Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 200 g varenej smotany
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, korenie podľa preferencií
Kuracie prsia v smotanovej omáčke
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme papierovými utierkami.
2. Na panvici zahrejeme olej a na ňom osmažíme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.
3. K cibuli a cesnaku pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a opečieme ich z každej strany, až kým nebudú mať zlatohnedú farbu.
4. Následne do panvice vlejeme smotanu na varenie, pridáme soľ, čierne korenie a ďalšie korenia podľa osobných preferencií.
5. Dusíme na mírnem ohni, občas premiešame, až kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne.
6. Servírujeme s prilohou podľa vlastného uváženia – ryžou, cestovinami, zemiakovou kašou alebo šťouchanými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!