Tu je recept na kuracie plátky s majonézovým šalátom:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracieho prsného mäsa
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 šálka hladkej múky
- 2 veľké vajíčka, rozšľahané
- 2 šálky strúhanej cibule
- olej na fritovanie
- 4 kusy rožkov
- 4 plátky syra
- 1 šálka majonézy
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžička medu
- 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
- 1 jablko, pokrájané na malé kocky
- 1 lyžička dressing (napríklad citrónová šťava alebo ocot)
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Kuracie plátky s majonézovým šalátom
Postup:
- Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- V mieskách si pripraveníme múku, vajcia a strúhanú cibuľu. Každý plátok kuracieho mäsa najprv obalíme v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanej cibuli.
- Na panvici zohrejeme olej a opražíme kuracie plátky z oboch strán, až kým nie sú zlatohnedé.
- Rožky rozkrojíme a na ich spodnú časť dáme plátky syra a vložíme do predhriatej rúry, kým sa syr nerozpustí a rožky jemne nezhnednú.
- V miske pripravíme majonézový šalát: spojíme majonézu, horčicu, med, zeler, cibuľu, jablko a dressing. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej preferencie.
- Podávame hotové kuracie plátky v rožkoch, na ktorých je majonézový šalát.
Dobrú chuť k vašim kuracím plátkom.
2) Kuracie rezne s majonézovým šalátom
Kuracie plátky sú populárnym pokrmom v mnohých domácnostiach. Ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo ich robí ideálnym jedlom na obed či večeru. Dnes vám prezradíme, ako si pripraviť chutné kuracie plátky v kombinácii s osviežujúcim majonézovým šalátom.
Potrebné ingrediencie na kuracie plátky
Na prípravu kuracích plátkov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 2 vajíčka
- 1 šálka strúhanky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Príprava majonézového šalátu
Pre majonézový šalát si pripravíme tieto ingrediencie:
- 2 stredné zemiaky
- 1 mrkvu
- 1 uhorku
- 1/2 šálky majonézy
- Soľ a korenie podľa chuti
Zemiaky a mrkvu varíme, až kým nezmäknú, potom ich nakrájame na kocky. Uhorku nakrájame na tenké plátky. Všetky suroviny spojíme v miske, pridáme majonézu a dochutíme soľou a korením.
Postup prípravy kuracích plátkov
Teraz prejdeme k samotnej príprave kuracích plátkov. Kuracie mäso nakrájame na plátky, ochutíme soľou a korením. Následne ich obalíme najprv v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Plátky smažíme na rozpálenom oleji, až kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú konzistenciu.
Podávame ich s majonézovým šalátom. Toto jedlo je skvelou kombináciou chutí a textúr, ktorá určite poteší každého, kto si ho vychutná.