Na prípravu pikantných penne s tekvicou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 malá tekvica, ošúpaná a narezaná na kocky
- 1 červená paprika, narezaná na tenké pásiky
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky rozdrvenej červenej papriky (voliteľné, pre pikantnejší efekt)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
- 1/2 šálky zeleninového bujónu (alebo voda)
- 2 lyžice krupičky (alebo iný zahušťovateľ)
- 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen alebo bazalka) na ozdobenie
Čili penne s tekvicou
Postup:
- Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale a odložíme bokom.
- Na panvici zahrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú.
- Pridáme očistenú a nakrájanú tekvicu a papriku, a dusíme 5-7 minút, kým tekvica nebude mäkká.
- Do zmesi pridáme mletú papriku, rozdrvenú červenú papriku, soľ a korenie a dobre premiešame.
- V zeleninovom bujóne (alebo vode) rozpusťte krupičku a pridajte do zmesi zeleniny.
- Necháme povariť, kým zmes nezahustne a tekvica zmäkne, približne 5 minút.
- Uvarené cestoviny zašľaháme do zmesi a zamiešame, aby sa dokonale pokryli omáčkou.
- Tento pokrm podávame posypaný čerstvými bylinkami.
Tieto pikantné penne s tekvicou sú vynikajúce ako samostatné jedlo alebo ako doplnok k iným pokrmom. Prajeme vám dobrú chuť!
2) Čilli penne s tekvicou
Pokud hľadáte pútavý a chutný recept na vegetariánske jedlo, čili penne s tekvicou je tou pravou voľbou. Tento recept je skutočným mixom chutí a farieb, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Pripravte sa na jedinečný gastronomický zážitok, ktorý môžete ochutnať kedykoľvek!
Ingrediencie na čili penne s tekvicou
Na tento recept budete potrebovať:
- 250 g penne cestovín
- 200 g tekvice (napr. maslovej)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička (podľa preferencií)
- 1 konzerva paradajkovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup prípravy
Riaďte sa nasledujúcimi krokmi, aby ste pripravili toto chutné jedlo:
- Na začiatku uvarte penne cestoviny podľa pokynov na obale. Podľa vlastnej chuti môžete do vody pridať trochu soli.
- Medzitým nakrájajte cibuľu a cesnak na jemno. Tekvicu ošúpte a nakrájajte na kocky.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
- Primiešajte tekvicu a čili papričku a restujte približne 5 minút, aby zmäkli.
- Teraz pridajte paradajkovú omáčku, dochuťte soľou a korením a varte na miernom plameni 10 minút.
- Keď sú penne hotové, sceďte ich a zamiešajte do omáčky. Servírujte ihneď s čerstvou bazalkou posypanou navrch.
Záver
Užite si túto lahodnú kombináciu chutí s čili penne a tekvicou, ktorá vás zahreje a nadchne každého hosťa. Tento unikátny recept je ideálny pre všetkých milovníkov kvalitnej a zdravej kuchyne. Neváhajte experimentovať a pridať aj vlastné ingrediencie!