Vynikajúci obed na nedeľu, najmä ak máte veľa hostí či návštevu. Hlavné jedlo s hubami je fantastické ku ktorémukoľvek pokrmu a prírodný spôsob prípravy znamená minimálny počet kalórií.
Celá rodina si pochutná a určite ostane aj pre hostí. Nižšie som pripojila niekoľko receptov, až tri, aby ste si mohli vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje.
Ako alternatívu môžete jednotlivé recepty podľa svojich preferencií skombinovať. Varte s láskou, priatelia.
Kuracie prsia na prírodno s hubovým sosom
Kuracie mäso s hubami pripravujem z týchto surovín:
- kuracie prsia
- olej
- cibuľa
- ryža
- šampiňóny
- smotana na varenie
- hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
- šľahačková smotana
- Najprv som si nakrájala a umyla kuracie prsia, ktoré som následne osušila. Na panvici som ohriala olej a s troškou soli pridala kuracie mäso, ktoré som orestovala. Potom mäso odložím bokom. Na panvici som teraz orestovala nakrájanú cibuľu do zlatista.
- Kuracie prsia potom vrátime späť na panvicu a pridáme konzervované šampiňóny. Opekáme, kým nie sú mäso a šampiňóny hotové. Ak sa nám šťava zdá menšia, môžeme podliať.
- V medzičase si uvaríme ryžu podľa pokynov na obale.
Keď je mäso hotové, pridáme smotanu a krátko varíme. - Na zahustenie omáčky použijeme 2 lyžice hladkej múky zmiešanej so smotanou a zmes pridáme k mäsu. Omáčka sa pekne zahustí.
Ochutnávame a prípadne dosolíme alebo dokoreníme. - Podávame s kopčekmi ryže a omáčkou. Dobrú chuť.
Kuracie prsia na prírodno s hubovým sosom..

2) Kuracie prsia na prírodno so syrovou a slaninovou omáčkou
Aj tu použijeme rovnaké suroviny, ale obohatíme ich syrom a slaninou.
Na prípravu potrebujeme:
- kuracie na prírodno
- olej
- maslo
- 2 kusy syra
- ryža
- 2 lyžice hladkej múky
- cibuľa
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 poháre smotany na varenie
- petržlenová vňať
- Na panvici alebo vo woku na oleji sprudka orestujeme cibuľku. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance. Pridávame soľ a mleté čierne korenie a restujeme.
- Potom pridáme trošku mlieka a môžeme podliať štipkou vody, ak je to potrebné. Následne pridáme syr a necháme ho roztopiť. Na záver pridáme niekoľko plátkov masla.
- Podlejeme smotanou na varenie a necháme variť. Všetko sa pekne spojí a pridáme ďalšiu smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou, čo nám omáčku zahustí. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
- Mäso odložíme bokom a pripravíme si ryžu, ako aj plátky slaniny na panvici.
- Servírujeme spoločne a na vrch pridáme niekoľko kúskov petržlenovej vňate. Dobrú chuť.
3) Kuracie prsia na prírodno (horčicové)
Na prípravu používam:
- kuracie prsia
- olej
- ryža alebo cestoviny
- cibuľa
- cesnak
- 2 lyžice jemnej horčice
- 2 poháre 33% smotany na varenie
- konzervovaná kukurica
- soľ, paprika, korenie
-
- Postup je veľmi podobný. Na panvici alebo v hrnci zohrejeme olej a na drobno nakrájanú cibuľku zlatisto osmahneme. K tomu pridáme celé kuracie prsia a tiež ich krátko orestujeme. Všetko by malo byť krásne zlaté a voňavé.
- Pridáme kukuricu a varíme, pričom občas podlievame. Nezabudnite dobre osoliť a okoreniť, ja pridávam aj mletú papriku.
- Potom podlejeme smotanou na varenie a necháme mierne povariť 10 minút. až 15 minút. Pridáme aj 2 PL horčice a kúsok pretlačeného cesnaku.
- Potom zahustíme zmesou hladkej múky zmiešanej s vodou.
- Pripravíme ryžu alebo cestoviny.
- A podávame. Dobrú chuť.
4) Kuracie prsia na prírodno – videorecept
Verím, že vás zaujal môj rozsiahly recept na viacero druhov na tému kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou. Vaše návrhy a postrehy si rada prečítam nižšie v komentároch.
Kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou
Tento recept na kuracie prsia s hubovou omáčkou je perfektný na nedeľný obed, ale aj na oslavy či návštevy. Huby sú vynikajúcim doplnkom ku každému pokrmu a pri prírodnom spôsobe prípravy neprispievajú k zvýšenej kalorickej hodnote jedla.
Recept je vhodný pre celú rodinu a výborne sa hodí aj na oslavy. Pripravila som viac variantov, celkovo tri, aby ste si mohli vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Môžete sa taktiež inšpirovať a prispôsobiť jednotlivé kroky svojim preferenciám.
Ingrediencie:
- kuracie prsia
- olej
- cibuľa
- ryža
- šampiňóny
- smotana na varenie
- hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
- smotana na šľahanie
Postup:
- Umyte a nakrájajte kuracie prsia a osušte ich. Na panvici rozohrejte olej a na miernom ohni orestujte prsia so soľou. Mäso odložte na stranu.
- Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju do zlatista. Potom pridajte šampiňóny a varte ich spolu s mäsom, kým nie sú hotové. Ak je to nutné, môžete podliať vývarom alebo vodou.
- Pripravte ryžu podľa pokynov na obale.
- Do panvice pridajte smotanu na varenie a varte niekoľko minút. Zahustite omáčku 2 polievkovými lyžicami hladkej múky zmiešanej so smotanou na šľahanie. Omáčku dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte kuracie prsia s hubovou omáčkou spolu s ryžou. Dobrú chuť!
A nižšie máte ďalší recept priatelia.
5) Kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou sú veľmi obľúbené jedlo, ktoré každého zaujme. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. V tomto článku vám ukážem, ako na to, vrátane potrebných ingrediencií a postupov na prípravu.
Ingrediencie
Na prípravu kuracích pŕs na prírodno s hubovou omáčkou budete potrebovať nasledujúce položky:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g čerstvých húb (šampiňóny alebo hríbiky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 250 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup na prípravu
1. Najprv kuracie prsia umyjte a nakrájajte na menšie kúsky. Osušte ich papierovou utierkou a dochuťte soľou a korením.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nie je priesvitná.
3. Následne pridajte na plátky nakrájané huby a cesnak, varte spolu približne 5-7 minút, kým sa huby nezredukujú a nezmäknú.
4. Do panvice pridajte kuracie prsia, smažte ich, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom vložte smotanu na varenie a varte na miernom ohni ešte 10 minút, až kým omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
5. Dolaďte podľa chuti soľou a korením. Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou môžete servírovať s ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!