Pečené filety z lososa s brokolicou a citrónovým dresingom.
Aj vy by ste mali zaraďovať do jedálnička viac morských plodov. Viem, že nežijem v Japonsku, avšak ryby sú prírodným zdrojom zdravia a ponúkajú množstvo pozitívnych účinkov na organizmus. K tomu pridám trošku citrónovej šťavy a dresing s pár kvapkami citrónu.
Tak si pripravený recept.
Ingrediencie:
- 2 filety z lososa
- 1 brokolica, rozdelená na malé ružičky
- 1 citrón
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Filety z lososa pečené s brokolicou a citrónovým dresingom:
Príprava:
- Rúru predhrej na 200°C.
- Filety z lososa umy a jemne ich osuši papierovou utierkou. Umiestni ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
- V menšej miske priprav dresing: zmiešaj šťavu z polovice citróna, olivový olej, nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie.
- Potri lososové filety polovicou dresingu zo všetkých strán. Nechaj ich marinovať minimálne 10 minút, aby sa chute vsiakli do mäsa.
- Na druhom plechu rozlož malé ružičky brokolice. Pokvapkaj ich olejom a posypte soľou a čiernym korením.
- Peč lososové filety a brokolicu v predhriatej rúre približne 15-20 minút, kým losos nebude priehľadný a šťavnatý a brokolica dosiahne mäkkosť a zlatistý nádych.
- Po upečení servíruj lososové filety a brokolicu s pozostávajúcim dresingom a ozdob čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tento recept prepája chutný losos s čerstvými brokolicovými ružičkami a osviežujúcim citrónovým dresingom, čím vytvára vynikajúcu kombináciu chutí. Ideálny recept na zdravý a lahodný obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť!
2) Pečené lososové filety s brokolicou a citrónovým dresingom
Pečené lososové filety s brokolicou a citrónovým dresingom predstavujú nielen chutné, ale i zdravé jedlo, ktoré si určite obľúbite. Spojenie výživného lososa a plného vitamínov brokolice, obohatené osviežujúcim citrónovým dresingom, vytvára harmonický pokrm, ideálny na rodinný obed alebo večeru.
Ingrediencie na prípravu
Predtým, než začnete variť, nachystajte si nasledujúce súčasti:
- 4 lososové filety (každý približne 150 g)
- 300 g brokolice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Pokyny na prípravu lososových filetov
Najskôr si predohrejte rúru na 200 °C. Kým sa rúra zahreje, pripravte brokolicu – rozdelte ju na malé ružičky a varte vo vriacej vode približne 3-5 minút, kým nezmäkne, ale ostane chrumkavá. Potom ju sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie.
Na plech na pečenie položte lososové filety. Ochutnajte soľou a korením a posypte nastrúhanou citrónovou kôrou. V malej miske zmiešajte olivový olej s drveným cesnakom a citrónovou šťavou, potom touto zmesou poliate lososa. Na plechu môžete pridať aj brokolicu alebo ju servírovať samostatne, podľa preferencie.
Pečte v rúre približne 12-15 minút, kým losos nebude dostatočne prepečený a jednoducho sa oddelí vidličkou. Podávajte s dodatočným citrónovým dresingom a vychutnajte si zdravé, avšak výnimočne chutné jedlo!