Penne s lososom a bazalkou je výnimočné jedlo, ktoré spočíva v spojení penne cestovín, kusy lososa a čerstvá bazalka. Tu je prostý recept:
Potrebné suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 200 g lososa (naporciovaného na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku (najemno nasekané)
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice čerstvej bazalky (nasekanej)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Penne s lososom a bazalkou
Postup prípravy:
- Do hrnca pridajte vodu so soľou a uvarte penne cestoviny podľa návodu. Keď sú al dente, sceďte a odložte bokom.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Opečte ho, kým nezíska zlatú farbu a nevydá príjemnú vôňu.
- Do panvice vložte kocky lososa a opečte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistý nádych, čo trvá asi 5-7 minút. Losos by mal byť vnútri stále jemne ružový.
- Potom pridajte do panvice smotanu na varenie a opatrne zamiešajte. Primiešajte aj nasekanú bazalku.
- Podľa chuti dosoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
- Nakoniec preložte uvarené penne cestoviny do panvice a dôkladne zamiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Podávajte teplé a môžete doladiť ďalšími vetvičkami čerstvej bazalky.
Verím, že si pochutnáte!
2) Penne s lososom a bazalkou
Ingrediencie:
- 250 g penne (cestoviny)
- 200 g čerstvého lososa (filet)
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 ml smotany na varenie
- 1/2 šálky čerstvej bazalky, nasekanej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
- Citrón na ozdobenie (voliteľné)
Postup prípravy:
-
Príprava cestovín: Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Uvarte penne podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Sceďte a odložte si trochu vody z varenia (asi 1/2 šálky) na neskoršie použitie.
-
Príprava lososa: Medzitým, čo sa cestoviny varia, pripravte si lososa. Nakrájajte filet na menšie kusy. Na panvici na strednej teplote rozohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Smažte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
-
Smaženie lososa: Do panvice vložte kúsky lososa a opečte z oboch strán, kým nie sú prepečené (asi 4-5 minút). Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
-
Pridanie smotany a bazalky: Do panvice s lososom pridajte smotanu na varenie a zamiešajte, nechajte zmes zvariť, kým sa nezredukuje a nezískate krémovú konzistenciu (asi 3-4 minúty). Pridajte nasekanú bazalku a dôkladne zamiešajte.
-
Zmiešanie s cestovinami: Do panvice preložte uvarené penne a dobre zamiešajte, aby sa všetky komponenty skombinovali. Ak sa vám zmes zdá suchá, pridajte trošku vody z varenia cestovín.
-
Podávanie: Servírujte teplé, posypte parmezánom a decentne ozdobte plátkom citrónu, ak máte záujem.
Dobrú chuť!
Tento jednoduchý a chutný recept na penne s lososom a bazalkou určite zaujme vaše chuťové poháriky!