Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom

 

Dnes som mala obrovskú chuť na puding, a tak ma napadla hrnčeková bublanina s pudingom. Je to rýchly receptík pre nás, menej aktívne gazdinky.

Predstavím vám tri recepty na bublaninu, ktoré pravidelne pripravujem. Všetky sú jednoduché a veľmi chutné. Na konci si určite oblížete prsty ako nikdy predtým, milé gazdinky a kuchári.

 

Hrnčeková bublanina s pudingom

K hrnčekovej bublanine s pudingom potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

  • 4 kusy vajec
  • sáčok vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 100 g kryštálového cukru
  • 110 ml oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 400 g jahôd
  • polovička balenia prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 4 PL kryštálového cukru

 

Návod na prípravu hrnčekovej bublaniny s pudingom

Najprv si mlieko rozdelím na tretiny. Jednu tretinu zmiešam s pudingom a zvyšok (dve tretiny) so zasypaným cukrom nechám na sporáku zahrievať. Nechám to pod pokrievkou zovrieť a následne pridám zmixovanú zmes pudingu s mliekom. Pomaly som to zamiešala a dávala pozor na vznikajúce hrudky. Pre istotu prelejeme obsah cez sitko.

Na úsporu času umyjeme jahody a necháme ich oschnúť. Rúru zároveň predohrejeme na 180 stupňov.

 

Metličkou si ušľahám bielky a pridám štipku soli pre lepšiu konzistenciu. Vytvoríme tak lepší sneh. Potom pridám k žĺtkom cukor, vanilku, olej a pol balenia prášku do pečiva. Nakoniec vmiešam sneh do žĺtkov a získam základ na bublaninu.

Na plech si položím papier na pečenie, je to jednoduchšie ako vymastenie. Pomaly vlejem našu zmes žĺtkov – cesto. Na vrch dôkladne rozotriem puding a na puding naukladám jahody, ktoré pritlačím, aby sa dostali hlbšie do cesta. Pečieme to 30 minút pri 180 stupňoch. Na konci posypem jemným cukrom.

Dobrú chuť, priatelia.

 

Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom - 2

2) Hrnčeková bublanina s pudingom – alternatívny recept

Na tento recept budeme potrebovať:

  • 3 kusy vajec
  • 1 pohár kryštálového cukru
  • 1 pohár mlieka
  • 2 poháre polohrubej múky
  • 1/2 pohára slnečnicového oleja
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 PL vody
  • jahody z konzervy

Puding:

  • 1/2 balenia vanilkového pudingu
  • 250 ml mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru

Posýpka:

  • 4 PL hrubej múky
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 4 PL masla alebo tuku na pečenie

Tento recept má o niečo viac ingrediencií, ale určite ho doporučujem, stojí to za to.

 

Príprava hrnčekovej bublaniny s pudingom

V širšej miske si ušľahám vajcia s kryštálovým cukrom a vanilkou. Pozor, ušľahám bielky aj žĺtka spolu. Nepotrebujem ich oddeľovať. Pomaly a postupne prilievam mlieko a olej, neustále miešam. Nakoniec do zmesi pridám múku s kypriacim práškom a trochou vody. Týmto zabezpečím, aby sa v cestíčku vytvorili bublinky.

Pripravené cesto môžem naliať na plech, ktorý buď vymastím a posypem múkou, alebo radšej použijem papier na pečenie. Na vrch nezabudnite uložiť jahody.

Na prípravu pudingu využívam polovicu balenia vanilkového cukru, 300 ml vlažného mlieka a cukor. Po uvarení pudingu ho rozložíme na cesto vedľa jahôd. Rád robím aj kombinácie pudingov, napríklad takú, kedy som robila polovičku čokoládového a polovičku smotanového pudingu. Výsledok bol úžasne farebný, odporúčam to zvážiť.

Na záver si pripravím posýpku z hrubej múky a masla. Vidličkou premiešam na menšie kúsky. Ak to nefunguje, posypem vrch múkou a na múku nastrúham maslo ako…syr. Pečieme približne 30 minút a na záver posypeme cukrom.

Dobrú chuť.

 

Bezlepkové punčové rezy

Bezlepkové punčové rezy

Čítať viac »

Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom - 3

Grilované kuracie krídelká

Grilované kuracie krídelká

Čítať viac »

3) Rýchla hrnčeková bublanina s pudingom – tretí recept

Predchádzajúci recept bol trochu zamotaný, avšak tento je presným opakom. Oveľa jednoduchší recept na hrnčekovú bublaninu s pudingom. A prakticky k nemu nepotrebujete nič zvláštne.

Na prípravu budeme potrebovať tieto ingrediencie k bublanine:

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 zlatý klas (balenie)
  • 1,5 šálky vlažného mlieka
  • 0,5 hrnčeka oleja
  • 1 vajíčko
  • citrónová šťava, ak nemáte, tak kôra
  • čerešne, jahody alebo iné ovocie – môže byť aj z konzervy

 

Návod na hrnčekovú bublaninu s pudingom

Na začiatok som si zobrala hlboký pekáč, ktorý som potrela olejom a kokosom. Určite pridajte ten kokos. Tá aróma orechov je nádherná. Naozaj odporúčam.

Ďalej som si v väčšej mise vymiešala všetky suché ingrediencie (múku, cukor, prášok do pečiva, klások). V druhej miske som spojila všetky ostatné súčasti ako vajíčko, citrónovú šťavu, olej a mlieko.

 

Buďte opatrní, aby sa vám nevytvorili hrudky. Múku pridávajte cez sitko, aby sa hrudky nevytvorili, a dôkladne vymiešajte metličkou alebo vaľkom.

Obe zmesi zmiešame dokopy a prenesieme na plech. Nezabudnite pridať ovocie do všetkých vrstiev cesta. Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení posypte koláč práškovým cukrom. Niekedy ho polejem pudingom alebo čokoládou.

Jednoduché, že? Dobrú chuť prajem.

 

Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom - 4

Dolievanie vody do kvasenej kapusty

Dolievanie vody do kvasenej kapusty

Čítať viac »

Záver: hrnčeková bublanina s pudingom

Pripravovať akúkoľvek bublaninu je veľmi jednoduché. Je to skvelý recept na každý deň. My s manželom si k bublanine doprajeme vlažné mlieko, občas si k tomu spravím aj gramko. Potom to je ako za čias detstva.

Určite vyskúšajte aj túto hrnčekovú bublaninu, môj jedinečný a rýchly recept.

 

Môžete skúsiť aj video recept v angličtine.

Fruit Coffee Cake Recipe - Bublanina - Czech Cookbook

Bublanina sa u nás doma stala akýmsi národným jedlom. Máme ju najčastejšie zo všetkých pokrmov. A ako koláč je evidentným víťazom. Pripravujeme si ju každý týždeň, aby sme mali vždy niečo na stole počas práce.
Jednoducho povedané – ovca celá a vlk sýty, ak sa chápeme.

To znamená manžel a ja. Verím, že si ju pripravíte a bude vám chutiť. Dobrú chuť, priatelia.
A sledujte nás aj naďalej.

 

Najlepšia hrnčeková BUBLANINA | Jednoduchý recept na nadýchanú ovocnú bublaninu | Zvládne každý :-)

Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom

Ak hľadáte najlepší recept na hrnčekovú bublaninu s pudingom, mám pre vás skvelý tip. Tento recept je jednoduchý a výsledok je neuveriteľne chutný. Tu je postup:

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 pohára cukru
  • 1 pohár múky
  • 1/2 pohára oleja
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 2 poháre mlieka
  • 1 pudingový prášok (príchuť podľa vašej voľby)
  • ovocie podľa preferencií (jahody, čerešne, hrušky, atď.)

 

Pokyn:

  1. V menšom hrnci pripravte puding podľa pokynov na obale. Potom ho odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
  2. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, až vznikne pena.
  3. Postupne zapracujte olej, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte všetky ingrediencie.
  4. Pridajte mlieko a premiešajte, aby sa vytvorilo hladké cesto.
  5. Plech alebo formu na pečenie natrite maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej polovicu pripraveného cesta.
  6. Na cesto rozotrite vychladnutý puding, aby vytvoril rovnomernú vrstvu.
  7. Přidejte kúsky ovocia na puding.
  8. Na vrch nalejte zvyšok cesta a opatrne premiešajte, aby sa ovocie zapracovalo do cesta.
  9. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút, alebo kým bublanina nezíska peknú zlatohnedú farbu a nevyvetrá sa.
  10. Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť a následne ju môžete ozdobiť práškovým cukrom, posypkou alebo podávať bez úprav.

Verím, že vám tento recept pomôže a pripravíte si výbornú hrnčekovú bublaninu s pudingom. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na hrnčekovú bublaninu s pudingom je skvelý! Už som ho skúsil a bol naozaj jednoduchý. Chutí výborne, najmä s jahodami. Vrelo odporúčam každému, kto chce rýchly a chutný dezert. Určite to vyskúšam znova!

  2. MackoPuf píše:

    Wow, aké super nápady na bublaninu! Milujem puding a ovocie v koláčoch. Tento recept vyzerá jednoducho a chcem ho vyskúšať ešte tento víkend. Ďakujem za tipy, určite potešia aj moju rodinu!

  3. JankaKucharka píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Rýchly recept na bublaninu, ktorú môžem pripraviť pre moju rodinu. Mám rada kombináciu pudingu a jahôd. Verím, že sa mi podarí a všetci budú nadšení!

  4. VeselýBobor píše:

    Nedávno som piekol bublaninu podľa vášho receptu a bola fantastická! Cesto bolo ľahké a chutné, pričom puding dodal úžasnú jemnosť. Určite ju zaradím do svojho pravidelného pečenia. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. PeťkoHrac píše:

    Perfektný recept na hrnčekovú bublaninu! Je to rýchle a jednoduché jedlo pre každého. Ja osobne milujem kombináciu čerešní s vanilkovým pudingom. Kto by si mohol myslieť, že to bude tak dobré? Odporúčam všetkým priateľom!

  6. ZuzkaZelená píše:

    Vaša hrnčeková bublanina vyzerá úžasne! Mám rada dezerty, ktoré sú rýchle na prípravu. Taktiež si myslím, že puding dodáva koláču zaujímavú chuť. Teším sa na vyskúšanie týchto receptov ešte dnes večer!

  7. Bubko11 píše:

    ‚Rýchla hrnčeková bublanina‘ – to je presne to, čo potrebujem po dlhom dni v práci! Veľmi sa mi páči, že ingrediencie sú bežne dostupné doma. Dnes večer plánujem piecť túto dobrotu pre svojich priateľov.

  8. -Kryštof- píše:

    ‚Najlepšia hrnčeková bublanina‘ – fakt nemôže byť lepšie pomenovanie! S manželkou sme ju pripravili minulý víkend a obaja sme boli ohromení chuťou aj textúrou. Určite odporúčame našim priateľom tiež!

  9. #NelaMilujePečenie# píše:

    ‚Dobrú chuť priatelia!‘ – presne takto si vždy želáme pri pečení spolu s rodinou! Tento recept vyzerá fantasticky a už sa neviem dočkať ďalšieho pečenia tejto lahodnej bublaniny s ovocím.

  10. @Jasmina@ píše:

    ‚Tento jednoduchý recept je presne to pravé pre mňa!‘ Mám rada dezerty bez komplikovaných postupov. Puding určite dodáva výnimočnú chuť a ako bonus môžem experimentovať s rôznymi druhmi ovocia!