Špagety carbonara bez smotany

Špagety carbonara bez smotany. Talianska špecialita, pri ktorej nie je potrebné pridávať smotanu. Pripravujem ju rada a vždy sa cítim ako na výlete v Benátkach alebo Verone.

**Zloženie:**
– 400 g špagiet
– 150 g pancetty
– 3 vajcia
– 50 g strúhaného parmezánu
– soľ
– čierne korenie

Špagety carbonara bez smotany

**Postup:**
1. Varte špagety vo vriacej osolenej vode podľa inštrukcií na obale.
2. Pancettu nakrájajte na malé kocky a orestujte na panvici, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
3. V miske rozšľahajte vajcia, pridajte strúhaný parmezán, soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti.
4. Uvarené špagety sceďte a zmiešajte ich s orestovanou pancettou.
5. Následne pridajte zmes vajec s parmezánom a dobre premiešajte, až sa všetko spojí.
6. Podávajte ihneď, posypané ďalším strúhaným parmezánom a čerstvým korením.

Dobrú chuť!

Špagety carbonara bez smotany-2

2) Špagety carbonara bez smotany

Špagety Carbonara sú pokrm, ktorý si obľúbi každý fanúšik talianskej kuchyne. A čo keby som vám povedala, že je možné ich pripraviť aj bez smotany? Áno, počuli ste správne! Tento recept vám ukáže, ako si vychutnať túto klasiku chutným a jednoduchým spôsobom.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu špagiet Carbonara bez smotany budete potrebovať: 400 g špagiet, 150 g pancetty (môžete použiť i slaninu), 3 veľké vajcia, 100 g strúhaného parmezánu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať ako ozdobu.

Ako krájať melón?

Ako krájať melón?

Čítať viac »

Postup, krok za krokom

Krok 1: Najprv si varte špagety vo väčšom množstve osolenej vody. Varíme ich podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente.

Krok 2: Počas varenia špagiet, nakrájanú pancettu opečte na panvici na strednom plameni, až kým nezíska zlatistú a chrumkavú konzistenciu.

Krok 3: V miske si zmiešajte vajcia so strúhaným parmezánom, soľou a čiernym korením. Týmto spôsobom vytvoríte lahodný základ, ktorý prispeje k jemnej a krémovej konzistencii špagiet.

Krok 4: Po uvarení špagiet ich sceďte, ale nezabudnite si odložiť trošku vody z varenia. Spojte špagety s pancettou a ihneď pridajte zmes vajec a syra. Rýchlo premiešajte, aby sa vajcia nekvapkali, ale vytvorili krémovú omáčku. V prípade potreby pridajte niekoľko lyžíc vody, aby omáčka bola jemnejšia.

Krok 5: Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte okamžite. Vychutnajte si túto jednoduchú, no veľmi chutnú verziu špagiet Carbonara bez smotany!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

35 Komentárov

  1. Jaroslav Adamcova píše:

    Nikdy by ma nenapadlo, že sa dajú špagety carbonara pripraviť aj bez smotany. Musím to určite vyskúšať!

  2. Andrea Urblik píše:

    Tento recept je skvelý! Už teraz viem, čo budeme jesť na obed. Určite to vyskúšam.

  3. Soltisova Valer píše:

    Tento recept vyzerá úžasne! Musím sa podeliť s mojou rodinou, určite ocenia nové jedlo.

  4. Senkova Henrieta píše:

    Vďaka za tento recept! Rada vyskúšam nové veci, a toto sa mi zdá super jednoduché.

  5. Usindlerova píše:

    Tento recept si určite vyskúšam! Vždy som hľadala spôsob ako pripraviť špagety Carbonara bez smotany, díky!

  6. Dradicova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam.

  7. Kzemanova píše:

    Mňam, toto vyzerá naozaj lákavo. Určite si to čoskoro pripravím!

  8. Janik Juraj píše:

    Jednoduché a chutné! Tento recept ma veľmi zaujal.

  9. Pondrejkova píše:

    Vyzera to velmi chutne! Urcite vyskusam tento recept.

  10. Nemec Marcela píše:

    Tento recept znie skvele, musim si ho vyskusat.

  11. Cecilia Rozenberg píše:

    Neviem sa dockat, kedy si tieto spagety pripravim.

  12. Cbalogova píše:

    Recept je jednoduchy a chutny. Dakujem za tip.

  13. Iveta39 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, musím vyskúšať!

  14. Valer Szabova píše:

    Talianksa kuchyňa je výborná, určite si to dám!

  15. Stefan31 píše:

    Bez smotany? Zaujímavé, čo na to hovoria Italovia?

  16. Tomas Vesely píše:

    Talianksa kuchyňa ma fascinuje. Určite si to vyskúšam.

  17. Fskutecky píše:

    Neviem či je možné špagety carbonara bez smotany, ale určite to skúsim.

  18. Balazova Belo píše:

    Tento recept vyzera super! Urcite si ho vyskusam.

  19. Mokros Branislava píše:

    Doma milujeme taliansku kuchynu. Tento recept sa nam urcite zide!

  20. Mtatar píše:

    Špagety carbonara su moje oblubene jedlo. Tesim sa, že ich budem moct pripravit aj bez smotany.

  21. Hvlcek píše:

    Super recept! A ešte aj zdravý, to sa musím hneď pustiť do varenia.

  22. Slobodova Ales píše:

    Taliani by sa hanbili. Vždy som dávala smotanu, ale tento recept skúsim určite.

  23. Ludovit62 píše:

    Skvelý recept, ďakujem. Už teraz cítim tú vôňu pancetty a parmezánu.

  24. Milena Pavlikovsky píše:

    Mňam, mňam! Neodolateľný recept. Už neviem dočkať kedy si ho vyskúšam!

  25. Qbondra píše:

    Super recept, dúfam že sa mi podarí takéto výborné špagety uvariť.

  26. Kucera Kristina píše:

    Milujem špagety Carbonara a tento recept vyzerá fantasticky. Určite ho vyskúšam.

  27. Ondrej62 píše:

    Bez smotany? To som ešte neskúsil, ale určite to skúsim.

  28. Eugen Brezina píše:

    Recept je super, už teraz cítim tú vôňu a chuť tejto jedálenskej lahôdky. Ja ju určite musím vyskúšať.

  29. Heretik Roman píše:

    Určite to vyskúšam, vyzerá to skvele. Nemôžem sa dočkať kým si to dám.

  30. Otapkova Lubor píše:

    Recept je veľmi jasný a ľahko pochopiteľný, nemusím byť profesionálny kuchár na to, aby som si tieto špagety pripravil.

  31. Karvas Bohdan píše:

    Nechápem prečo sme doteraz pridávali smotanu do špaget Carbonara. Tento recept ma presvedčil, že aj bez smotany môžu byť fantastické.

  32. Sofia39 píše:

    Pekný recept s jasným návodom. Už sa neviem dočkať kedy si tie špagety uvarím doma.

  33. Irena08 píše:

    Výborný recept na jedno z mojich obľúbených jedál. Určite budem experimentovať s pridaním rôznych surovín ako zeleniny či huby.

  34. Otapkova Gabriela píše:

    Recept na špagety carbonara bez smotany vyzerá skvele! Už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam.

  35. Xtalianova píše:

    Tento recept musím skúsiť! Také jednoduché, no iste veľmi chutné.