Pečené lososové filety s brokolicou a citrónovým dresingom

Pečené filety z lososa s brokolicou a citrónovým dresingom.
Aj vy by ste mali zaraďovať do jedálnička viac morských plodov. Viem, že nežijem v Japonsku, avšak ryby sú prírodným zdrojom zdravia a ponúkajú množstvo pozitívnych účinkov na organizmus. K tomu pridám trošku citrónovej šťavy a dresing s pár kvapkami citrónu.

Tak si pripravený recept.

Ingrediencie:

  • 2 filety z lososa
  • 1 brokolica, rozdelená na malé ružičky
  • 1 citrón
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Filety z lososa pečené s brokolicou a citrónovým dresingom:

Príprava:

  1. Rúru predhrej na 200°C.
  2. Filety z lososa umy a jemne ich osuši papierovou utierkou. Umiestni ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
  3. V menšej miske priprav dresing: zmiešaj šťavu z polovice citróna, olivový olej, nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie.
  4. Potri lososové filety polovicou dresingu zo všetkých strán. Nechaj ich marinovať minimálne 10 minút, aby sa chute vsiakli do mäsa.
  5. Na druhom plechu rozlož malé ružičky brokolice. Pokvapkaj ich olejom a posypte soľou a čiernym korením.
  6. Peč lososové filety a brokolicu v predhriatej rúre približne 15-20 minút, kým losos nebude priehľadný a šťavnatý a brokolica dosiahne mäkkosť a zlatistý nádych.
  7. Po upečení servíruj lososové filety a brokolicu s pozostávajúcim dresingom a ozdob čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento recept prepája chutný losos s čerstvými brokolicovými ružičkami a osviežujúcim citrónovým dresingom, čím vytvára vynikajúcu kombináciu chutí. Ideálny recept na zdravý a lahodný obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť!

Pečené lososové filety s brokolicou a citrónovým dresingom-2

2) Pečené lososové filety s brokolicou a citrónovým dresingom

Pečené lososové filety s brokolicou a citrónovým dresingom predstavujú nielen chutné, ale i zdravé jedlo, ktoré si určite obľúbite. Spojenie výživného lososa a plného vitamínov brokolice, obohatené osviežujúcim citrónovým dresingom, vytvára harmonický pokrm, ideálny na rodinný obed alebo večeru.

Kelová polievka bez múky

Kelová polievka bez múky

Čítať viac »

Ingrediencie na prípravu

Predtým, než začnete variť, nachystajte si nasledujúce súčasti:

  • 4 lososové filety (každý približne 150 g)
  • 300 g brokolice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Pokyny na prípravu lososových filetov

Najskôr si predohrejte rúru na 200 °C. Kým sa rúra zahreje, pripravte brokolicu – rozdelte ju na malé ružičky a varte vo vriacej vode približne 3-5 minút, kým nezmäkne, ale ostane chrumkavá. Potom ju sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie.

Na plech na pečenie položte lososové filety. Ochutnajte soľou a korením a posypte nastrúhanou citrónovou kôrou. V malej miske zmiešajte olivový olej s drveným cesnakom a citrónovou šťavou, potom touto zmesou poliate lososa. Na plechu môžete pridať aj brokolicu alebo ju servírovať samostatne, podľa preferencie.

Pečte v rúre približne 12-15 minút, kým losos nebude dostatočne prepečený a jednoducho sa oddelí vidličkou. Podávajte s dodatočným citrónovým dresingom a vychutnajte si zdravé, avšak výnimočne chutné jedlo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Fico Linda píše:

    Recept sa zdá byť veľmi chutný a zdravý. Určite si ho vyskúšam, ďakujem!

  2. Sslobodnikova píše:

    Vďaka za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kedy si ho vyskúšam.

  3. Tamara Stanekova píše:

    Tento recept si musím poznačiť a čoskoro vyskúšať. Znie to veľmi jednoducho, ale chutí určite skvele.