Kuracie stehná v jenskej mise

Kuracie stehienka v jemnej omáčke sa čoraz viac stávajú populárnym pokrmom medzi ľuďmi, či už ako rýchly obed alebo večera pre celú rodinu. Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla, takže ho môžete uvariť aj vtedy, keď nemáte veľa času alebo chuť na zložitésšie recepty.

Na recept kuracích stehien v jemnej omáčke budete potrebovať týchto pár súčastí:

– 4 kusy kuracích stehien
– soľ
– mleté čierne korenie
– sladká paprika
– cesnakový prášok
– rastlinný olej
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 kusy mrkvy
– 1 zelená paprika
– 1 červená paprika
– 2 paradajky
– 200 ml kuracieho vývaru
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica masla
– nasekaná petržlenová vňať

 

Ňoky alebo gnocchi a ich kalórie

Ňoky alebo gnocchi a ich kalórie

Čítať viac »

Kuracie stehienka v jemnej omáčke

Postup prípravy:
1. Kuracie stehienka najprv dôkladne umyte, opláchnite a osušte papierovou utierkou. Následne ich nasoľte a okoreňte mletým korením, sladkou paprikou a cesnakovým práškom.
2. V hrnci rozohrejte olej a kuracie stehienka opečte z oboch strán do zlatohnedej farby. Potom ich vyberte z hrnca a položte na tanier.
3. Do toho istého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, nakrájanú mrkvu a papriky a restujte, kým zelenina nezmäkne.
4. Kuracie stehienka vložte späť k zelenine, zaliajte kuracím vývarom a nechajte variť pod pokrievkou približne 20 minút, kým mäso nezmäkne.
5. Múku zmiešajte s maslom a pridajte k mäsovému jednému hrncu. Dobre premiešajte a omáčku nechajte ešte chvíľu povariť.
6. Pred servírovaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Kuracie stehienka v jemnej omáčke sa výborne hodia k ryži alebo cestovinám. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Ondrejkova Sara píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Skriniar Hana píše:

    Tento recept znie skvelo, ľahký a rýchly na prípravu.

  3. Kkosikova píše:

    Ďakujem za inšpiráciu, veľmi sa mi páči tento jednoduchý recept.

  4. Agata Bosak píše:

    Ďakujem za tip, určite vyskúšam tento recept.

  5. Bibiana Pirosova píše:

    Tento recept vyzdvihol moju večeru na úplne novú úroveň! Mňam!