Ak túžite po pokrme z kuracieho mäsa a recept na kuracie rezne v ovseno-mandľovom obale znie lákavo, tu je stručný návod:
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké kuracie filety
- 1 hrnček jemných ovsených vločiek
- ¼ hrnčeka mletých mandlí
- ½ čajovej lyžičky cesnakového prášku
- ½ čajovej lyžičky prášku z cibule
- ½ čajovej lyžičky soli
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 2 vajcia
- 2 lyžice olivového oleja
Kuracie filety v ovseno-mandľovom obale
Procedúra:
- Najprvby ste mali kúsky kuracieho mäsa jemne naklepať, aby mali jednotnú hrúbku. Môžete ich dochutiť soľou a korením podľa preferencií.
- V jednej miske premiešajte ovsené vločky, mleté mandle, cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
- V inej nádobe rozšľahajte vajcia.
- Kúsky kuracieho mäsa namočte na jednej strane do rozšľahaných vajec a potom ich obalujte v ovsenom a mandlovom mixe, pričom sa uistite, že sú dobre pokryté.
- Na panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote. Položte kuracie filety na panvicu a smažte ich z oboch strán, až pokiaľ nebudú zlatohnedej farby a ich vnútro dosiahne bezpečnú teplotu.
- Hotové filety položte na tanier vystlatý papierovými utierkami, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Podávajte teplé, ideálne s čerstvou zeleninovou prílohou a chutným dipom, napríklad na báze jogurtu alebo syra.
Dúfam, že si vychutnáte tieto kuracie filety v ovseno-mandľovom obale! Prajem vám dobrú chuť!
2) Kuracie rezne v ovseno-mandľovom cestíčku
Kuracie rezne sú veľmi populárnym jedlom medzi milovníkmi mäsa. Dnes vám prinesieme zaujímavú variantu tohto obľúbeného pokrmu – kuracie rezne v ovseno-mandľovom obale. Táto kombinácia ovsených vločiek a mandlí nielenže obohacuje pokrm o jedinečnú chuť, ale zvýrazňuje aj jeho výživovú hodnotu. Pozrime sa na kompletný postup a potrebné suroviny.
Suroviny na kuracie rezne
Na prípravu kuracích rezňov v ovseno-mandľovom obale budeme potrebovať nasledujúce súčasti:
- 500 g kuracích filetov
- 100 g ovsených vločiek
- 50 g mandlí
- 1 vajce
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- Olej na vyprážanie
Príprava
1. Najprv opláchneme kuracie filety pod tečúcou vodou a osušíme ich papierovou utierkou. Následne ich nakrájame na tenké plátky.
2. V miske rozšľaháme vajce so štipkou soli a korenia.
3. Ovsené vločky a mandle rozmixujeme na jemnú zmes. Môžeme pridať aj iné koreniny podľa preferencií.
4. Kuracie plátky najprv namočíme do vajca a potom ich obalíme v ovseno-mandľovom mixe.
5. Na panvici rozpálime olej na stredne silnom ohni a kuracie rezne vyprážame dozlatista z oboch strán.
6. Po vyprážaní necháme rezne odkvapkať na papierovej utierke a podávame ich s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo čerstvý šalát.
Záver
Kuracie rezne v ovseno-mandľovom obale sú vynikajúcou voľbou pre rýchly, ale zdravý obed alebo večeru. Kombinácia ovsených vločiek a mandlí dodáva tomuto jedlu výnimočnú hĺbku. Určite vyskúšajte tento recept, ktorý si získa vás aj vašu rodinu.