Skvelou voľbou je pripraviť penne s hubami a syrom niva. Rozpis ingrediencií nájdete nižšie:
Ingrediencie:
- 300 g cestovín penne
- 300 g mixu húb (napríklad šampiňóny, hríby, hlivy)
- 1 stredná cibuľa, nasekaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 250 ml smotany na varenie
- 50 g nastrúhaného parmezánu
- 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného na drobno
- soľ a korenie podľa osobnej chuti
- olivový olej na opekanie
Penne s hubami a syrom niva
Postup:
- Uvaríme cestoviny v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale, kým nezískajú al dente konzistenciu. Potom ich sceďte.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridáme namiešané huby a restujeme, kým nezmäknú a nezačnú uvoľňovať šťavu.
- Vlejeme smotanu na varenie a pomaly varíme, kým omáčka nezhustne.
- Do panvice vložíme vopred uvarené cestoviny a pridáme hubovú omáčku. Dobre zamiešame.
- Na záver pridáme nastrúhaný parmezán a tymián. Ochutíme a v prípade potreby dosolíme a dokoreníme.
- Podávame ich teplé, posypané extra kúskom parmezánu navrchu.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Penne s hubami a nivou
Suroviny:
- 300 g cestovín penne
- 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hríby)
- 150 g syra niva
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)
Pokyny:
-
Príprava cestovín: Vo veľkom hrnci uvarte osolenú vodu. Pridajte penne a varte podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Po uvarení scedíme a odložíme bokom.
-
Príprava húb: Na panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a opekajte, kým nezíska zlatistú farbu (asi 3-5 minút). Následne pridajte nasekaný cesnak a opekajte ešte ďalšiu minútu, kým sa nezačne voňať.
-
Pridanie húb: Pridajte na panvicu nakrájané huby a restujte, kým neuvoľnia vodu a nezískajú zlatistý nádych (asi 5-7 minút). Osoľte a okorenite podľa chuti.
-
Pridanie smotany: Znížte teplotu a do panvice vlejte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte na miernom ohni niekoľko minút, aby sa zohriata a spojila.
-
Pridanie syra: Pridajte rozdrobený syr niva do panvice a miešajte, kým sa úplne neprepojí a nezvýrazní chuť omáčky.
-
Spojenie s cestovinami: Do panvice vložte uvarené penne a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalily v omáčke.
-
Servírovanie: Penne s hubami a syrom niva servírujte teplé, ozdobené čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou, ak máte túto chuť.
Prajem dobrú chuť!