Pravé domace ravioli

**Autentické domáce ravioli**

Cesto na ravioli:

  • 2 a 1/2 šálky múky
  • 3 veľké vajcia
  • Štipka soli
  • Olivový olej

Plnka:

Čínska sladkokyslá polievka

Čínska sladkokyslá polievka

Čítať viac »

  • 250 g ricotty
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
  • Čerstvé bylinky (napríklad petržlen, bazalka), nasekané (voliteľne)

Sos na ravioli:

  • Maslo
  • Čerstvé bylinky (napr. šalvia), nasekané
  • Strúhaný parmezán

Autentické domáce ravioli

  1. Cesto na ravioli:
    • Na pracovnej ploche vytvorte z múky hlboký výklenok.
    • Do výklenku rozbite vajcia, pridajte štipku soli a niekoľko kvapiek olivového oleja.
    • Pomaly začnite zamiešať vajcia so zvyšnou múkou, až kým nevyrobíte pevné cesto.
    • Rukami vypracujte cesto, kým nebude hladké a pružné.
    • Hotové cesto zabaľte do plastovej fólie a nechajte odpočívať po dobu približne 30 minút.
  2. Plnka:
    • V mise spojte ricottu, strúhaný parmezán, vajce a nasekané bylinky.
    • Ochutnajte plnku soľou a korením a upravte podľa vašich preferencií.
  3. Príprava ravioli:
    • Rozvaľkajte cesto na tenký plát.
    • Pomocou formičky alebo pohára vykrojte kruhy (približne 7 cm v priemere).
    • Na každý kruh položte malú lyžičku plnky.
    • Okraje kruhov potrite vodou a prehnite ich napoly, čím vytvoríte polmesiac. Dôkladne pritlačte okraje, aby sa ravioli nerozpadli počas varenia.
  4. Varenie ravioli:
    • Ravioli varte vo veľkom hrnci osolenej vody, kým nevyplávajú na povrch. Tento proces obvykle trvá asi 2-3 minúty.
    • Vyberte ravioli pomocou dierovanej naberačky a vložte ich na taniere.
  5. Sos na ravioli:
    • Na panvici rozpustite maslo, pridajte nasekané bylinky a krátko ich osmahnite.
    • Polejte uvarené ravioli touto maslovou zmesou a posypte strúhaným parmezánom.
  6. Podávanie:
    • Servírujte ravioli teplé, posypané ďalším parmezánom a ozdobené bylinkami.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na ravioli je skvelý! Už sa teším, keď ho vyskúšam. Nikdy som si nemyslel, že si môžem doma pripraviť takú chutnú a zdravú večeru. Ďakujem za jednoduchý návod!

  2. JanaM píše:

    Ravioli vyzerajú úžasne! Mám rada ricottu a parmezán, takže tento recept mi veľmi vyhovuje. Je super, že je tak jednoduchý na prípravu. Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre rodinu!

  3. Petrik89 píše:

    Vždy som sa bál robiť cesto sám, ale tento recept je jasný a zrozumiteľný. Myslím, že to zvládnem. Ravioli sú mojou obľúbenou pastou a teraz ich môžem mať aj doma!

  4. ZelenyBanán píše:

    Super nápad na večeru! Mám rád jedlá z čerstvých surovín a tieto ravioli sú presne to, čo hľadám. Vďaka za tip na bylinky – určite ich pridám do plnky pre extra chuť.

  5. Sloníček píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Cesto vyzerá ako niečo, čo by som mohol zvládnuť aj ja. Teším sa na chvíle strávené v kuchyni s rodinou pri príprave týchto lahodných ravioli.

  6. Srdiečko88 píše:

    Wow! Tieto domáce ravioli vyzerajú fantasticky! Mám pocit, že budem mať skvelý zážitok pri ich varení. A určite budem experimentovať s rôznymi plnkami podľa svojej chuti.

  7. Frodo1234 píše:

    ‚Pravé domáce ravioli‘ sú presne to, čo potrebujem na víkendový obed s priateľmi. Znie to jednoducho a chutne! Určite si pripravím aj ten maslový sos s bylinkami.

  8. 'KuchynskýMajster' píše:

    ‚Mmmm… túto kombináciu musím vyskúšať!‘ Rada varím a tento recept ma inšpiruje k niečomu novému. Teším sa na reakcie svojich blízkych po ochutnaní týchto úžasných ravioli.

  9. 'TornadoM' píše:

    ‚Jasné a jednoduché pokyny!‘ To milujem! Ravioli sú moje obľúbené jedlo a teraz ich môžem robiť aj doma bez stresu. Určite ich podávam s extra parmezánom!

  10. 'MačkaNaOkne' píše:

    ‚Tento recept je poklad!‘ Milujem variť pre rodinu a tieto ravioli budú perfektným jedlom na stretnutie s priateľmi. Určite si užijeme skvelé chvíle pri stole!