Pravé domace ravioli

Pravé domace ravioli

Cesto na ravioli:

  • 2 a 1/2 šálky múky
  • 3 veľké vajcia
  • Štipka soli
  • Olivový olej

Plnka:

  • 250 g ricotty
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlenka, bazalka), nasekané (voliteľné)

Sos na ravioli:

  • Maslo
  • Čerstvé bylinky (napr. šalvia), nasekané
  • Strúhaný parmezán

 

Pravé domace ravioli

  1. Cesto na ravioli:
    • Na doske na miešanie múku vytvorte hlboký výklenok.
    • Do výklenku rozbite vajcia, pridajte štipku soli a pár kvapiek olivového oleja.
    • Pomaly začnite miešať vajcia so zvyšnou múkou, až kým sa vytvorí pevné cesto.
    • Vypracujte cesto rukami, kým nie je hladké a elastické.
    • Cesto zabalte do fólie a nechajte ho odpočívať asi 30 minút.
  2. Plnka:
    • V miske zmiešajte ricottu, strúhaný parmezán, vajce a nasekané bylinky.
    • Ochutnajte plnku soľou a korením a prispôsobte podľa svojej chuti.
  3. Príprava ravioli:
    • Cesto rozvaľkajte na tenký plát.
    • Pomocou výkrojníka alebo pohára vykrojte kruhy (asi 7 cm priemeru).
    • Na každý kruh položte malú lyžičku plnky.
    • Okraje cesta potrite vodou a preklopte ho na polovicu, takže vznikne polmesiac. Dobre zatlačte okraje, aby sa ravioli nerozpadli počas varenia.
  4. Varenie ravioli:
    • Ravioli varte vo veľkom hrnci osolenej vody, kým nevypplávajú na povrch. To zvyčajne trvá približne 2-3 minúty.
    • Vyberajte ravioli dierovanou naberačkou a dajte ich na taniere.
  5. Sos na ravioli:
    • Na panvici rozpustite maslo. Pridajte nasekané bylinky a nechajte ich krátko osmahnúť.
    • Polejte uvarané ravioli týmto maslom a posypte strúhaným parmezánom.
  6. Podávanie:
    • Podávajte ravioli teplé, posypané ďalším parmezánom a ozdobené bylinkami.

 

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na ravioli je skvelý! Už sa teším, keď ho vyskúšam. Nikdy som si nemyslel, že si môžem doma pripraviť takú chutnú a zdravú večeru. Ďakujem za jednoduchý návod!

  2. JanaM píše:

    Ravioli vyzerajú úžasne! Mám rada ricottu a parmezán, takže tento recept mi veľmi vyhovuje. Je super, že je tak jednoduchý na prípravu. Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre rodinu!

  3. Petrik89 píše:

    Vždy som sa bál robiť cesto sám, ale tento recept je jasný a zrozumiteľný. Myslím, že to zvládnem. Ravioli sú mojou obľúbenou pastou a teraz ich môžem mať aj doma!

  4. ZelenyBanán píše:

    Super nápad na večeru! Mám rád jedlá z čerstvých surovín a tieto ravioli sú presne to, čo hľadám. Vďaka za tip na bylinky – určite ich pridám do plnky pre extra chuť.

  5. Sloníček píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Cesto vyzerá ako niečo, čo by som mohol zvládnuť aj ja. Teším sa na chvíle strávené v kuchyni s rodinou pri príprave týchto lahodných ravioli.

  6. Srdiečko88 píše:

    Wow! Tieto domáce ravioli vyzerajú fantasticky! Mám pocit, že budem mať skvelý zážitok pri ich varení. A určite budem experimentovať s rôznymi plnkami podľa svojej chuti.

  7. Frodo1234 píše:

    ‘Pravé domáce ravioli’ sú presne to, čo potrebujem na víkendový obed s priateľmi. Znie to jednoducho a chutne! Určite si pripravím aj ten maslový sos s bylinkami.

  8. 'KuchynskýMajster' píše:

    ‘Mmmm… túto kombináciu musím vyskúšať!’ Rada varím a tento recept ma inšpiruje k niečomu novému. Teším sa na reakcie svojich blízkych po ochutnaní týchto úžasných ravioli.

  9. 'TornadoM' píše:

    ‘Jasné a jednoduché pokyny!’ To milujem! Ravioli sú moje obľúbené jedlo a teraz ich môžem robiť aj doma bez stresu. Určite ich podávam s extra parmezánom!

  10. 'MačkaNaOkne' píše:

    ‘Tento recept je poklad!’ Milujem variť pre rodinu a tieto ravioli budú perfektným jedlom na stretnutie s priateľmi. Určite si užijeme skvelé chvíle pri stole!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *