Nepečené koláče

Nepečené sladkosti, dezerty či zákusky, to sú stále tie isté dobroty, ktoré rozoberám vo viacerých receptoch na tejto stránke. Mám ich rada, pretože sa nemusia piecť. Tieto lahodnosti sú skvelou voľbou na každý deň, oslavu alebo slávnostné príležitosti.

Na výrobu koláčov budete potrebovať:

– 2 šálky múky
– 1/2 šálky cukru
– štipka soli
– 1 vajce
– 1/2 šálky masla
– 1 lyžička prášku do pečiva
– plnku podľa vlastného vkusu (napríklad džem, maková náplň, orechy…)

Nepečené sladké dobroty

Postup:

1. Do veľkej misy dajte múku, cukor, soľ a prášok do pečiva a dobre premiešajte.
2. Pridajte maslo a vajce a hnetením vytvorte hladké cesto.
3. Cesto rozvaľkajte na pomúčenom povrchu a vykrajujte koláče pomocou formičky.
4. Na jednu polovicu koláča položte plnku, potom priložte druhú polovicu a jemne stlačte okraje.
5. Koláče uložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 15-20 minút, až kým nebudú zlatisté.
6. Nechajte ich vychladnúť a vaše sladké, nepečené koláče sú pripravené na podávanie.

Dobrú chuť!

Polievka z konzervovanej fazule

Polievka z konzervovanej fazule

Čítať viac »

Nepečené koláče-2

2) Nepečené koláče

Nepečené sladkosti sú fantastickou voľbou pre tých, ktorí si chcú vychutnať dezerty bez potreby zapínať rúru. Tento recept vám ukáže, ako jednoducho pripraviť vynikajúci sladký pokrm, ktorý očarí vašu rodinu a známych. Nepečené koláče sú ideálne na letné oslavy a stretnutia, kde si môžete dopriať sladké potešenie bez stresu z pečenia.

Ingrediencie pre Nepečené sladkosti

Na prípravu nepečených koláčov budete potrebovať tieto suroviny:

  • 200 g sušienok (napríklad detských alebo piškótových)
  • 100 g masla
  • 250 g tvarohu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balenie želatíny (30 g)
  • 150 ml mlieka
  • Čokoládová poleva alebo ovocie na ozdobenie

Príprava

Na začiatku rozdrťte sušienky na jemnú drť. Roztopte maslo a zmiešajte ho s drvenými sušienkami. Túto zmes natlačte na dno formy na koláč. Potom si pripravte náplň: v miske skombinujte tvaroh, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Želatínu zalejte mliekom a nechajte ju napučať, následne ju zahrejte, aby sa rozpustila. Pridajte želatínu do zmesi tvarohu a dôkladne premiešajte. Zmes naneste na sušienkový základ a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Po vychladnutí môžete koláč ozdobiť čokoládovou polevou alebo ovocím. Nepečené sladké dobroty sú pripravené na servírovanie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Qsklenka píše:

    Recept na nepečené koláče som vyskúšala a boli veľmi chutné. Určite sa k nemu ešte niekedy vrátim.

    1. 😍 Anastazia 🔥 píše:

      Som rada, že chutilo. Recept si uložte, aby ste ho dokázali ešte nájsť

  2. Btatarka píše:

    Nepečené koláče sú skvelé, lebo ich pripraví aj úplný začiatočník a nevyžaduje sa k nim rúra.

    1. 😍 Anastazia 🔥 píše:

      Áno, super voľba pre začiatočníkov. Súhlasím!