Dnes je sobota a rozhodla som sa napísať návod na prípravu kuracích rezňov v obale, ktoré som urobila v rúre. Tak máme skvelú inšpiráciu na lahodný recept, ktorý si pripravíme úplne inak ako zvyčajne.
Na prípravu tejto delikatesy budeme potrebovať tieto suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs
- olej alebo tuk na vyprážanie
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 kus vajca
- 2 lyžice mlieka (môžem pridať aj tri)
- soľ
- mleté čierne korenie
Kuracie rezne v obale pripravené v rúre
Kuracie prsia som starostlivo umyla pod tečúcou vodou a osušila utierkou. Mäso som očistila od blán a nedostatkov. Kuracie rezne som osolila a okorenila z oboch strán a jemne ich naklepala tupou stranou noža.
Aby som ušetrila čas, rúru som si predhriala na 200 stupňov Celzia. Do misky som si pripravila obal na rezne zmiešaním vajca, múky a mlieka. Dobre som to premiešala a obalila kuracie rezne. Následne som ich ponorila do strúhanky.
Obalené rezne som vložila do predhriatej rúry na 9 minút z jednej strany a potom 9 minút z druhej strany. Tieto pripravené rezne sú naozaj vynikajúce. K nim zvyknem robiť zemiakovú kašu alebo americké zemiaky. Prajem dobrú chuť, priatelia. Nižšie nájdete aj môj ďalší recept na tieto kuracie rezne v obale.
Kuracie rezne v obale pečené v rúre,, ako inak.
2) Recept na kuracie rezne v obale pečené v rúre
Každý z nás si rád pripraví chutné chrumkavé mäso. O tom je aj tento recept.
Nedeľa bola bez nápadu, čo variť, tak som sa rozhodla pre niečo chrumkavé a lahodné. A tu to máme.
Potrebné ingrediencie
- 5 kusov kuracích pŕs
- 3 vajcia
- 2 lyžice kyslej smotany (môžem použiť aj biely jogurt)
- 1 strúčik cesnaku
- 150 gramov mletých orechov
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup prípravy
Kuracie mäso som umyla, očistila, nakrájala na menšie kocky a jemne oklepala. Z oboch strán som ho posolila a okorenila.
Do misky som si vyšľahala vajcia, smotanu, čierne korenie, soľ a petržlenovú vňať. Následne som pridala pretlačený cesnak a mäso som obalila v tejto zmesí. Môžem ho obaliť buď v čipsoch, orechoch, alebo strúhanke. Tak, ako vám to chutí.
Takto obalené rezne som položila na natretý plech. Avšak ja radšej používam papier na pečenie. Piekla som to pri 200 stupňoch asi 20 minút. Tieto rezne boli väčšie, tak som ich piekla dlhšie ako predchádzajúce.
K rezňom som pripravila zemiakovú kašu, ale aj trocha šalátu z rukoly. Nech sme všetci zdraví.
Kuracie rezne v obale pečené v rúre, ako vidíte, sú jednoduché a veľmi chutné.
Nič nie je chutnejšie ako kuracie rezne pečené v rúre. Chrumkavé a lahodne ochutené mäso na vašom tanieri za pár minút prípravy. Vychutnajte si toto skvelé jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky. Ešte raz prajem dobrú chuť, priatelia, a nezabudnite si prečítať náš receptár na ďalšie zaujímavé a predovšetkým chutné recepty.
Aby som vám pomohla v príprave, pridávam aj videorecept.
Podelte sa so mnou, aký bol môj recept, priatelia.
Chutilo vám, alebo nie? Čo by ste zmenili alebo doplnili?
Kuracie rezne v obale pečené v rúre
V dnešnej lekcii sa skôr ako na recept zameriame na chutné a chrumkavé kuracie rezne v obale, ktoré pripravíme v rúre. Táto praktická a príjemne chutná delikatesa určite vyhovie všetkým vašim chuťovým preferenciám. Poďme sa pozrieť na postup prípravy a potrebné suroviny:
Suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs
- olej alebo iný tuk
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 kus vajíčka
- 2 polievkové lyžice mlieka (prípadne aj tri)
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy:
- Najskôr dôkladne opláchnite kuracie prsia pod tečúcou vodou a usušte ich pomocou čistej utierky.
- Odstráňte blany a iné prekážky z mäsa. Osoľte a okoreňte obidve strany kuracích rezňov a jemne ich naklepte tupou stranou noža.
- Ak si chcete urýchliť proces, predohrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- V miske pripravte cestíčko z vajíčka, múky a mlieka. Dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli homogénnu konzistenciu.
- Namáčajte rezne v cestíčku a následne ich obalujte v strúhanke.
- Umiestnite obalené rezne do predhriatej rúry a pečte 9 minút z každej strany.
- Hotové kuracie rezne si vychutnajte s prílohami podľa vašej preferencie, ako sú zemiaková kaša či americké zemiaky.
Prajem vám dobrú chuť!
4) Kuracie rezne v cestíčku a pečené v rúre
Kuracie rezne v obale z rúry sú vynikajúcou možnosťou pre tých, ktorí majú radi chutné a chrumkavé jedlo, pričom sa nemusia obávať prílišného množstva oleja. Tento recept je ľahký na prípravu a ideálny na rodinny obed alebo večeru.
Suroviny:
- 4 kuracie prsia
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 šálka hladkej múky
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka strúhanky (pre extra chrumkavosť môžete zvoliť aj panko)
- 1 čajová lyžička cesnakového prášku
- 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa vašich preferencií)
- Olej na potretie
Postup prípravy:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na tenké rezne, aby sa rýchlejšie uvarili a lepšie sa marinovali. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
Príprava cestíčka: V prvej miske pripravte hladkú múku, v druhej rozšľahajte vajcia a v tretej zmiešajte strúhanku s cesnakovým práškom a paprikou.
-
Obalovanie: Najprv obalte rezne v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec ich dôkladne obalíte v strúhanke.
-
Pečenie: Predhriyte rúru na 200 °C. Plech vystelte papierom na pečenie a jemne potrite olejom. Umiestnite obalené rezne na plech a zvrchu ich tiež potrite trochu oleja, aby ste dosiahli chrumkavosť a zlatistú farbu.
-
Pečenie: Pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo pokiaľ nie sú rezne zlatisté a uvarené. Ak chcete ešte väčšiu chrumkavosť, v posledných 2-3 minútach prepnete rúru na gril.
-
Podávanie: Kuracie rezne v obale podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Chutia vynikajúco aj s rôznymi omáčkami, ako je tatárska omáčka alebo kečup.
Tento jednoduchý recept na kuracie rezne v obale z rúry vám určite prinesie úsmev na tvári a spokojnosť na tanieri. Prajeme dobrú chuť!