Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom

Ak máte chuť na omáčku z paradajok na cestoviny s cícerom, rád vám predstavím recept v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, na jemno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, na jemno nasekané
  • 1 konzerva paradajok
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 konzerva cíceru, dôkladne prepláchnutého a scedeného
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • cestoviny podľa vlastného výberu

 

Omáčka z paradajok na cestoviny s cícerom

Postup prípravy:

  1. Na zahriatej panvici rozohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  2. Pridáme paradajky, mletú papriku, oregano a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme omáčku variť približne 15 – 20 minút, aby sa chuťové zložky dobre spojili.
  3. Opláchnutý a scedený cícer vložíme do omáčky a necháme ho povariť ďalších 5 – 10 minút, aby sa dobre prehrelo.
  4. Keď je omáčka hotová, môžeme ju servírovať spolu s uvarenými cestovinami. Cestoviny servírujeme do misiek a lyžičkou nalievame paradajkovú omáčku s cícerom. Na záver môžete ešte posypať čerstvými bylinkami alebo strúhaným parmezánom podľa chuti.

Dúfam, že vám tento slovenský recept prinesie radosť a že si pochutnáte na tomto chutnom a zdravom jedle! Prajem dobrú chuť!

 

Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom - 2

2) Paradajková omáčka na cestoviny s cícerom

Ingrediencie:

Koľko kalórií má espresso?

Koľko kalórií má espresso?

Čítať viac »

  • 400 g cestovín (podľa výberu, napr. špagety, penne)
  • 2 plechovky cíceru (každá po 400 g) alebo 300 g sušeného cíceru
  • 500 g zrelých paradajok (alebo 1 plechovka (400 g) drvených paradajok)
  • 1 stredná cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (voliteľné)
  • Strúhaný parmezán (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cíceru:

    • Ak používate sušený cícer, predveďte ho na noc do studenej vody. Ráno ho poriadne prepláchnite a varte v čistej vode približne 1-1,5 hodiny, kým sa nestane mäkkým. Pri konzervovanom cíceri stačí jednoducho scediť a prepláchnuť.
  2. Príprava omáčky:

    • Na stredne rozohriatej panvici zahrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte asi 5 minút, kým nezíska zlatistý nádych.
    • Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým nezačne voňať.
    • Pridajte nakrájané paradajky (alebo drvené paradajky z konzervy). Varíme na miernom ohni, necháme variť približne 15-20 minút, aby sa chute spojili.
    • Po 10 minútach varenia pridajte cícer, oregano, červenú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte ďalších 5-10 minút.
  3. Príprava cestovín:

    • Medzitým varte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vode. Po uvarení ich sceďte, ale odložte si asi 1/2 šálky z varenej vody.
  4. Spojenie cestovín a omáčky:

    • Po uvarení cestovín ich vmiešajte do panvice s omáčkou. V prípade potreby prilejte trochu vody z varenia cestovín, aby bola omáčka krémovejšia. Dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne pokryli omáčkou.
  5. Servírovanie:

    • Podávajte v teplom stave, zdobené čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom, ak to prajete.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *