Kelové lievance so slaninou a syrom (fotorecept)

Predstavujeme vám jednoduchý fotorecept na prípravu lievancov z kelu so slaninou a syrom:

Suroviny:

  • 300 g kyslej kapusty (kelu)
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 100 g slaniny
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam, gouda)
  • soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • olej na vyprážanie

 

Kelové lievance so slaninou a syrom (fotorecept)

Postup:
Krok 1: Kyslú kapustu (kel) dôkladne umyť a potom jemne osušit nadbytočnú tekutinu.

Krok 2: V miske kombinujte múku, vajce, mlieko, soľ a korenie.

Krok 3: Do zmesi pridajte kyslú kapustu a dôkladne ju premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Krok 4: Na panvici opražte slaninu do zlatista a nechajte ju odkvapkať na papierovej utierke, aby sa zbavila prebytočného tuku. Následne ju jemne nakrájajte na malé kúsky.

Krok 5: Na rozohriatej panvici s olejom pomocou lyžičky naberajte zmes a formujte malé lievance.

Krok 6: Na každý lievanec posypte trochou slaniny a nastrúhaného syra.

Krok 7: Lievance opekajte zo všetkých strán, kým nezískajú zlatú farbu.

Krok 8: Hotové lievance servírujte ešte teplé. Môžete ich podávať samostatne alebo so šalátom ako prílohu.

Vychutnajte si pripravené kelové lievance so slaninou a syrom ako lahodné raňajky, obed alebo večeru. Dobrú chuť!

 

Hrnčekový koláč s ovocím recept

Hrnčekový koláč s ovocím recept

Čítať viac »

Kelové lievance so slaninou a syrom - 2

2) Kelové lievance so slaninou a syrom 

Ingrediencie:

Na lievance:

  • 200 g čerstvého kelu (približne 4-5 veľkých listov)
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 g nastrúhaného syra (napríklad Eidam alebo Mozzarella)
  • Olej na smaženie

Na obloženie:

  • 100 g slaniny (nasekanej na kocky)
  • Jogurt alebo kyslá smotana na podávanie
  • Čerstvé bylinky (napr. pažítka alebo petržlen) na ozdobu

Postup:

  1. Príprava kelu: Kelp dôkladne umyjeme a odstránime stonky. Natrháme ho na menšie kúsky a povaríme vo vriacej vode približne 2-3 minúty, aby zmäkol. Následne ho scedíme a necháme vychladnúť.

  2. Príprava slaniny: Na panvici na strednom ohni ohrievame slaninu, kým nie je chrumkavá. Potom ju uložíme na papierovú utierku, aby sa zbavila prebytočného tuku.

  3. Cesto na lievance: V miske kombinujeme múku, prášok do pečiva, vajce a mlieko. Dôkladne to premiešame, aby bolo cesto hladké. Pridáme jemne nasekaný kel, nastrúhaný syr, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame.

  4. Smaženie lievancov: Na panvici rozohrejeme trochu oleja. Pomocou lyžice naberáme cesto a formujeme lievance. Smažíme z oboch strán do zlatista (približne 3-4 minúty na každej strane). Po smažení ich ukladáme na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku.

  5. Servírovanie: Lievance podávame teplé, posypané chrumkavou slaninou a môžeme ich servírovať s jogurtom alebo kyslou smotanou. Ozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *