Paradajky plnené krabím mäsom

Skvelá rýchla maškrtka v kuchyni, ktorá poteší nielen hostí, ale aj všetkých členov domácnosti.

Paradajky naplnené krabím mäsom

Paradajky naplnené krabím mäsom predstavujú lahodný pokrm, ktorý spája osviežujúcu chuť paradajok s intenzívnou príchuťou krabieho mäsa. Nasleduje jednoduchý recept na ich prípravu:

Suroviny:

  • 4 veľké rajčiny
  • 200 g krabieho mäsa (čerstvého alebo zmrazeného)
  • 1 stredne veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčky cesnaku, jemne rozdrvené
  • 1 lyžička čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekanej
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vkusu

Postup prípravy:

  1. Na začiatku upravte paradajky. Odstráňte ich vrchnú časť a opatrne vydlabte vnútro. Dbajte na to, aby ste nepoškodili paradajkovú šťavu ani steny rajčiny.
  2. Do hrnca dajte osolenú vodu a priveďte ju k varu. Potom ponorte paradajky do vriacej vody na približne 1-2 minúty. Následne ich vyberte a prepláchnite studenou vodou, aby ste ich ochladili.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  4. Pridajte krabie mäso a pokračujte v orestovaní, až kým nezmení farbu na bielu. Ochuťte soľou, korením a petržlenovou vňaťou podľa chuti. Dobre premiešajte.
  5. Pripravené paradajky naplňte varenou zmesou krabieho mäsa. Zmes uhlaďte na vrchu.
  6. Paradajky s krabím mäsom môžeme servírovať ihneď, alebo ich vložiť do predhriatej rúry na 180 °C a piecť asi 15-20 minút, kým paradajky nezískajú pevnú štruktúru a mäsová zmes sa dobre nezohreje.

Poznámka: Ak máte záujem, môžete paradajky naplnené krabím mäsom posypať strúhankou alebo syrom a nechať ich zapečené v rúre na záver pečenia. Dobrú chuť!

Paradajky plnené krabím mäsom-2

2) Paradajky plnené krabím mäsom

Paradajky naplnené krabím mäsom sú chutným a obľúbeným jedlom, ktoré zajmú všetkých milovníkov morských plodov. Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na realizáciu, ideálny ako predjedlo alebo hlavnú časť na rôzne rodinné oslavy alebo večierky. V nasledujúcom článku vám predstavíme potrebné suroviny a spôsob prípravy tohto vynikajúceho pokrmu.

Bageta grotto

Bageta grotto

Čítať viac »

Suroviny

Na prípravu paradajok naplnených krabím mäsom potrebujete tieto ingrediencie:

  • 4 veľké rajčiny
  • 200 g krabieho mäsa
  • 50 g majonézy
  • 1 lyžica horčice
  • 1 malá cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate (nasekanej)
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu

Postup prípravy

Príprava paradajok naplnených krabím mäsom je jednoduchá. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Najprv dôkladne umyte paradajky a odstráňte hornú časť, čím vytvoríte otvor na plnenie.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a poduste nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú.
  3. V miske zmiešajte krabie mäso, podusenú cibuľu a cesnak, majonézu, horčicu a nasekanú petržlenovú vňať. Ochuťte soľou a čiernym korením.
  4. Naplňte pripravené paradajky zmesou krabieho mäsa a uložte ich na tanier.
  5. Podávajte čerstvé, najlepšie chladené, a užite si tento lahodný pokrm.

Paradajky naplnené krabím mäsom sú výbornou voľbou nie len na slávnostné jedlá, ale aj na obohatenie bežných večerí. Dúfame, že si tento recept obľúbite a prinesie vám radosť pri jeho príprave a konzumácii.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Vladislav Zelenayova píše:

    Dobrá rychlovka v kuchyni, tento recept musím skúsiť!

  2. Lukacova Bohdana píše:

    Paradajky plnené krabím mäsom sú jednoduché na prípravu a chutné. Môžem ich podať ako hlavné jedlo?