Pečený bôčik s kožou

 

V súčasnom recepte vám odhalím, akým spôsobom si môžete pripraviť chrumkavý a šťavnatý pečený bôčik s kožou. Tento jednoduchý a veľmi chutný pokrm je ideálnou voľbou pre všetkých priaznivcov mäsa.

Bôčik sa pečie pomaly v rúre, čo zabezpečuje, aby bolo mäso jemné a šťavnaté, pričom koža sa stane chrumkavou a lahodnou. Pripravené je už len na to, aby ste si ho vychutnali!

Budeme potrebovať:
– 1 kg bôčika
– soľ, korenie, cesnak, bylinky podľa vlastnej chuti
– trochu oleja

 

Pečený bôčik s kožou

Rovnice na prípravu:
1. Bôčik dôkladne očistíme, osušíme a do kože urobíme mriežku.
2. V miske pripravíme zmes z oleja, soli, korenia, cesnaku a byliniek.
3. Týmto zložením bôčik dôkladne natrieme zvonku aj zvnútra.
4. Pečieme v predhriatej rúre na teplote 180 °C približne 2 hodiny, alebo až kým koža nebude chrumkavá.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou a tymiánom

2) Pečený bôčik s kožou a tymiánom

Na prípravu tejto variácie pečeného bôčika s kožou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg bôčika s kožou
– soľ
– mleté ​​čierne korenie
– cesnakový prášok
– tymián
– olej na potretie

Postup:

1. Bôčik opláchnite pod tečúcou vodou a dôkladne osušte kuchynským uterákom.
2. Kožu potrite olejom a osolte, potom okoreňte čiernym korením, cesnakovým práškom a tymiánom.
3. Bôčik položte na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 1,5 – 2 hodiny, kým nebude dôkladne prepečený a šťavnatý.
5. Po pečení nechajte bôčik ešte asi 10 minút odpočívať pred servírovaním.
6. Podávajte s dusenou zeleninou, zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou - trocha inak

3) Pečený bôčik s kožou – trocha inak

Ingrediencie:
– 1 kg bôčika s kožou
– soľ
– čierne korenie
– kôpka tymianu
– 4 strúčiky cesnaku
– olej

Príprava:
1. Bôčik dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
2. Na vrchu mäsa urobte krížikové rezy.
3. Nastrúhajte cesnak a tymián, premiešajte s olejom, soľou a korením.
4. Mäsom dôkladne premasírujte zmes a nechajte aspoň hodinu marinovať v chladničke, ideálne však cez noc.
5. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 1,5 – 2 hodiny, občas prelievajte vlastnou šťavou.
6. Po upečení nechajte mäso mierne vychladnúť a nakrájajte na plátky.

Koľko sa pečú kuracie stehná?

Koľko sa pečú kuracie stehná?

Čítať viac »

Pečený bôčik s kožou je vynikajúcim jedlom na obed alebo večeru, skvelo sa hodí k dusenej kapuste a knedľam. Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou v rúre

4) Pečený bôčik s kožou v rúre

Potrebujeme:
– 1 kilogram bôčiku s kožou
– soľ
– korenie

Príprava:
1. Mäso opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme kuchynským utierkom.
2. Na jednej strane bôčika urobíme rezy a posolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti.
3. Bôčik uložíme na plech s papierom na pečenie.
4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
5. Bôčik pečieme asi 1,5 – 2 hodiny, kým nebude pekne prepečený a zvrchu zlatohnedý.
6. Po upečení nechajte bôčik chvíľu vychladnúť a nakrájajte na plátky.

Kuracie prsia na jablkách

Kuracie prsia na jablkách

Čítať viac »

Podávame napríklad s chrenom a čerstvým chlebom. Dobrú chuť!Pečený bôčik s kožou s cesnakom

5) Pečený bôčik s kožou a cesnakom

Suroviny:
– 500 g bôčika
– soľ
– cesnakový prášok
– mleté čierne korenie
– olej

Príprava:
1. Bôčik dôkladne umyjeme a osušíme.
2. Na povrchu mäsa spravíme niekoľko zárezov.
3. Mäso osolíme, okoreníme cesnakovým práškom a mletým čiernym korením.
4. Následne premasírujeme olejom a necháme odpočívať minimálne 30 minút.
5. Rúru predhrejeme na 180 °C.
6. Bôčik umiestnime do pekáča a pečieme približne 1,5 hodiny, alebo kým nezačne prenášať príjemnú vôňu a nevykazuje známky dokonale upečeného.
7. Po upečení bôčik ešte chvíľu necháme oddýchnuť, potom ho nakrájame na plátky.

Servírujeme s dusenou kapustou, knedľou alebo inou prílohou podľa voľby. Prajeme dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou a rozmarínom

6) Pečený bôčik s kožou a rozmarínom

Na prípravu pečeného bôčika s kožou budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

– 1 kg bôčika s kožou
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– sušené bylinky (napríklad tymián, rozmarín)
– cesnak
– olej

Pokyny na prípravu:

1. Bôčik poriadne umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
2. Cesnak nakrájame na tenké plátky a pomocou noža vytvoríme malé otvorčeky v bôčiku, kde vložíme kúsky cesnaku.
3. Potrieme bôčik olejom a posypeme soľou, korením a sušenými bylinkami.
4. Bôčik umiestnime do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 1,5 – 2 hodiny. Počas pečenia ho občas prelievame jeho vlastnou šťavou.
5. Keď sa bôčik upečie a získa krásnu zlatistú kôrku, vyberieme ho z rúry a necháme chvíľu oddýchnuť.
6. Nakoniec ho nakrájame na tenké plátky a podávame s obľúbenou prílohou.

Tento pečený bôčik s kožou je ideálnym jedlom na rodinné oslavy alebo len tak na obed či večeru. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

73 Komentárov

  1. Wiky píše:

    Ja kožu na pečenom bôčiku po hodine narežem nožom na kocky, alebo len tak trocha nadkrojím
    Pekne popraská a je chutná, ak ju jete.
    U nás ide na dračku.

  2. Viliam85 píše:

    Super recept! Pečený bôčik s kožou je môj obľúbený pokrm, a teraz som sa naučil nové spôsoby prípravy, vyskúšam určite!

  3. Bartolomej Vlcek píše:

    Neskutočne chutné! Veľmi sa teším, že som si našiel tento recept. Určite vyskúšam pripraviť pečený bôčik s kožou podľa týchto inštrukcií.

  4. Bartos Elena píše:

    Mňamka! Tieto recepty znie skvelo, už sa neviem dočkať, kedy si vyskúšam pripraviť pečený bôčik s kožou doma.

  5. Stefania Horvath píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Určite ho vyskúšam a teším sa na skvelú chuť.

  6. Rsklenka píše:

    Mňam, pečený bôčik s kožou je moje obľúbené jedlo. Veľmi rada vyskúšam aj tento recept. Ďakujem!

  7. Msouc píše:

    Super recept, určite vyskúšam! Mňam.

  8. Stefania06 píše:

    Tento recept je úžasný, pečený bôčik je moja obľúbená pochúťka. Teším sa, že som našla nový spôsob prípravy!

  9. Rebeka23 píše:

    Vyznie to skvele, asi by som to mala skúsiť tento víkend. Ďakujem za inšpiráciu!

  10. Anonym píše:

    Vďaka za super recept, už teraz sa teším na vôňu pečeného bôčika v kuchyni!

  11. Kolnik Ondrej píše:

    Ďakujem za tipy na nové prílohy k bôčiku. Určite vyskúšam s dusenou kapustou!

  12. Hdudek píše:

    Tento recept si poznamenám a určite čoskoro vyskúšam. Znie to veľmi jednoducho a chutne!

  13. Urban72 píše:

    Recept na pečený bôčik vyzerá super, určite ho vyskúšam!

  14. Filip08 píše:

    Skvelý recept, ďakujem za návod krok za krokom!

  15. Koza Blahoslav píše:

    Mňam, už len čítanie tohto receptu mi vyvolalo chuť na pečený bôčik.

  16. Izidor34 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam! Ďakujem za tip!

  17. Mkonecna píše:

    Tento bôčik vyzerá skvele, už sa teším na to, ako si ho pripravím doma. Ďakujem za recept!

  18. Lukacova Izabela píše:

    Super recept, veľmi sa mi páči ako je postup krokový a jasne opísaný. Určite vyskúšam!

  19. Jergus Cerna píše:

    Už sa teším, až si vyskúšam tento recept! Znie to veľmi jednoducho a chutne.

  20. Stela Karul píše:

    Tento bôčik s kožou a tymiánom znie naozaj chutne. Určite ho vyskúšam!

  21. Csidor píše:

    Takýto pečený bôčik by som si vedel predstaviť k obedu. Určite vyskúšam tento recept!

  22. Finkova Albert píše:

    Super recept! Bôčik s kožou je moja obľúbená pochúťka, určite vyskúšam tento recept.

  23. Milica55 píše:

    Skvelý nápad s tymiánom! Určite to dodá bôčiku výbornú chuť. Teším sa na vyskúšanie.

  24. Marina56 píše:

    Tento recept na pečený bôčik vyzerá skvele! Mám už teraz chuť si ho pripraviť a ochutnať.

  25. Roland Kazimirova píše:

    Recept na pečený bôčik je úžasný! Vyskúšal som ho a bol skvelý, ďakujem za návod!

  26. Vfarkasovsky píše:

    Tento recept je úplne dokonalý, ľahko som si ho upravil podľa vlastnej chuti a bol to výborný obed.

  27. Maria72 píše:

    Takéto jednoduché recepty milujem. Bôčik mi vždy robil problém, ale tento postup bol veľmi ľahký a výsledok skvelý.

  28. Lubica87 píše:

    Mňam, pečený bôčik s kožou je skvelý. Tento recept vyskúšam určite!

  29. Mlubina píše:

    Ďakujem za recept, pečený bôčik s tymiánom znie fantasticky, už sa teším na obed!

  30. Pasek Benadik píše:

    Tvoje recepty sú vždy najlepšie! Už teraz cítim vôňu pečeného bôčika s kožou.

  31. Npuskas píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Určite vyskúšam, veľmi sa teším na výsledok.

  32. Vbalazova píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem za návod krok za krokom!

  33. Imurarikova píše:

    Mňam! Už si viem predstaviť tú vôňu a chrumkavú chuť bôčika. Určite vyskúšam!

  34. Umarek píše:

    Vyzera to velmi chutne! Musim to skusit.

  35. Jaroslava Malikova píše:

    Tento recept je skvely, urcite ho vyskusam na obed!

  36. Fkosikova píše:

    Neviem sa dockat, kedy si to pripravim. Recept vyzerá jednoducho a lahko.

  37. Mikulas49 píše:

    Vyskúšal som tento recept a bôčik bol naozaj výborný! Určite si ho ešte urobím.

  38. Izidor Meciar píše:

    Tento recept vyzerá super, musím ho vyskúšať tento víkend. Mňam!

  39. Molnarova Bruno píše:

    Vážne skvelý recept, mňam!

  40. Fingerlandova Alojz píše:

    Tento recept som vyskúšal a bôčik bol fantastický. Určite si ho ešte urobím!

  41. Patricia Gallo píše:

    Nikdy som si netrúfla na pečenie bôčika, ale tento recept ma presvedčil. Určite to skúsim.

  42. Fedor Kovacova píše:

    Mňam, toto znie skvelo! Určite vyskúšam tento recept na pečený bôčik s kožou. Ďakujem!

  43. Jjakubova píše:

    Tento recept vyzerá super! Rada experimentujem v kuchyni, takže budem mať nový pokrm na vyskúšanie. Ďakujem za tip!

  44. Arnold Kovac píše:

    Bôčik je moje obľúbené mäso, takže tento recept mi veľmi vyhovuje. Už sa teším na pečenie a ochutnávanie!

  45. Barbora Nemec píše:

    Tento recept je skvelý, keďže milujem bôčik a aj jednoduché recepty. Určite si ho vyskúšam!

  46. Lukacova Sabina píše:

    Super recept, bôčik je moje obľúbené mäso! Určite vyskúšam.

  47. Fabian Zigmund píše:

    Tento recept je skvelý, vyzdvihol som si ho a už sa teším, kým si ho vyskúšam. Vďaka!

  48. Slavomir Molnarova píše:

    Takýto jednoduchý recept na bôčik som hľadal. Ďakujem za zdieľanie!

  49. Marianna Lukac píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, pečený bôčik je moje obľúbené jedlo.

  50. Skutecky Estera píše:

    Tento recept vyzerá veľmi jednoducho, určite ho vyskúšam tento týždeň. Ďakujem!

  51. Augustin44 píše:

    Mňam, toto si musím upiecť. Veľmi chutný recept, ďakujem!

  52. Xenia92 píše:

    Skvelý recept! Veľmi sa teším, že ho vyskúšam. Pečený bôčik je moje obľúbené jedlo, a s týmto postupom to musí byť naozaj chrumkavé a šťavnaté!

  53. Vladimira Hrusovsky píše:

    Tento recept mi vyrazil dych! Už si neviem dočkať, kedy si pečený bôčik s kožou vyskúšam. Určite to bude vynikajúce!

  54. Dolezal Radomir píše:

    Tento recept znie úžasne! Mám rád pečený bôčik a tento postup sa mi veľmi páči. Určite ho čoskoro vyskúšam!

  55. Evalent píše:

    Naozaj chutný a jednoduchý recept! Teším sa, že si ho vyskúšam a už teraz viem, že moja rodina bude nadšená.

  56. Hrda Malvina píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Jednoduché ingrediencie a jasné postupy. Ďakujem za skvelý tip!

  57. Ykovacova píše:

    Skvelý nápad pridať do pečeného bôčika cesnak a tymian! Určite to dodá jedlu vynikajúcu chuť.

  58. Milena84 píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si tento recept vyskúšam. Môj manžel miluje pečené mäso s chrumkavou kožou, takže to určite ocení.

  59. Butvinova Jaromir píše:

    Vynikajúci recept! Pečený bôčik je skvelou voľbou na obed alebo večeru. Tento postup mi skutočne chutí.

  60. Rfialova píše:

    Vážne super recept! Už sa neviem dočkať, kým si ho vyskúšam. Ďakujem!

  61. Vladimira Dvonc píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvelo. Určite si ho vyskúšam tento víkend.

  62. Gaspar Korec píše:

    Bôčik s kožou je jedno z mojich obľúbených jedál. Teším sa, že som našiel nový spôsob prípravy.

  63. Radicova Vilma píše:

    Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam! Mňam!

  64. Oleg97 píše:

    Tento recept vyzerá super, pečený bôčik je moja obľúbená pochúťka. Určite vyskúšam tento recept!

  65. Rpauko píše:

    Tento recept je úžasný! Nemôžem sa dočkať, kým si ho vyskúšam. Ďakujem za návod!

  66. Tibor45 píše:

    Vyzera to velmi chutne! Musim to vyskusat.

  67. Lukacova Bohdan píše:

    Super navod! Konecne aj ja dokazem nieco taketo uvarit. Dakujem!

  68. Melania Hanzel píše:

    Skvela receptura! Dakujem za inspiraciu.

  69. Dudek Ambroz píše:

    Vyzera to jednoducho a chutne. Co viac si mozem zelat?

  70. Zuzana Plskova píše:

    Super recept! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam!

  71. Oslejova Elvira píše:

    Tento bôčik vyzerá fantasticky! Určite si ho čoskoro upečiem.

  72. Benadik15 píše:

    Takýto jednoduchý recept je presne to, čo potrebujem. Ďakujem!