Kelové lievance so slaninou a syrom (fotorecept)

Tu je jednoduchý fotorecept na prípravu kelových lievancov so slaninou a syrom:

Suroviny:

  • 300 g kyslej kapusty (kelu)
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 100 g slaniny
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam, gouda)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Kelové lievance so slaninou a syrom (fotorecept)

Postup:
Krok 1: Kyslú kapustu (kel) opláchnite a potom jemne odsajte nadbytočnú šťavu.

Krok 2: V miske zmiešajte múku, vajce, mlieko, soľ a korenie.

Krok 3: Pridajte kyslú kapustu do zmesi a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Krok 4: Na panvici si opražte slaninu do zlatista a nechajte ju odkvapkať na papierovom obruse, aby sa zbavila prebytočného tuku. Potom ju jemne nakrájajte na menšie kúsky.

Krok 5: Na ohriatej panvici s olejom si lyžičkou odoberajte tvarohovú zmes a vytvárajte jednotlivé malé lievance.

Krok 6: Na každý lievanec posypte trochou slaniny a strúhaného syra.

Krok 7: Lievance opečte zo všetkých strán do zlatova.

Krok 8: Hotové lievance podávajte ešte teplé. Môžete ich podávať samotné alebo so šalátom ako prílohu.

Pripravené kelové lievance so slaninou a syrom si môžete vychutnať ako chutné raňajky, obed či večeru. Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

Na lievance:

  • 200 g čerstvého kelu (približne 4-5 veľkých listov)
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 g nastrúhaného syra (napríklad syra Eidam alebo Mozzarella)
  • Olej na smaženie

Na obloženie:

  • 100 g slaniny (nasekanej na kocky)
  • Jogurt alebo kyslá smotana na podávanie
  • Čerstvé bylinky (napríklad pažítka alebo petržlen) na ozdobu

Postup:

  1. Príprava kelu: Kelp dôkladne umyjeme a odstránime stonky. Natrháme ho na menšie kúsky a povaríme vo vriacej vode približne 2-3 minúty, aby zmäkol. Potom ho scedíme a necháme vychladnúť.

  2. Príprava slaniny: Na panvici ohrievame na strednom ohni slaninu, kým nie je chrumkavá. Následne ju odložíme na papierovú utierku, aby sa zbavila prebytočného tuku.

  3. Cesto na lievance: V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, vajce a mlieko. Dôkladne premiešame, aby bolo cesto hladké. Pridáme na jemno nasekaný kel, nastrúhaný syr, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame.

  4. Smaženie lievancov: Na panvici rozohrejeme trochu oleja. Pomocou lyžice naberáme cesto a formujeme lievance. Smažíme ich z oboch strán do zlatista (približne 3-4 minúty na každej strane). Po smažení ich ukladáme na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku.

  5. Servírovanie: Lievance servírujeme teplé, posypané chrumkavou slaninou a môžeme ich podávať s jogurtom alebo kyslou smotanou. Ozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *