Špagety s morskými plodmi predstavujú skvelé jedlo, ktoré spája čerstvé morské plody s chutnými talianskymi cestovinami. Tu je jednoduchý návod, ktorý môžete vyskúšať:
Prísady:
- 250 g špagiet
- 250 g mixu morských plodov (napríklad krevety, mušle, rôzne ryby podľa vášho výberu)
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 paradajka, nakrájaná na kocky
- ½ cibule, nakrájaná na tenké plátky
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ lyžičky červenej papriky (podľa preferencií)
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
- Soľ a korenie podľa chuti
Špagety s morskými plodmi
Príprava:
- V veľkom hrnci s osolenou vodou varte špagety podľa pokynov, až kým nebudú al dente. Potom ich sceďte a odložte.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú a nezačnú voňať.
- Na panvicu pridajte mix morských plodov a paradajky. Orestujte, kým sa morské plody nezpracú a nezachytí ich zlatistý nádych.
- Pridajte červenú papriku, soľ a korenie podľa chuťových preferencií.
- Nakoniec vložte uvarené špagety do panvice s morskými plodmi a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pred servírovaním ozdobte pokrm čerstvou petržlenovou vňaťou a dochuťte podľa potreby soľou a korením.
Toto lahodné jedlo špagety s morskými plodmi si môžete vychutnať a pridať doň aj ďalšie obľúbené ingrediencie podľa vlastného uváženia. Dobrú chuť!
2) Morské plody – špagety
Špagety s morskými plodmi patria medzi najobľúbenejšie pokrmy, ktoré dokonale zachytávajú krásy stredomorskej kuchyne. Ich kombinácia chutí a textúr vám ponúkne fascinujúci zážitok, ktorý obohatí každé jedlo. V nasledujúcich odsekoch vám priblížime prísady a spôsob prípravy tejto delikátnej pochúťky.
Prísady pre dokonalé špagety s morskými plodmi
Na prípravu špagiet s morskými plodmi budete potrebovať nasledujúce prísady: 500 g špagiet, 300 g kreviet, 200 g mušlí, 200 g slávok, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 150 ml bieleho vína, 100 ml olivového oleja, soľ a čierne korenie podľa chuti. Nezabudnite aj na čerstvú petržlenovú vňať na dekoráciu.
Zápis na prípravu chutných špagiet
Začnite varením špagiet v osolenej vode podľa pokynov na obale. Medzi časom, keď sa špagety varia, rozohrejte olivový olej na panvici a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte, až kým cibuľa nezmäkne. Následne pridajte krevety, mušle a slávky, a všetko poduste na strednom ohni. Po niekoľkých minutách pridajte biele víno, aby jedlo získalo hlbšiu chuť. Potom zmiešajte uvarené špagety s morskými plodmi a dochuťte soľou a korením. Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.
Tento recept je vynikajúci nielen na rýchle večere, ale aj na špeciálne príležitosti. Nezabúdajte, chuť morských plodov a špagiet vytvára jedinečný kulinársky zážitok pre každého!