Ideme na to, priatelia. Dnes si navaríme lahôtku.
Zloženie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 polievkové lyžice čerstvého citrónového džúsu
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa osobnej chuti
Kuracie prsia marinované v tejto zmesi
Návod:
- V miske spojte olivový olej, cesnak, citrónový džús, sladkú papriku, oregano, soľ a čierne korenie. Týmto vytvoríte marinádu.
- Kuracie prsia uložte do plytkej formy a zľahka ich osolte a okoreňte z oboch strán.
- Na kuracie prsia nalejte marinádu tak, aby boli celkom pokryté. Je dobré nechať ich marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu, najlepšie však niekoľko hodín alebo cez noc.
- Pred pečením nechajte kuracie mäso dostatočne odpočinúť.
- Kuracie prsia môžete pripraviť na grile alebo v rúre. Ak sa rozhodnete pre rúru, nastavte ju na 180 stupňov Celzia a pečte približne 25-30 minút, alebo kým nie sú mäso úplne prepečené a šťavnaté. Pri grilovaní by mali byť na ohni asi 12-15 minút z každej strany.
Podávajte s bylinkovým duseným zemiakovým pyré alebo šalátom podľa vlastného výberu. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Nezabúdajte, že časy a teploty pri pečení sa môžu líšiť v závislosti od hrúbky kuracích pŕs, preto odporúčam sledovať proces pečenia, aby ste dosiahli ideálne upečené mäso.
2) Kuracie prsia naložené v marináde
Ste fanúšikmi šťavnatého a chutného jedla? Dnešný recept vás navnadí na prípravu kuracích pŕs, ktoré sú nielen výnimočne lahodné, ale aj jednoduché na výrobu! Odhaľte tajomstvá marinády, ktorá dodá kuracím prsám nezabudnuteľnú chuť a arómu. Samozrejme, poskytneme aj všetky potrebné ingrediencie a návod, ktorý zvládne skutočne každý!
Ingrediencie na lahodné marinované kuracie prsia
Na prípravu tohto receptu potrebujete:
- 4 kuracie prsia
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička medu
- 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Návod na prípravu marinovaných prsíčok
Začnime! Najprv kuracie prsia umyjeme a osušime. V miske spojíme olivový olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med a prelisovaný cesnak. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Túto marinádu dôkladne premiešame, aby sa zloženie dobre prepojilo.
Kuracie prsia vložte do nádoby a zalejte marinádou. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 2 až 4 hodiny, aby sa chuť lepšie prenikla do mäsa. Po marinovaní ich môžete grilovať na panvici, grile alebo piecť v rúre. Opečte ich do zlatista, podávajte s obľúbenou prílohou a užite si toto lahodné jedlo!