Lievance s figovým krémom (fotorecept)

Lievance s figovým krémom ako od maminky.

Ingrediencie:

  • 250 g múka
  • 1 lyžica cukor
  • 1 lyžica prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieko
  • 2 lyžice maslo (rozpustené)
  • 4 figy (nasekané)

 

Lievance s figovým krémom (fotorecept)

Postup:

  1. V misku zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej miske dôkladne vymiešajte vajcia, mlieko a rozpustené maslo.
  3. Postupne pridávajte suché ingrediencie do zmesi s vajcami a mliekom, miešajte do hladka.
  4. Nasekané figy pridajte do cesta a jemne ich premiešajte.
  5. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a potrite ju trochou masla.
  6. Na panvicu nalejte lyžicu cesta pre jednu lievancu a pečte z oboch strán, kým nie sú zlatisté a pevne.
  7. Opakujte postup s ďalším cestom, kým spotrebujete všetko cesto.
  8. Servírujte lievance posypané práškovým cukrom a s figovým krémom.

Figový krém:

  • 6 sušené figy
  • 100 ml smotana na šľahanie
  • 1 lyžica med
  1. Vložte figy do mixéra a rozmixujte, kým nie sú hladké.
  2. Pridajte smotanu a med, opäť rozmixujte, kým sa všetko pekne spojí.
  3. Podávajte k lievanciam ako prílohu.

Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte rýchly a chutný recept na raňajky, lievance s figovým krémom sú tou pravou voľbou. Tieto nadýchané lievance sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj plné chuti. Figový krém im dodá sladkosť a unikátnu chuť, ktorú si zamilujete.

Ingrediencie na lievance

Na prípravu lievancov s figovým krémom budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice roztopeného masla

Postup na prípravu lievancov

Najprv si pripravte cesto na lievance. V jednej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske spojte mlieko, vajce a roztopené maslo. Mokré ingrediencie zmiešajte s suchými, až kým nevznikne hladké cesto.

Na panvici rozohrejte trochu oleja a naberajte cesto pomocou naberačky. Varte lievance z oboch strán, až kým sa na nich nevytvoria zlatohnedé škvrny. Podávajte s figovým krémom, ktorý si môžete jednoducho pripraviť z nadrobno nakrájaných fíg a smotany.

Na zhrnutie, lievance s figovým krémom sú lahodné a rýchle raňajky, ktoré vás potešia svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Pripravte si ich dnes a užite si ich s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Lubomir Pelikan píše:

    Mňam, toto bude super raňajky!

  2. Terezia17 píše:

    Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, musím vyskúšať.

  3. Pciger píše:

    Recept znie super, musím skúsiť.

  4. Gbeihofner píše:

    Vyzera to jednoducho, asi to aj skúsime.

  5. Viliam Balaz píše:

    Vyzerá to dobre, určite vyskúšam tento recept.

  6. Kucerova Viktor píše:

    Neviem či mi to bude chutiť, ale je super že je recept taký podrobný.

  7. Kkrajciova píše:

    Lievance s figovým krémom? To znie naozaj lákavo. Určite vyskúšam tento recept na raňajky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *