Dark Mode Light Mode

Domáce makaróny recept

Domáce makaróny recept Domáce makaróny recept
Domáce makaróny recept

Samozrejme, tu je jednoduchý recept na domácu prípravu makarónov:

Zloženie:

  • 250 g múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • trochu vody

 

Advertisement

Recept na domácu prípravu makarónov

Postup prípravy:

  1. Vezmite veľkú misku a preosejte múku, následne vytvorte do stredu malú jamku.
  2. Do jamky rozbite vajcia a pridajte soľ.
  3. Začnite miešať vajcia s múkou pomocou prstov, postupne zapracovávajte múku z okrajov do stredu, kým nevznikne tuhé cesto.
  4. Keď sa vám zdá, že cesto máte veľmi suché, pridajte trošku vody. Ak je naopak príliš lepkavé, prisypte múku.
  5. Cesto preložte na pomúčenú pracovnú plochu a začnite ho hniesť. Miesite asi 5-10 minút, kým cesto dostane hladkú a elastickú konzistenciu.
  6. Zakryte cesto utierkou a nechajte ho odpočívať približne 30 minút.
  7. Po uplynutí času cesto spracujte. Rozdeľte ho na menšie časti a pomocou valčeka rozvaľkajte na tenké pláty.
  8. Pláty môžete tvarovať podľa vlastného výberu – na rezance, špagety alebo iné formy.
  9. Nechajte makaróny na vzduchu vysušiť približne 15-20 minút, aby dosiahli požadovanú konzistenciu.
  10. Uvarte makaróny vo veľkom hrnci osolenej vody, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a podávajte s omáčkou podľa vášho výberu.

Prajem vám príjemný apetít!

 

Domáce makaróny recept - 2

2) Domáce makaróny recept

Tu je jednoduchý recept na domácu prípravu makarónov:

Domáce makaróny

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky (na zlepšenie textúry môžete použiť aj semolinovú múku)
  • 3 stredné vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1-2 polievkové lyžice olivového oleja (nepovinné)
  • Voda (ak je potrebná)

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • Preosejte hladkú múku a soľ do misky. Urobte v strede múky malý „kráter“.
    • Do krátera vložte vajcia a, ak preferujete, pridajte aj olivový olej.
    • Pomocou vidličky alebo prstov opatrne zmiešajte múku s vajcami, až kým sa nezačne formovať cesto.
  2. Miesenie:

    • Cesto presuňte na pomúčený stôl a začnite ho miesením. Miesite približne 10 minút, kým cesto nebude hladké a elastické. Pokiaľ je cesto príliš suché, pridajte trošku vody; ak je naopak príliš lepkavé, prisypte múku.
  3. Odpočinok:

    • Zabalte cesto do potravinovej fólie alebo zakryte utierkou a nechajte relaxovať minimálne 30 minút. Tento proces pomôže cesto zjemniť a uľahčí jeho tvarovanie.
  4. Tvarovanie makarónov:

    • Po oddychu rozdeľte cesto na menšie kúsky. Každý kúsok rozvaľkajte na tenký plát (môžete použiť aj stroj na cestoviny). Ak máte stroje, môžete prejsť cez cesto na požadovanú hrúbku.
    • Plát cesta nakrájajte na tvar makarónov: kruhy, štvorce, alebo klasické rezance.
  5. Varte makaróny:

    • V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Vložte makaróny do vriacej vody a varte 2-4 minúty (v závislosti od hrúbky a tvaru). Hotové makaróny plávajú na povrchu.
    • Uvarené makaróny sceďte a okamžite ich prepláchnite studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia.
  6. Podávanie:

    • Domáce makaróny môžete servírovať s obľúbenou omáčkou, ako je paradajková omáčka, tvarohová omáčka alebo s orestovanou zeleninou a syrom.

Prajem vám dobrú chuť! Užite si svoje domáce makaróny!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Koľko kalórií má arašídové maslo?

Koľko kalórií má arašídové maslo?

Next Post
Koľko kcal má ananás?

Koľko kcal má ananás?

Advertisement