Penne Rigate s paradajkami

 

Predstavujeme recept na Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom:

Zoznam surovín:

  • 300 g cestovín Penne Rigate
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 3 strúčiky medvedieho cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 200 g mascarpone syra
  • sójová omáčka, soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • čerstvá bazalka na posypanie

 

Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom

Pokyny na prípravu:

  1. V hrnci s chladnou osolenou vodou uvarte Penne Rigate podľa pokynov na obale. Zmes premiešajte, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie. Akonáhle budú cestoviny al dente, sceďte ich a odložte.
  2. Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Opečte ju, až kým nezmäkne a nezačne zľahka zlatnúť.
  3. Do panvice pridajte nasekaný medvedí cesnak a restujte ho s cibuľou približne 2 minúty, kým sa nevynikne príjemná aróma.
  4. Vložte paradajky aj s tekutinou z konzervy do panvice. Pomocou drevenej lyžice ich jemne rozdrťte a nechajte variť na strednej teplote.
  5. Do panvice pridajte mascarpone syr a dôkladne premiešajte, aby sa syr rozpadol a vytvoril krémovú omáčku. V prípade, že je omáčka príliš hustá, pridajte niekoľko lyžíc horúcej vody z uvarených cestovín.
  6. Dochutíme sójovou omáčkou, soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa preferencií.
  7. Uvarené Penne Rigate vložte do panvice s omáčkou a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny dobre obalili.
  8. Podávajte s hojným posypom čerstvej bazalky.

Dobrú chuť! V prípade, že by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, neostýhajte sa ich položiť, či už osobne, telefonicky alebo elektronicky, pretože je pre mňa dôležité, aby ste mali všetky potrebné informácie a boli s nami spokojní, a preto vám rád pomôžem s akýmikoľvek doplňujúcimi otázkami či nejasnosťami, ktoré by mohli nastať.

Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom-2

2) Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom

Ak hľadáte lahodný a jednoduchý recept, ktorý harmonicky spája chuť paradajok, mascarpone a čerstvého medvedieho cesnaku, ste na správnom mieste. Tento recept na penne rigate je skvelý na rýchly obed či večeru a určite osloví vašu rodinu i priateľov. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si tento pokrm jednoducho pripraviť.

Cesnaková polievka krémová so syrom

Cesnaková polievka krémová so syrom

Čítať viac »

Suroviny, čo budete potrebovať

Na prípravu takejto chutnej cestoviny si pripravte nasledujúce suroviny:

  • 300 g penne rigate
  • 400 g čerstvých paradajok (alebo 1 plechovku lúpaných paradajok)
  • 200 g mascarpone
  • 50 g medvedieho cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Olivový olej na restovanie
  • Strúhaný parmezán na posypanie

Postup prípravy

1. Najprv uvarte penne rigate v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nedosiahnu konzistenciu al dente. Po uvarení ich sceďte a ponechajte bokom.

2. Na panvici zohrejte olivový olej a vložte nakrájané paradajky. Opečte ich na strednom ohni, kým sa nezačnú rozpadať a neuvoľnia svoju šťavu.

3. K paradajkám pridajte mascarpone a predtým nasekaný medvedí cesnak. Zmiešajte, kým sa všetky suroviny dôkladne nespoja.

4. Vmiesťe uvarené penne rigate do panvice a všetky ingrediencie spolu dobre premiešajte. Dochutťe soľou a taktiež čiernym korením.

5. Podávajte posypané strúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami podľa chuti. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Kocurik123 píše:

    Tento recept je úžasný! Už sa teším, keď si ho pripravím. Paradajky a mascarpone sú skvelá kombinácia. Mám rád aj medvedí cesnak, takže to bude určite chutné. Ďakujem za zdieľanie tohto skvelého receptu!

  2. MačkaMia píše:

    Wow, tento recept vyzerá fantasticky! Rýchle a jednoduché jedlo pre celú rodinu je presne to, čo potrebujem. Znie to veľmi chutne a už sa neviem dočkať, kedy si to urobím na večeru. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Cestovatelka99 píše:

    Milujem cestoviny a tento recept ma veľmi zaujal! Kombinácia paradajok s mascarpone vyzerá skvele. Veľmi sa teším na prípravu a verím, že moje deti budú nadšené. Určite to vyskúšam už tento víkend!

  4. PohodovyKamarat píše:

    Toto vyzerá ako výborný recept! Cestoviny sú vždy skvelou voľbou a pridanie medvedieho cesnaku je skvelý nápad. Určite si pripravím túto dobrotu na obed. Ďakujem za tento chutný tip!

  5. SloniskoJano píše:

    Recept na penne rigate s paradajkami a mascarpone ma úplne dostal! Je to jednoduché, ale veľmi chutné jedlo. Som rád, že môžem vyskúšať niečo nové s medvedím cesnakom. Určite sa mi podarí urobiť ho aj pre priateľov!

  6. TrpezlivyPetrik píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Cestoviny s krémovou omáčkou sú mojou obľúbenou voľbou na večeru. Mám rád rýchle a chutné jedlá, takže toto určite vyskúšam čoskoro! Dobrý tip!

  7. ZelenyRobo píše:

    Perfektný recept pre mňa! Milujem kombináciu paradajok a syra mascarpone. Je super vedieť, že si môžem pripraviť niečo také jednoduché a zároveň výborné doma. Už sa teším na obed dnes večer!

  8. DobreSrdceKatka píše:

    „Dobrú chuť“ – to sú slová, ktoré potrebujem počuť po takomto úžasnom recepte! Všetko vyzerá tak jednoducho a zároveň lahodne. Už som si zapísala ingrediencie a chystám sa variť s radosťou pre celú rodinu.