Tu máte recept na penne s baklažánom a hovädzím mäsom:
Suroviny:
- 250 g penne
- 1 veľký baklažán, nakrájaný na kocky
- 300 g hovädzieho mäsa, nakrájaného na tenké prúžky
- 1 cibuľa, nasekána na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, objemovo nasekané
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica paradajkového koncentrátu
- 1 lyžica olivového oleja
- sójová omáčka
- soľ, čierne korenie a oregano podľa osobnej preferencie
- strúhaný syr na posypanie, voliteľne
Postup:
- V hrnci pripravíme penne podľa pokynov na obale. Po uvarení „al dente“ ich precedíme a odložíme bokom.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu a nádhernú vôňu.
- Pridáme nakrájaný baklažán a hovädzie mäso. Opekáme, až kým mäso a baklažán nezmäknú a dobre sa prepečú.
- Do zmesi pridáme paradajkový pretlak, koncentrát, sójovú omáčku, soľ, korenie a oregano. Riadne premiešame a dusíme niekoľko minút, aby sa chute spojili.
- Do panvice pridáme uvarené penne a premiešame tak, aby sa omáčka rovnomerne rozdelila. Dusíme ešte niekoľko minút, kým sa všetko zahreje.
- Podávame teplé, podľa chuti môžeme posypať strúhaným syrom.
Dobrú chuť!
2) Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Ingrediencie:
- 250 g cestovín penne
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 stredný baklažán
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva (400 g) drvených paradajok
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička oregano
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Parmezán (na posypanie)
- Čerstvá bazalka (na dekoráciu, voliteľne)
Postup:
-
Pripravte baklažán: Baklažán nakrájajte na kocky, posypte soľou a nechajte odpočinúť asi 15 minút, aby vypustil vodu a horkosť. Následne ho dôkladne umyte a osušte.
-
Varte cestoviny: V hrnci priveďte osolenú vodu do varu a uvarte penne podľa pokynov na obale, kým nie sú „al dente“. Potom ich sceďte a odložte stranou.
-
Orestujte cibuľu a cesnak: Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a restujte ju asi 3-4 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte jednu minútu.
-
Pridajte mleté mäso: Do panvice vložte mleté hovädzie mäso. Restujte ho, kým nezhnedne a nie je dôkladne prepečené.
-
Pridajte baklažán: K mäsu pridajte pripravený baklažán a restujte ďalších 5-7 minút, kým baklažán nebude mäkký.
-
Pridajte paradajky a korenie: Do zmesi pridajte drvené paradajky, bazalku, oregano, soľ a čierne korenie. Premiešajte a nechajte povariť na strednom ohni približne 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
-
Zmíchejte s cestovinami: Do omáčky pridajte uvarené penne a dôkladne premiešajte tak, aby sa cestoviny obalili omáčkou.
-
Servírujte: Podávajte horúce, posypané nastrúhaným parmezánom a podľa chuti ozdobte čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!