Lievance s figovým krémom (fotorecept)

 

Lievance s figovým krémom ako od mamičky.

Zloženie:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • prst namiesto soli
  • 2 kusy vajec
  • 300 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice masla (rozpusteného)
  • 4 figy (nasekané na malé kúsky)

 

Lievance s figovým krémom (fotorecept)

Pokyn:

  1. V miske spojte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej miske dôkladne premiešajte vajcia, mlieko a rozohřáté maslo.
  3. Postupne vkladajte suché ingrediencie do zmesi s vajcami a mliekom, miešajte do homogénnej konzistencie.
  4. Rozsekané figy vmiešajte do cesta a jemne zamiešajte.
  5. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a naolejujte ju trochu masla.
  6. Na panvicu dajte lyžicu cesta na jednu lievance a pečte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a pevnosť.
  7. Pokračujte v tomto postupe s ďalším cestom, až kým spotrebujete všetko cesto.
  8. Servírujte lievance posypané práškovým cukrom a s figovým krémom.

Figový krém:

  • 6 sušených fíg
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 1 polievková lyžica medu
  1. Figy vložte do mixéra a rozmixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  2. Pridajte šľahačku a med, opäť mixujte, až kým sa všetko dôkladne nespojí.
  3. Podávajte ako doplnok k lievancom.

Prajem dobrú chuť!

Lievance s figovým krémom (fotorecept)-2

Zdravé slané palacinky recept

Zdravé slané palacinky recept

Čítať viac »

2) Lievance s figovým krémom (fotorecept)

Ak hľadáte rýchly a chutný recept na raňajky, lievance s figovým krémom sú ideálnou voľbou. Tieto nadýchané lievance sú nielen ľahké na prípravu, ale aj plné chuti. Figový krém im dodá sladkosť a jedinečnú chuť, ktorú si rozhodne zamilujete.

Zloženie na lievance

Na výrobu lievancov s figovým krémom potrebujete nasledujúce zloženie:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice roztopeného masla

Pokyn na výrobu lievancov

Najskôr si pripravte cesto na lievance. V jednej miske spojte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske zmiešajte mlieko, vajce a roztopené maslo. Mokré ingrediencie prepojte so suchými, až pokiaľ nevznikne hladké cesto.

Na panvici rozohrejte trochu oleja a pomocou naberačky naberajte cesto. Varte lievance z oboch strán, kým sa neobjavia zlatohnedé škvrny. Servírujte s figovým krémom, ktorý môžete jednoducho pripraviť z nadrobno nakrájaných fíg a šľahačky.

Na záver, lievance s figovým krémom sú výborné a rýchle raňajky, ktoré vás ohromia svojou jednoduchosťou a nezabudnuteľnou chuťou. Vyskúšajte si ich ešte dnes a užite si ich spoločnosť s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Lubomir Pelikan píše:

    Mňam, toto bude super raňajky!

  2. Terezia17 píše:

    Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, musím vyskúšať.

  3. Pciger píše:

    Recept znie super, musím skúsiť.

  4. Gbeihofner píše:

    Vyzera to jednoducho, asi to aj skúsime.

  5. Viliam Balaz píše:

    Vyzerá to dobre, určite vyskúšam tento recept.

  6. Kucerova Viktor píše:

    Neviem či mi to bude chutiť, ale je super že je recept taký podrobný.

  7. Kkrajciova píše:

    Lievance s figovým krémom? To znie naozaj lákavo. Určite vyskúšam tento recept na raňajky!