Penne s divokou špargľou predstavuje lahodný a osviežujúci pokrm. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 200 g divokej špargle
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 cibuľa, rozrezaná na tenké prúžky
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
- parmezán na posypanie
Penne s divokou špargľou
Postup:
- Varte cestoviny podľa pokynov na obale, kým nedosiahnu konzistenciu al dente. Prepláchnite ich studenou vodou a odložte na neskoršie použitie.
- V hrnci s vriacou osolenou vodou varte divokú špargľu približne 2-3 minúty, kým zmäkne, ale zostane šťavnatá. Potom ju preložte do ľadovej vody, aby ste zastavili ďalšie varenie. Následne ju nakrájajte na menšie kúsky.
- Na strednom ohni zahrejte olivový olej v hrnci. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a pohrajte sa s nimi, kým nezmäknú a neuvoľnia svoju arómu.
- Pridajte nakrájanú špargľu do hrnca s cibuľou a cesnakom. Osolte a okoreňte podľa chuti. Spoločne duste 3-4 minúty.
- Do hrnca s zeleninou pridajte uvarené cestoviny. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Servírujte horúce a ak máte záujem, môžete posypať parmezánom pre mliečnu verziu.
Verím, že si túto jednoduchú a chutnú taliansku špecialitu užijete!
2) Penne s divokou špargľou
Ak hľadáte výborný recept na penne s divokou špargľou, ste na správnom mieste! V tomto článku sa dozviete, ako pripraviť toto chutné jedlo, ktoré osloví vaše chuťové poháriky a dodá vám energiu na celý deň.
Divoká špargľa je bohatá na vitamíny a minerály, a jej chuť je neodolateľná. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup.
Na prípravu penne s divokou špargľou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 400 g penne cestovín
- 200 g divokej špargle
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g parmezánu (alebo iného syra podľa vášho výberu)
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup prípravy
Teraz sa pozrime na samotný proces. Najprv uvarte penne cestoviny v osolenej vode podľa pokynov uvedených na obale. Zatiaľ si pripravte divokú špargľu: odstráňte tvrdé konce a nakrájajte ju na menšie kúsky.
Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Orestujte do zlatistej farby, potom do panvice pridajte divokú špargľu. Opekajte asi 5 minút, kým zmäkne. Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a pridajte do panvice so špargľou.
Dôkladne premiešajte všetky ingrediencie a pridajte nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie. Na záver ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte teplé. Prajeme vám dobrú chuť!