Penne s prosciuttom

 

Penne s prosciutto, cherry paradajkami a rukolou.

Tento recept predstavuje vynikajúcu súhru talianskych chutí. Penne sú klasické trubičkové cestoviny, ktoré účinne absorbujú omáčky. Prosciutto je slaná a sušená talianska šunka. Cherry paradajky dodávajú lahodnú sladkosť a rukola prináša sviežu a pikantnú arómu.

Ingrediencie:

  • 250 g penne
  • 100 g prosciutta, nakrájaného na tenké prúžky
  • 200 g cherry paradajok, rozrezaných na polovicu
  • 2 hrste rukoly
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekaného nadrobno
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • parmezán na posypanie

 

Penne s prosciuttom, cherry rajčinami a rukolou

Postup:

  1. Do hrnca nalejte vodu a priveďte ju do varu. Pridajte lyžicu soli a následne vložte cestoviny do bubnujúcej vody. Varíme podľa návodu na obale, kým nie sú „al dente“.
  2. Medzitým si pripravte omáčku. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájaný cesnak. Osmažte do zlatista.
  3. Na panvicu pridajte prosciutto a smažte, kým nebude chrumkavé.
  4. Pridajte cherry paradajky a krátko ich orestujte, až kým sa trochu nezmäknú. Ak máte chuť, môžete ich jemne rozpučiť vidlicou, aby sa uvoľnila šťava.
  5. Pridajte rukolu a premiešajte, až sa jemne zmenší objem.
  6. Vložte uvarené cestoviny do panvice s omáčkou a poriadne premiešajte, aby sa chute spojili.
  7. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.
  8. Pred podávaním posypte jedlo nastrúhaným parmezánom.

Tento pokrm, penne s prosciuttom, cherry paradajkami a rukolou, je mimoriadne chutný, najmä keď ho ešte teplý posypete čerstvo nastrúhaným parmezánom. Prajeme dobrú chuť!

Penne s prosciuttom, cherry rajčinami a rukolou-2

2) Penne s prosciuttom, cherry rajčinami a rukolou

Ak ste fanúšik talianskej kuchyne, tento jedinečný recept na penne s prosciuttom, cherry rajčinami a rukolou vás určite nadchne. Pokrm je nielen chutný, ale aj rýchly na prípravu, ideálny na zaneprázdnené dni alebo na oslavy špeciálnych príležitostí. Pozrime sa na potrebné ingrediencie a postup, ktorý vás nepochybne ohromí!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu tohto skvelého jedla budete potrebovať:

Kuracie stehná so škoricou

Kuracie stehná so škoricou

Čítať viac »

  • 400 g penne
  • 150 g prosciutta
  • 250 g cherry rajčín
  • 100 g čerstvej rukoly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie (nepovinné)

 

Kroky na prípravu

1. Najprv uvaríme penne v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebude „al dente“. Po uvarení ju sceďte, ale nezabudnite si odložiť trošku vody z cestovín.

2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Orestujte ho, kým nezačne zlatnúť, potom pridajte na plátky nakrájané prosciutto a nechajte ho získať chrumkavú konzistenciu.

3. Pridajte cherry rajčiny a nechajte ich piecť, až kým nezačnú rednúť. Môžete pridať aj trošku vody z uvarených cestovín, aby ste dosiahli krémovejšiu textúru.

4. Nakoniec pridajte uvarené penne a rukolu. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Podľa chuti dosoľte a okoreňte.

5. Servírujte teplé, posypané nastrúhaným parmezánom (ak pridávate). Užívajte si túto jednoduchú a pôsobivú taliansku špecialitu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

28 Komentárov

  1. Mima píše:

    Chutný receptík, a mám veľmi rada váš webík. Pekná práca.

  2. Sabina Murcova píše:

    Skvelý recept, jednoduchý a rýchly na prípravu. Určite ho vyskúšam.

  3. Beata02 píše:

    Recept je perfektný a s jasným postupom. Už teraz sa teším, až si ho vyskúšam.

  4. Diana Majesky píše:

    Tento recept vyzerá úžasne! Určite sa naňho čoskoro pozriem, veľmi sa mi páči.

  5. Adado píše:

    Vynikajúci recept! Už teraz cítim tú chuť!

  6. Pravoslav Rasi píše:

    Naozaj jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa určite s radosťou pripravíme!

  7. Ringlociova Ferdinand píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam.

  8. Kristof Gasparovic píše:

    Recept znie skvele, ľahký na prípravu a určite chutný. Mám rada rýchle recepty.

  9. Alfonz51 píše:

    Tento recept na penne s prosciuttom ma zaujal. Milujem taliansku kuchyňu.

  10. Zelmira61 píše:

    Tento recept si určite vyskúšam. Vyzerá super.

  11. Lubor Balazova píše:

    Tento recept je veľmi chutný a rýchly na prípravu.

  12. Dezider Kubanova píše:

    Uvarenie penne a pridanie rukoly je skvelý nápad.

  13. Bohdan Talianova píše:

    Tento recept znie výborne. Už sa nemôžem dočkať, kedy ho vyskúšam!

  14. Benadik Kosikova píše:

    Mňam, tento recept znie veľmi chutne! Určite si ho vyskúšam!

  15. Murban píše:

    Recept na penne s prosciuttom, cherry rajčinami a rukolou je skvelý! Určite si ho vyskúšam.

  16. Cmatiasko píše:

    Ako milovník talianskej kuchyne, tento recept ma nadchnul. Teším sa na vyskúšanie!

  17. Molnarova Timotej píše:

    Mňam, mňam, tento recept si musím určite skúsiť!

  18. Perla Slastan píše:

    Vyznie to naozaj skvele! Talianska kuchyňa je moja obľúbená, takže sa teším na vyskúšanie tejto lahôdky!

  19. Bohdana Weiss píše:

    Recept znie naozaj chutne, skúsim určite pripraviť tento jedinečný pokrm.

  20. Fingerlandova Gabriela píše:

    Ako milovník talianskej kuchyne, určite si zamilujete tento jedinečný recept na penne s prosciuttom, cherry rajčinami a rukolou. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj rýchly na prípravu, ideálny pre rušné dni, ale aj ako oslava výnimočných príležitostí. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ktorý vás zaručene ohromí!

  21. Xkalisky píše:

    Mňam, tak tento recept si určite vyskúšam! Talianska kuchyňa je moja obľúbená. Milujem penne.

  22. Lubica24 píše:

    Výborný článok! Penne s prosciuttom sú veľmi chutné a rýchle na prípravu. Skvelé!

  23. Ydostal píše:

    Talianksa kuchyňa mi príde vždy veľmi sofistikovaná. Rada sa učím nové recepty.

  24. Viola64 píše:

    Vďaka za recept, skúsim určite pripraviť tento jedinečný pokrm.

  25. Pirosova Gertruda píše:

    Recept znie lákavo, určite vyskúšam!

  26. Jarolim Sadlonova píše:

    Tento recept je skvelý, milujem taliansku kuchyňu a rýchle recepty.