Lievance s figovým krémom ako od mamičky.
Zloženie:
- 250 g hladkej múky
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
- prst namiesto soli
- 2 kusy vajec
- 300 ml mlieka
- 2 polievkové lyžice masla (rozpusteného)
- 4 figy (nasekané na malé kúsky)
Lievance s figovým krémom (fotorecept)
Pokyn:
- V miske spojte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske dôkladne premiešajte vajcia, mlieko a rozohřáté maslo.
- Postupne vkladajte suché ingrediencie do zmesi s vajcami a mliekom, miešajte do homogénnej konzistencie.
- Rozsekané figy vmiešajte do cesta a jemne zamiešajte.
- Rozohrejte panvicu na strednom ohni a naolejujte ju trochu masla.
- Na panvicu dajte lyžicu cesta na jednu lievance a pečte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a pevnosť.
- Pokračujte v tomto postupe s ďalším cestom, až kým spotrebujete všetko cesto.
- Servírujte lievance posypané práškovým cukrom a s figovým krémom.
Figový krém:
- 6 sušených fíg
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 1 polievková lyžica medu
- Figy vložte do mixéra a rozmixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
- Pridajte šľahačku a med, opäť mixujte, až kým sa všetko dôkladne nespojí.
- Podávajte ako doplnok k lievancom.
Prajem dobrú chuť!
2) Lievance s figovým krémom (fotorecept)
Ak hľadáte rýchly a chutný recept na raňajky, lievance s figovým krémom sú ideálnou voľbou. Tieto nadýchané lievance sú nielen ľahké na prípravu, ale aj plné chuti. Figový krém im dodá sladkosť a jedinečnú chuť, ktorú si rozhodne zamilujete.
Zloženie na lievance
Na výrobu lievancov s figovým krémom potrebujete nasledujúce zloženie:
- 1 šálka hladkej múky
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka mlieka
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice roztopeného masla
Pokyn na výrobu lievancov
Najskôr si pripravte cesto na lievance. V jednej miske spojte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske zmiešajte mlieko, vajce a roztopené maslo. Mokré ingrediencie prepojte so suchými, až pokiaľ nevznikne hladké cesto.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a pomocou naberačky naberajte cesto. Varte lievance z oboch strán, kým sa neobjavia zlatohnedé škvrny. Servírujte s figovým krémom, ktorý môžete jednoducho pripraviť z nadrobno nakrájaných fíg a šľahačky.
Na záver, lievance s figovým krémom sú výborné a rýchle raňajky, ktoré vás ohromia svojou jednoduchosťou a nezabudnuteľnou chuťou. Vyskúšajte si ich ešte dnes a užite si ich spoločnosť s rodinou a priateľmi!
Mňam, toto bude super raňajky!
Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, musím vyskúšať.
Recept znie super, musím skúsiť.
Vyzera to jednoducho, asi to aj skúsime.
Vyzerá to dobre, určite vyskúšam tento recept.
Neviem či mi to bude chutiť, ale je super že je recept taký podrobný.
Lievance s figovým krémom? To znie naozaj lákavo. Určite vyskúšam tento recept na raňajky!