Šampiňónové cestoviny recept

Tu je nenáročný recept na šampiňónové cestoviny:

Potrebné suroviny:

  • 250 g šampiňónov
  • 250 g cestovín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • sójová omáčka podľa chutí
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

Pokyny na prípravu:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale. Akonáhle sú uvarené do mäkka, scedíme ich a odložíme bokom.
  2. Očistíme šampiňóny a nakrájame ich na tenké plátky.
  3. Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájané šampiňóny. Smažíme ich asi 5 minút, kým nezmäknú a nedostanú zlatistú farbu.
  4. Pridáme pretlačený cesnak a smažíme ešte 2 minúty.
  5. Do panvice pridáme smotanu na varenie a ochutíme soľou, korením a sójovou omáčkou podľa vlastných preferencií.
  6. Omáčku dôkladne premiešame a varíme ešte zopár minút, kým sa zahustí.
  7. Do omáčky pridáme uvarené cestoviny a poriadne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
  8. Na záver dekorujeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujeme za tepla.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Šampiňónové cestoviny recept - 2

2) Šampiňónové cestoviny recept

Šampiňónové cestoviny sú výborným jedlom, ktoré si určite zamilujete. Ich spojenie varenej cestoviny, chutných šampiňónov a voňavých prísad vytvára nezabudnuteľný zážitok. Tento recept je ideálny na rýchlu večeru alebo aj na špeciálne príležitosti. Tak sa pozrime, ako si ich pripravíme!

Králičia polievka

Králičia polievka

Čítať viac »

Na prípravu šampiňónových cestovín si pripravte nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
  • 300 g čerstvých šampiňónov
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 50 g parmezánu
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Návod na prípravu šampiňónových cestovín

Najskôr uvarte cestoviny podľa pokynov uvedených na obale v osolenej vode. Medzitým rozohrejte olivový olej na panvici. Na rozohriatom oleji opražte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Následne pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Potom pridajte smotanu na varenie a nechajte jemne vrieť, kým sa omáčka nezahustí. Počas varenia ochutnajte a ak je potrebné, pridajte soľ a čierne korenie. Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a zmiešajte s omáčkou.

Na záver ich posypte nastrúhaným parmezánom a jemne premiešajte. Uvarené šampiňónové cestoviny podávajte horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *