Chcete zažiť chuť tradičného jedla z domova a arómu Talianskej kuchyne? Nie je to žiadny problém. Pripravte sa na to s mojim obľúbeným receptom.
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou
Paradajky som od detstva neskutočne obľubovala. Zrejme ako každé dieťa som dávala prednosť paradajkám, zatiaľ čo uhorky a papriky mi veľmi nevoňali. Dnes je to však úplne inak. Ak nemáte doma vlastné paradajky, tie zakúpené obvykle nemajú dobrú chuť.
Ak chcete pripraviť hustejšie cestoviny, pridajte do jedla iba dužinu paradajok.
Ak vám to nevadí, môžete pridať celú paradajku.
Recept by mal každému chutiť, nie je na ňom nič zložité. A jeho príprava je oveľa jednoduchšia, než by ste si mohli myslieť. Varíme, priatelia.
Pomôže vám aj tento medzinárodný recept.
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou sú fantastickou voľbou, ak po chuti talianskej kuchyne túžite priamo vo svojom domove. Tu je recept, ktorý vám pomôže dosiahnuť autentickú chuť:
Čo budete potrebovať:
- 350 g cestovín (najlepšie špagety)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu, jemne nasekanú
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 500 ml paradajkového pretlaku
- Soľ a čerstvé mleté čierne korenie podľa chuti
- 200 g mozzarelly, nakrájanej na drobné kocky
- Čerstvé bazalkové listy na ozdobu
Postup:
- V hrnci varíme cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente, potom ich scedíme.
- Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nasekanú cibuľu. Smažíme, kým nezíska zlatistú farbu.
- Pridáme nakrájaný cesnak a smažíme ho ešte ďalšie 2 minúty, kým nezíska výraznú arómu.
- Do panvice vlijeme paradajkový pretlak, pridáme soľ a čierne korenie. Necháme omáčku pomaličky variť asi 10-15 minút, aby sa chute spojili.
- Pridáme nakrájanú mozzarellu a necháme ju roztopiť, kým dosiahneme krémovú konzistenciu.
- Do hotovej paradajkovej omáčky pridáme pripravené cestoviny a dôkladne ich premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Jedlo posypeme čerstvými bazalkovými listami a podávame horúce.
Tento jednoduchý a chutný recept vám prinesie neodolateľnú taliansku atmosféru priamo do vašej kuchyne. Dobrú chuť!
Ak by ste sa chceli pozrieť na vizuálny návod na prípravu, navštívte tento zahraničný recept vo videu: Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou
2) Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou
Cestoviny sú obľúbeným a veľmi univerzálnym jedlom po celom svete. Ich variabilita a množstvo chutných receptov, ktoré si môžeme pripraviť, je nesmierne lákavé. Dnes vám prinášame recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou, ktorý predstavuje výbornú alternatívu pre rýchly obed či večeru.
Aby ste si pripravili túto chutnú cestovinovú delikatesu, bude potrebné mať na dosah nasledujúce ingrediencie:
- 250 g cestovín (napríklad penne alebo spaghetti)
- 400 g konzervovaných paradajok (celé alebo mleté)
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g čerstvej mozzarelly
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa osobnej chuti
- Čerstvá bazalka na dekoráciu
Postup prípravy cestovín
Teraz sa pustíme do samotnej prípravy. Najskôr uvaríme cestoviny v osolenej vode podľa inštrukcií na obale, kým nebudú al dente. Po ich uvarení ich sceďte, ale nezabudnite si odložiť trošku vody z cestovín na neskoršie použitie.
Medzitým si na panvici zahrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Restujte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistý nádych. Potom pridajte konzervované paradajky, soľ a čierne korenie. Nechajte omáčku variť približne 10-15 minút, kým sa trošku nezhustí.
Akonáhle je omáčka pripravená, pridajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať niekoľko lyžíc predtým odloženej vody z cestovín.
Na záver primiešajte nakrájanú mozzarellu a nechajte ju rozpustiť. Cestoviny servírujte teplé, ozdobené čerstvou bazalkou. Prajeme dobrú chuť!