Jedno vynikajúce talianske jedlo, ktoré môžete pripraviť s penne a kuracím mäsom, je „Penne s kuracím mäsom“. Tu je jednoduchý návod na prípravu:
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 350 g kuracieho mäsa (pokrájaného na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 1 paprika (pokrájaná na plátky)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- bazalka
Penne s kuracím mäsom
Pokyny na prípravu:
- V osolenej vode uvarte cestoviny do al dente podľa inštrukcií na obale. Následne ich sceďte a odložte na bok.
- Na hlbokej panvici alebo hrnci zahrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju, kým sa nezlatistá. Potom vložte kuracie mäso a restujte, kým nezhnedne.
- Pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú papriku. Restujte ešte niekoľko minút, kým paprika nezmäkne.
- Vlejte smotanu na šľahanie do pánvice s kuracím mäsom a paprikou. Pri neustálom miešaní varte približne 5 minút, kým sa omáčka nezahustí.
- Pridajte uvarené cestoviny do pánvice s omáčkou a dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila na celo.
- Podávajte teplé. Ozdobte čerstvou bazalkou a servírujte s čerstvo nastrúhaným syrom.
Prajem dobrú chuť!
2) Penne s kuracinou
Pripravte sa na vychutnanie lahodného pokrmu – penne s kuracím mäsom! Tento výnimočný recept je ideálnou voľbou pre všetkých milovníkov cestovín a kuracieho mäsa. V nasledujúcich odsekoch vám ukážeme všetky potrebné suroviny a spôsob, ako pripraviť tento výnimočný pokrm.
Na prípravu penne s kuracím mäsom budete potrebovať:
- 250 g penne cestovín
- 300 g kuracích prsníkov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červenú papriku
- 1 zelenú papriku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g parmezánu
- olivový olej
- soľ a korenie
Postup prípravy
Prvým krokom je privedenie vody do varu a pridanie penne cestovín. Varíme ich podľa pokynov na obale, kým nezískajú požadovanú textúru. Kým sa cestoviny varia, na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte nakrájané kuracie prsníky a restujte, kým nie sú zlatisté.
Ďalším krokom je pridať na panvicu nakrájanú papriku a variť, až kým nezmäkne. Následne všetko prelejte smotanou a posypte nastrúhaným parmezánom. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením. Po uvarení cestovín ich sceďte a pridajte na panvicu. Všetko dôkladne premiešajte a servírujte teplé.
Tento recept na penne s kuracím mäsom je jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Perfektne sa hodí na večeru alebo obed s rodinou a priateľmi. Prajem dobrú chuť!