoviny quattro formaggi

Cestoviny so štyrmi druhmi syra sú chutným jedlom, ktoré poteší všetkých milovníkov syra. Tento recept je rýchly na prípravu a ideálny na večeru alebo obed. Tu je jednoduchý návod, ako si ich pripraviť doma.

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. penne alebo tagliatelle)
  • 100 g syra gorgonzola
  • 100 g syra parmezán
  • 100 g syra mozzarella
  • 100 g syra pecorino
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na dekoráciu (nepovinné)

Príprava:

Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

Čítať viac »

  1. Uvarenie cestovín: V hrnci privedieme osolenú vodu do varu. Pridáme cestoviny a varíme podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a odložte bokom.

  2. Príprava syrovej omáčky: Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho, kým nezmäkne (približne 1 minútu).

  3. Pridanie syrov: Znížte teplotu a do panvice pridajte syry gorgonzola, parmezán, mozzarellu a pecorino. Miešajte, kým sa syry nezačnú rozpúšťať.

  4. Pridanie smotany: Postupne prilievajte smotanu na varenie a naďalej miešajte, až kým omáčka nebude hladká a krémová. Osolte a okoreňte podľa chuti.

  5. Spojenie: Do panvice s omáčkou pridajte uvarené cestoviny. Dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili v syrovej omáčke.

  6. Podávanie: Ihneď podávajte, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou, ak používaš. Môžete tiež posypať trochou nastrúhaného parmezánu navrch.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *