Pečený bôčik s kožou

V dnešnom recepte vám ukážem, ako si pripraviť chrumkavý a šťavnatý pečený bôčik s kožou. Tento jednoduchý a lahodný pokrm je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov mäsa.

Bôčik sa pečie pomaly v rúre, čo zabezpečí, že mäso bude jemné a šťavnaté, zatiaľ čo koža bude chrumkavá a chutná. Pripravené si to bude len tak vychutnať!

Potrebujeme:
– 1 kg bôčika
– soľ, korenie, cesnak, bylinky podľa chuti
– trocha oleja

 

Pečený bôčik s kožou

Postup:
1. Bôčik očistíme, osušíme a nakrájame mu do kože mriežku.
2. V miske si pripravíme zmes z oleja, soli, korenia, cesnaku a byliniek.
3. Bôčik dôkladne natierame vytvorenou zmesou zo všetkých strán.
4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 2 hodiny, prípadne až kým nenadobro nezatrepeme chrumkavú kožu.

Prajem dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou a tymiánom

2) Pečený bôčik s kožou a tymiánom

Na prípravu pečeného bôčika s kožou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg bôčika s kožou
– soľ
– mleté ​​čierne korenie
– cesnakový prášok
– tymián
– olej na potretie

Postup:

1. Bôčik opláchnite pod tečúcou vodou a dobre osušte kuchynským uterákom.

2. Kožu na bôčiku natrieť olejom a osoliť, okoreniť čiernym korením, cesnakovým práškom a tymiánom.

3. Bôčik umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Pečte bôčik v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 1,5 – 2 hodiny, kým nebude pečený a jemne zlhavne.

5. Po upečení nechajte bôčik ešte asi 10 minút odpočívať pred servírovaním.

6. Podávajte s dusenou zeleninou, zemiakovou kašou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou - trocha inak

3) Pečený bôčik s kožou – trocha inak

Ingrediencie:
– 1 kg bôčika s kožou
– soľ
– čierne korenie
– kôpka tymianu
– 4 strúčiky cesnaku
– olej

Postup:
1. Bôčik dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
2. Na povrchu mäsa nakrojte krížikovým rezom.
3. Nastrúhajte cesnak a tymian a premiešajte s olejom, soľou a korením.
4. Mäsom premasírujte marinádu a nechajte minimálne hodinu odležať v chladničke, ideálne však cez noc.
5. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 1,5 – 2 hodiny, občas zalejte vlastnou šťavou.
6. Po upečení nechajte mäso trochu vychladnúť a nakrájajte na plátky.

Pečený bôčik s kožou je skvelým pokrmom na obed alebo večeru, kombinuje sa skvele s dusenou kapustou a knedľami. Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou v rúre

4) Pečený bôčik s kožou v rúre

Potrebujeme:
– 1 kilogram bôčiku so z kožou
– soľ
– korenie

Postup:
1. Mäso opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme kuchynským utierkou.
2. Výrezom na jednej strane bôčik posolíme a okoreníme podľa chuti.
3. Bôčik uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
5. Bôčik pečieme približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým nebude pekne prepečený a zhora rumený.
6. Po upečení necháme bôčik trochu vychladnúť a nakrájame na plátky.

Podávame napríklad s chrenom a čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou s cesnakom

5) Pečený bôčik s kožou s cesnakom

Ingrediencie:
– 500 g bôčika
– soľ
– cesnakový prášok
– mleté čierne korenie
– olej

Postup:
1. Bôčik dobre umyjeme a osušíme.
2. Na povrchu bôčika urobíme zopár zárezov.
3. Mäso osolíme, opepříme cesnakovým práškom a mletým čiernym korením.
4. Mäso premasírujeme olejom a necháme aspoň 30 minút odpočívať.
5. Troubu predhrejeme na 180 °C.
6. Bôčik uložíme do pekáča a pečieme asi 1,5 hodiny, prípadne kým nebude voniať a dôkladne prepečený.
7. Po upečení necháme bôčik ešte chvíľu odpočívať a potom ho nakrájame na plátky.

Podávame s dusenou kapustou, knedľou alebo inou prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou a rozmarínom

6) Pečený bôčik s kožou a rozmarínom

Na prípravu pečeného bôčika s kožou budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg bôčika s kožou
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– sušené bylinky (napr. tymián, rozmarín)
– cesnak
– olej

Postup prípravy:

1. Bôčik si dôkladne očistíme a osušíme papierovým uterákom.
2. Pokrájame cesnak na tenké plátky a pomocou noža vytvoríme malé otvory v bôčiku, do ktorých vložíme kúsky cesnaku.
3. Bôčik potrieme olejom a posypeme soľou, čiernym korením a sušenými bylinkami.
4. Dáme bôčik do pekáča a do predhriatej rúry na 180 stupňov ho pečieme približne 1,5 – 2 hodiny. Počas pečenia ho občas polievame vlastnou šťavou.
5. Keď je bôčik pečený a má krásnu rumenú kôrku, vyberieme ho z rúry a necháme ho chvíľu odpočívať.
6. Nakoniec ho nakrájame na tenké plátky a podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Tento pečený bôčik s kožou je skvelým jedlom na rodinné oslavy alebo jednoducho na obed či večeru. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

73 Komentárov

  1. Wiky píše:

    Ja kožu na pečenom bôčiku po hodine narežem nožom na kocky, alebo len tak trocha nadkrojím
    Pekne popraská a je chutná, ak ju jete.
    U nás ide na dračku.

  2. Viliam85 píše:

    Super recept! Pečený bôčik s kožou je môj obľúbený pokrm, a teraz som sa naučil nové spôsoby prípravy, vyskúšam určite!

  3. Bartolomej Vlcek píše:

    Neskutočne chutné! Veľmi sa teším, že som si našiel tento recept. Určite vyskúšam pripraviť pečený bôčik s kožou podľa týchto inštrukcií.

  4. Bartos Elena píše:

    Mňamka! Tieto recepty znie skvelo, už sa neviem dočkať, kedy si vyskúšam pripraviť pečený bôčik s kožou doma.

  5. Stefania Horvath píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Určite ho vyskúšam a teším sa na skvelú chuť.

  6. Rsklenka píše:

    Mňam, pečený bôčik s kožou je moje obľúbené jedlo. Veľmi rada vyskúšam aj tento recept. Ďakujem!

  7. Msouc píše:

    Super recept, určite vyskúšam! Mňam.

  8. Stefania06 píše:

    Tento recept je úžasný, pečený bôčik je moja obľúbená pochúťka. Teším sa, že som našla nový spôsob prípravy!

  9. Rebeka23 píše:

    Vyznie to skvele, asi by som to mala skúsiť tento víkend. Ďakujem za inšpiráciu!

  10. Anonym píše:

    Vďaka za super recept, už teraz sa teším na vôňu pečeného bôčika v kuchyni!

  11. Kolnik Ondrej píše:

    Ďakujem za tipy na nové prílohy k bôčiku. Určite vyskúšam s dusenou kapustou!

  12. Hdudek píše:

    Tento recept si poznamenám a určite čoskoro vyskúšam. Znie to veľmi jednoducho a chutne!

  13. Urban72 píše:

    Recept na pečený bôčik vyzerá super, určite ho vyskúšam!

  14. Filip08 píše:

    Skvelý recept, ďakujem za návod krok za krokom!

  15. Koza Blahoslav píše:

    Mňam, už len čítanie tohto receptu mi vyvolalo chuť na pečený bôčik.

  16. Izidor34 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam! Ďakujem za tip!

  17. Mkonecna píše:

    Tento bôčik vyzerá skvele, už sa teším na to, ako si ho pripravím doma. Ďakujem za recept!

  18. Lukacova Izabela píše:

    Super recept, veľmi sa mi páči ako je postup krokový a jasne opísaný. Určite vyskúšam!

  19. Jergus Cerna píše:

    Už sa teším, až si vyskúšam tento recept! Znie to veľmi jednoducho a chutne.

  20. Stela Karul píše:

    Tento bôčik s kožou a tymiánom znie naozaj chutne. Určite ho vyskúšam!

  21. Csidor píše:

    Takýto pečený bôčik by som si vedel predstaviť k obedu. Určite vyskúšam tento recept!

  22. Finkova Albert píše:

    Super recept! Bôčik s kožou je moja obľúbená pochúťka, určite vyskúšam tento recept.

  23. Milica55 píše:

    Skvelý nápad s tymiánom! Určite to dodá bôčiku výbornú chuť. Teším sa na vyskúšanie.

  24. Marina56 píše:

    Tento recept na pečený bôčik vyzerá skvele! Mám už teraz chuť si ho pripraviť a ochutnať.

  25. Roland Kazimirova píše:

    Recept na pečený bôčik je úžasný! Vyskúšal som ho a bol skvelý, ďakujem za návod!

  26. Vfarkasovsky píše:

    Tento recept je úplne dokonalý, ľahko som si ho upravil podľa vlastnej chuti a bol to výborný obed.

  27. Maria72 píše:

    Takéto jednoduché recepty milujem. Bôčik mi vždy robil problém, ale tento postup bol veľmi ľahký a výsledok skvelý.

  28. Lubica87 píše:

    Mňam, pečený bôčik s kožou je skvelý. Tento recept vyskúšam určite!

  29. Mlubina píše:

    Ďakujem za recept, pečený bôčik s tymiánom znie fantasticky, už sa teším na obed!

  30. Pasek Benadik píše:

    Tvoje recepty sú vždy najlepšie! Už teraz cítim vôňu pečeného bôčika s kožou.

  31. Npuskas píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Určite vyskúšam, veľmi sa teším na výsledok.

  32. Vbalazova píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem za návod krok za krokom!

  33. Imurarikova píše:

    Mňam! Už si viem predstaviť tú vôňu a chrumkavú chuť bôčika. Určite vyskúšam!

  34. Umarek píše:

    Vyzera to velmi chutne! Musim to skusit.

  35. Jaroslava Malikova píše:

    Tento recept je skvely, urcite ho vyskusam na obed!

  36. Fkosikova píše:

    Neviem sa dockat, kedy si to pripravim. Recept vyzerá jednoducho a lahko.

  37. Mikulas49 píše:

    Vyskúšal som tento recept a bôčik bol naozaj výborný! Určite si ho ešte urobím.

  38. Izidor Meciar píše:

    Tento recept vyzerá super, musím ho vyskúšať tento víkend. Mňam!

  39. Molnarova Bruno píše:

    Vážne skvelý recept, mňam!

  40. Fingerlandova Alojz píše:

    Tento recept som vyskúšal a bôčik bol fantastický. Určite si ho ešte urobím!

  41. Patricia Gallo píše:

    Nikdy som si netrúfla na pečenie bôčika, ale tento recept ma presvedčil. Určite to skúsim.

  42. Fedor Kovacova píše:

    Mňam, toto znie skvelo! Určite vyskúšam tento recept na pečený bôčik s kožou. Ďakujem!

  43. Jjakubova píše:

    Tento recept vyzerá super! Rada experimentujem v kuchyni, takže budem mať nový pokrm na vyskúšanie. Ďakujem za tip!

  44. Arnold Kovac píše:

    Bôčik je moje obľúbené mäso, takže tento recept mi veľmi vyhovuje. Už sa teším na pečenie a ochutnávanie!

  45. Barbora Nemec píše:

    Tento recept je skvelý, keďže milujem bôčik a aj jednoduché recepty. Určite si ho vyskúšam!

  46. Lukacova Sabina píše:

    Super recept, bôčik je moje obľúbené mäso! Určite vyskúšam.

  47. Fabian Zigmund píše:

    Tento recept je skvelý, vyzdvihol som si ho a už sa teším, kým si ho vyskúšam. Vďaka!

  48. Slavomir Molnarova píše:

    Takýto jednoduchý recept na bôčik som hľadal. Ďakujem za zdieľanie!

  49. Marianna Lukac píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, pečený bôčik je moje obľúbené jedlo.

  50. Skutecky Estera píše:

    Tento recept vyzerá veľmi jednoducho, určite ho vyskúšam tento týždeň. Ďakujem!

  51. Augustin44 píše:

    Mňam, toto si musím upiecť. Veľmi chutný recept, ďakujem!

  52. Xenia92 píše:

    Skvelý recept! Veľmi sa teším, že ho vyskúšam. Pečený bôčik je moje obľúbené jedlo, a s týmto postupom to musí byť naozaj chrumkavé a šťavnaté!

  53. Vladimira Hrusovsky píše:

    Tento recept mi vyrazil dych! Už si neviem dočkať, kedy si pečený bôčik s kožou vyskúšam. Určite to bude vynikajúce!

  54. Dolezal Radomir píše:

    Tento recept znie úžasne! Mám rád pečený bôčik a tento postup sa mi veľmi páči. Určite ho čoskoro vyskúšam!

  55. Evalent píše:

    Naozaj chutný a jednoduchý recept! Teším sa, že si ho vyskúšam a už teraz viem, že moja rodina bude nadšená.

  56. Hrda Malvina píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Jednoduché ingrediencie a jasné postupy. Ďakujem za skvelý tip!

  57. Ykovacova píše:

    Skvelý nápad pridať do pečeného bôčika cesnak a tymian! Určite to dodá jedlu vynikajúcu chuť.

  58. Milena84 píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si tento recept vyskúšam. Môj manžel miluje pečené mäso s chrumkavou kožou, takže to určite ocení.

  59. Butvinova Jaromir píše:

    Vynikajúci recept! Pečený bôčik je skvelou voľbou na obed alebo večeru. Tento postup mi skutočne chutí.

  60. Rfialova píše:

    Vážne super recept! Už sa neviem dočkať, kým si ho vyskúšam. Ďakujem!

  61. Vladimira Dvonc píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvelo. Určite si ho vyskúšam tento víkend.

  62. Gaspar Korec píše:

    Bôčik s kožou je jedno z mojich obľúbených jedál. Teším sa, že som našiel nový spôsob prípravy.

  63. Radicova Vilma píše:

    Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam! Mňam!

  64. Oleg97 píše:

    Tento recept vyzerá super, pečený bôčik je moja obľúbená pochúťka. Určite vyskúšam tento recept!

  65. Rpauko píše:

    Tento recept je úžasný! Nemôžem sa dočkať, kým si ho vyskúšam. Ďakujem za návod!

  66. Tibor45 píše:

    Vyzera to velmi chutne! Musim to vyskusat.

  67. Lukacova Bohdan píše:

    Super navod! Konecne aj ja dokazem nieco taketo uvarit. Dakujem!

  68. Melania Hanzel píše:

    Skvela receptura! Dakujem za inspiraciu.

  69. Dudek Ambroz píše:

    Vyzera to jednoducho a chutne. Co viac si mozem zelat?

  70. Zuzana Plskova píše:

    Super recept! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam!

  71. Oslejova Elvira píše:

    Tento bôčik vyzerá fantasticky! Určite si ho čoskoro upečiem.

  72. Benadik15 píše:

    Takýto jednoduchý recept je presne to, čo potrebujem. Ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *