Tu je recept na Penne alla Arrabiata v slovenskom jazyku:
Ingrediencie:
- 300 gramov penne cestovín
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, na jemno nakrájané
- 1 červená paprika, na malé kúsky nasekaná
- 400 gramov drvených paradajok (z konzervy)
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvé listy bazalky na ozdobenie
- strúhaný parmezán (nepovinné)
Penne alla arrabiata
Postup:
- Penne uvaríme do „al dente“ podľa pokynov na obale. Odkvapkáme a odložíme bokom.
- V stredne veľkom hrnci zohrejeme olivový olej. Pridáme jemne nakrájaný cesnak a papriku, a opražíme ich asi 1-2 minúty, kým sa neuvoľní ich aróma.
- Do hrnca vložíme drvené paradajky a sušené oregano. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dusíme omáčku približne 10 minút, aby sa chute spojili a omáčka sa mierne zahustila.
- Pridáme uvarené penne do omáčky a dôkladne premiešame, aby sa všetky cestoviny rovnomerne obalili.
- Servírujeme Penne alla Arrabiata s čerstvými listami bazalky a ak chcete, posypeme strúhaným parmezánom. Prajeme dobrú chuť!
2) Penne alla arrabiata
Penne alla arrabiata je obľúbené jedlo z Talianska, ktoré má pôvod v Ríme. Jeho názov vychádza zo slova ‚arrabiare‘, čo v taliančine znamená ‚naštvať‘ – a to vďaka jeho pálivej chuti, ktorá dokáže zaujme aj tých najnáročnejších gurmánov.
Ingrediencie
Na prípravu penne alla arrabiata budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 400 g penne cestovín
- 4 zrelé paradajky (alebo 400 g plechovky drvených paradajok)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1-2 čili papričky (podľa preferencií)
- Olivový olej
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- Čerstvá bazalka na dekoráciu
Postup prípravy
Pripravte si penne alla arrabiata nasledujúcim spôsobom:
- V hrnci priveďte vodu k varu, osolte ju a pridajte penne. Varíme ich do „al dente“ podľa pokynov na obale.
- Medzitým na panvici zohrejte olivový olej a pridajte jemne nakrájaný cesnak. Opiekajte ho, kým nezíska zlatistý odtieň, a potom pridajte čili papričky. Podľa chuti upravte pálivosť.
- Do panvice pridajte nakrájané paradajky (alebo drvené) a varte zmes približne 15-20 minút. Ochutnajte soľou a korením podľa potreby.
- Keď sú penne uvarené, sceďte ich a vložte do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili v omáčke.
- Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou.
Vychutnajte si svoju domácu verziu penne alla arrabiata s rodinou alebo priateľmi – určite zanechá dobrý dojem!