Lievance bez droždia - recept 

Tu je jednoduchý návod na prípravu lievancov bez použití droždia:

Súroviny:

  • 2 šálky pšeničnej múky
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 šálka mlieka
  • 2 kusy vajec
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla

 

Lievance bez droždia – recept

Postup:

  1. V miske kombinujte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V druhej miske dobre premiešajte mlieko, vajcia a rozpustené maslo.
  3. Postupne pridávajte mokré zložky k suchým a miešajte, až kým nevznikne jednotné cesto.
  4. Rozohrejte panvicu na stredne vysokom ohni a jemne ju potrite tukom.
  5. Naberte lyžicou cesto a nalejte ho na rozohriatu panvicu. Pre dosiahnutie menších lievancov je lepšie robiť menšie porcie.
  6. Opekajte lievance z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú dôkladne prepečené.
  7. Vyberte ich z panvice a nechajte trochu vychladnúť pred servírovaním.
  8. Servírujte so javorovým sirupom, čerstvým ovocím alebo inými obľúbenými prísadami.

Prajem vám skvelý chuťový zážitok!

 

Lievance bez droždia - 2

2) Lievance bez droždia

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej pšeničnej múky
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice cukru (možno použiť aj trstinový)
  • 1 štipka soli
  • 2 kusy vajec
  • 200 ml mlieka (alternatívne možno použiť aj rastlinné mlieko)
  • 3 polievkové lyžice roztopeného masla alebo rastlinného oleja
  • Vanilkový extrakt (podľa vlastného vkusu)

Postup:

Hlivová polievka so smotanou

Hlivová polievka so smotanou

Čítať viac »

  1. Príprava suchých ingrediencií: V mise zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. Dôkladne premiešajte, aby všetky zložky boli dobre spojené.

  2. Príprava mokrých ingrediencií: V druhej mise rozšľahajte vajcia s mliekom a roztopeným maslom (alebo olejom). Ak máte radi vanilkovú arómu, pridajte pár kvapiek vanilkového extraktu.

  3. Spájanie ingrediencií: Postupne vmiešavajte mokré ingrediencie do suchých a opatrne miešajte, kým sa všetko nespojí. Buďte opatrní, aby ste cesto prehnane nemiešali, aby boli lievance nadýchanejšie.

  4. Rozohrievanie panvice: Na strednej panvici rozohrejte trochu oleja alebo masla. Môžete tiež použiť nepriľnavú panvicu, ktorá nevyžaduje veľa tuku.

  5. Pečenie lievancov: Nalejte do panvice polievkovú lyžicu cesta a pečte asi 2-3 minúty z jednej strany, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky. Potom otočte a pečte ďalšie 1-2 minúty, kým lievance nie sú zlatohnedé.

  6. Servírovanie: Hotové lievance môžete servírovať s ovocím, javorovým sirupom, džemom alebo jogurtom podľa vášho výberu.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *